50% Başarı - Ciddi Tehlike!
Description
Bu gün kötü geçti. Lakin, çok önemli bir şey öğrendim. Sabah uyandım ve SR tamamladım. Ders çalışmağa başladıkdan sonra stress iyice artdı. Artık derse devam edemiyordum. 1 saati bitirince dersi bıraktım ve yemek yiyerek 1 saatlik ekran hakkımı kullandım. Sonrasında uyudum ve s. Ama gün içerisinde fark ediyordum ki, bir şeyler yanlış gidiyor. Süreç olması gerektiği gibi ilerlemiyor. Akşama doğru artık iyici kontrolü kaybetmeye yaklaşıyordu iradem. PMO krizlerine karşı hassaslık artmıştı, sinirlerim iyice gerilmişti, ve s. ve s. Sonrasında bir az araştırma ve düşünmekle sorunun temel nedenlerini anladım.
Şimdi, durumu netleşdirelim. Bu hayatda bir şeyler benim için doğru gitmiyor, teorik bir neden bu ve bu yüzden beynim çareyi bağımlılıklarda buluyor. Bu sorunu halletmeyin bir kısmı da bu bağımlılıklardan geçiyor. Yani, bir döngü var burada. Döngüyü kırmak içinde ciddi bir strateji gerek. Hali-hazırda 3 esas bağımlılık var:
- PMO Bağımlılığı
- Dream Bağımlılığı
- Ekran Bağımlılığı
Ekranında ne kadar ciddi bir düzeyde bağımlılık yaratdığını bu gün anladım. Gün içerisinde canım sıkılıyor, hiç bir şey yapamıyorum gibi hissediyordum. Lakin, ekran zamanı gelince bir anda sanki bir rahatlama oldu, yalancı bir rahatlama, aynen PMO-da olduğu gibi. Dream bağımlılığı hayatdakı esas sorundan ve süreç sırasındakı stressli düşüncelerden kaçmak için baş vurulan bir şey. Bu iki bağımlılığın krizlerine karşı kaybedince, direkt olarak PMO yavaş-yavaş sahneye çıkıyor, çünki beyin sürekli hazz aramaya başlıyor stressden.
Bu bağımlılıklardan kurtulmak için hayatdakı asıl sorun çözülmeli, bu sorunu çözmek içinde bu stressden, yani bağımlılıklardan kurtulmak gerek. Paralel ilerlemeli. Şimdi, bağımlılıklardan kurtulmadakı ilk sorun kenar bütün stress kaynaklarından uzak durmak gerek. Bunlar 3 genel kategoride varlar: bağımlılıkta taviz vermek, hayatdakı asıl sorunu gereksiz yere güçlendiren erken davranışlarda bulunmak, ve çevrenin krizlere çok müsait olması. Bu 3 durumu dikkatlice analiz etmek gerekiyor. Taviz verirsen beyin tetiklenir ve yavaş-yavaş ya da hızla bağımlılığa sürüklenir. Gereksiz yere kenar stress daha yeni toparlanmakda olan iradeyi mahvediyor. Çevreninde krizlere müsait olması aynı şekilde yine iradeye taşıyamayacağı bir yük bindiriyor. Bu 3 sorunu dikkatlice çözmek gerek. Şimdi bunun stratejisini yaratıcam. Ya da başarısız olucam.
Bu gün krizler vardı. Çok ciddi krizlerdi. Gece yarı-bilinçli yarı bilinçsiz ani düşüncelere daldım. Düşüncelerin ne olduğunu hatırlamayacak kadar bilinçsiz, ama bir şeyler olduğunu hatırlayacak kadar bilinçliydim. Günortasındakı uykuda da oldu bu. Gün içinde stressli anlarda direkt bozma isteği krizi geldi, zayıftı, ama çok tehlikeliydi. Genel olaraksa tetikleyicilere karşı hassaslık güçlüydü. Bu durum stress sorunundan kaynaklanıyor. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.
Mistakes
- Phone kuralı bir iki defa bozuldu. Kontrol etmek gerek. Stressin kontrolden çıkmasıyla direkt bağlantılıydı.
- Mesaj atıldı. Çok ciddi bir hataydı.
Disiplin Programı
0. Gün
Chaser Days
Timeline
35. Gün
Flatline Zamanları