25% Başarı - Tehlike
Description
Uzun aradan sonra yeniden günlük rapor yazma gereksinimi yarandı. Son ayda her şey bir anda kötüye gitdi. İlk önce geceleri düşünmek krizleri geldi. Bunlar gitdikce artdı. Zaten gündelik disiplin 5 ay içinde yavaş-yavaş çökmüştü. Krizler son 1 haftada çok tehlikeli boyutlara ulaştı ve bir şeyler yapmazsam her şey bite bilir. Hemen acil bir plan hazırladım. Krize sebep olan şeyleri belirledim, duyğusal durum ve irademi düzeltmek için plan hazırladım. Genel olarak şöyle bir şey:
Artıq inanılmaz derecede yaklaştı. Her şey yok olmak üzere. Yol yeniden açılmaya başladı ve çok ciddi bir planla önlem alınmazsa her şey tamamen yok olacak. İlk günlerdeki “Chaser” dönemi geçse bile, sonraki 1 ay aşırı tehlikeli. En küçük bir hata bile her şeyin darmadağın olmasına sebep olabilir. Bu yüzden her şeyi çok dikkatli bir şekilde yeniden planlamak gerekiyor. Çok ama çok zor olacak. Hazır ol!
- İlk olarak, tüm Chaser krizlerine hazır ol. Zor krizler gelecek. Her türden, ama her türden kriz. Hepsine hazır ol ve ne yapılması gerekiyorsa yap.
- İradeni sıfırdan inşa et. Sabah rutinlerine, uyku düzenine, ekran kurallarına, günlük programa (ders çalışma ve okuma) çok önem ver. Ağır olmak zorunda değil, ama disiplinli olsun. Meditasyona (mutlaka sabahları!) yeniden başla. Tüm iradeni ve depresyonu hızlı bir şekilde toparlayacak.
- Timeline ve Week 1’i her sabah tekrar et. Diğerlerine şimdilik gerek yok. Sağlıklı düşünceyi yeniden inşa etmelisin. Bu yolda stresi artıran şeylerden uzak dur. (bunlar uzun bir arşiv. Notionda sürece dair detaylı analizler, krizler ve önlemleri, ve s. her şeye dair detaylı bir sayfa var)
- Gün içinde hiçbir duygusal düşünceye ve stres krizine önem verme. Stres krizlerini disiplin sağlayarak ve Core Rules’a uyarak yeneceksin.
Bu kuralları yazmak kolay, ama esas mesele onları 1 ay boyunca uygulayabilmek! Her şey yok olmaya çok ama çok yakın. Bu plan tüm iradenle 1 ay boyunca devam ettirilmeli ve duygusal duruma özellikle çok ama çok dikkat edilmeli! Bir hafta, 10 gün ya da herhangi bir zamanda bu kurallarda gevşeme hissi oluşabilir. Bu inanılmaz tehlikeli! Süreci mahveden şey tam olarak budur. Bunun için her gün ama her gün
rapor yazmalısın. Tüm bunlar 1 ay boyunca devam etmeli.
Mutlaka!
İşte böyle. Bazı şeyler çox sıradan gele bilir. İlki, ben bunları zaten uyğuluyordum. 2 yıllık süreç. O yüzden ilk günki kadar zor olmuyor, sadece stress çox fazla ve iradeni yoruyor. İkincisi, zaten önemliler sade olanlar. Asıl mesele onları istikrarla uyğulamaktı. Başarıyı bu getirir.
Her neyse, artık 1 ay boyunca her gün rapor yazıcam. Şimdi geçmişteki analizleri şöyle bir bakıyorum, son 7 ayda yaşadıklarım vaziyyetin böyle olucağının habercisi gibi. Bazı sorunlar en derinlerden gelip her şeyi tehdid ediyordu. Bu baharda olanlarda her şeyin kıvılcımını yaktı.
Zincir
4. Gün