Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Basit Günlük

Start

Neptün Yolcusu

80% Başarı - Tehlike!​

Description​

Bu gün genel olarak başarılı geçti. Teorik sorunlara son nokta koyuldu artık. Geri kalanı uyğulamak, ki bu en zor olanı. Zaten bunu yapmayı başarınca süreç başarılı oluyor. Teorik olarak son noktası koyulan konular:
  1. Bu süreç hayatdakı mücadeleden biridir. Her zaman olduğu gibi burda da her zaman rasyonel bir şekilde düşünmek ve sorunları o şekilde karşılamak gerek. Bunu kırmak üçün krizler daim saldıracak. Rasyonel düşünceni bozarak seni stressli bir duyğu durumuna getirmeye çalışacak. Mücadele etmen gerek krizler bunlar.
  2. Artık geçmişi unut. Sürec kaybedildi ve bitdi. Bundan sonra geçmişten ders alıp önüne bakman gerek. Çoğu insan yeni sürece başladığını sanıyor, ama aslında geçmişi tam olarak unutamıyor. Bu bir anda olmaz. Geçmişin hayaletlerinin geleceğini bilmeli ve bunlarla savaşmalısan. Her kazandığın savaşla birlikde unutmaya başlayacaksın. Ama asla bu düşüncelere kanıp stresse girmemek gerek.
  3. Süreçte esas mesele devamlılıktır. Fırsat krizleri ve diger bir çok sorun devamlılıkta bozulmalarla güç kazanır. Süreci aşamalara bölmek ve her aşamanın kendi hedefleriyle geçmek gerek. Bu sayede genel bir süreklilik korunacak ve gitdikce de güçlenicek.
Şimdi, ilk hafta ilk kritik dönem. Süreç ilk 7 günde Chaser ile bozulma tehlikesine sahip. Aynı zamanda sürecin temellerini bu dönemde sağlam atmak gerek ki, sonra bu temellerden yıkılmasın her şey. Temeller düzgün olmazsa 1 yıl sonra bile süreç kendi içine çöke bilir. İlk hafta temel rutinler sağlamlaştırılacak, kurallara uyulacak, ve ekstra stress yaratan sorunlar bitirilecek. Bunu planlarda detaylıca yazdım. İlk haftanın hedefi bunları başarıyla kesintisiz uyğulamak.

Bu gün krizler çok güçlü değildi. Hatta güçlü bile değildi. Ama yine de vardı. Düşünce saldırıları şeklinde geldi. Bazı sahneler gözümde canlandı 1-2 saniyeliğine. Hepsi dağıtıldı.

Mistakes​

1. telefon kontrol etme kuralı izlenilmedi.
  2. günlük sistemde bazı boşluklar vardı.

Timeline​

4. Gün

Start

Neptün Yolcusu

80% Başarı - Tehlike!​

Description​

Bu gün genel olarak orta-iyi geçti. Ama genel olarak hala bir boşluq var. Süreçle alakası olmayan bir sorun gün içinde stress yaratıyor ve süreçteki kararlılığa saldırıyor. Şimdilik buna karşı koyuluyor, ama uzun vadede süreci bile yok ede bilir. Yarın bu sorunu çözücem. Ya da başarısız olucam. Ondan başka gün içerisinde rutinler gerçekleştirildi. Sporda duyğusal düşünce saldırıları geldi ve başarıyla dağıtıldı. Ama genel olarak bu stress yaratan sorun yüzünden günler tam olarak gerektiği gibi geçmiyor. Bir boşluk var. Bu sorun mutlaka çözülmeli.

Bu gün krizler çok güçlü değildi. Hatta güçlü bile değildi. Ama yine de vardı. Düşünce saldırıları şeklinde geldi. Bazı sahneler gözümde canlandı 1-2 saniyeliğine. Hepsi dağıtıldı. Ama sabah yatakta yarı uykulu beklenildi. Bu inanılmaz tehlikeli bir şeydi ve süreci tamamen mahvede bilir. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

2. sabah yatakta fazla kalındı. çok tehlikeliydi!
  3. günlük sistemde bazı boşluklar vardı.

Timeline​

5. Gün

Start

Neptün Yolcusu

60% Başarı - Tehlike!​

Description​

Bu gün genel olarak ne iyi ne kötü geçti. Sabah yatakta yine gereksiz fazla kaldım. Bu sefer alarmı uzakta bırakıp uyanıcam artık. Genel olarak gün içerisinde standard rutinleri uyğuluyorum. Sabah rutini, meditasyon, notion tekrarı, 1 saat çalışmak, ve akşam günlük rapor yazmak. Krizlere karşı da savaşıyor ve yeniyorum. Ama bu burada durdu. Bir ilerleme yok. Diger sorun düşüncelerimi bulanıklaştırıyor ve süreç içerisinde teorik irademi zayıflatıyor. Gün içinde anlamlı bir ilerleme de olmamasını sağlıyor. Bu son 6 gündür böyle. Yarın spor yok. Bunu çözücem. Ya da başarısız olucam. Eger bu sorun çözülmezse bir hafta, olmadı bir ay içinde falan süreç bozulur.

Bu gün krizler çok güçlü değildi. Hatta güçlü bile değildi. Ama yine de vardı. Düşünce saldırıları şeklinde geldi. Bazı sahneler gözümde canlandı 1-2 saniyeliğine. Hepsi dağıtıldı. Ama sabah yatakta yarı uykulu beklenildi. Bu inanılmaz tehlikeli bir şeydi ve süreci tamamen mahvede bilir. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

2. sabah yatakta fazla kalındı. çok tehlikeliydi!
  3. günlük sistemde bazı boşluklar vardı.

Timeline​

6. Gün

Start

Neptün Yolcusu

75% Başarı - Tehlike!​

Description​

Bu gün iyi geçti. Önemli bir gündü. Uyandıktan sonra yatakta kalmadım. Ama yemekden sonra 2-3 saat uykuya daldım yeniden, hala uyku düzenim tam oturmadı. Bu da gün içerisinde sıkıntılar yaratıyor, çözülmesi gerek. Uyandıktan sonra stress hali hala devam ediyordu. Ama artık bazı şeyleri anlamağa başlamıştım. Zorda olsa bir kendimi toparladım ve bir 1 haftalık strateji oluşturdum. Sorunun temellerini anladım. Bu süreçdeki bir sorunun da cevabını daha iyi anladım? Neden uzun bir süreç kaybedildiğinde insanlar 150 günde falan kaybede biliyor? Bununla ilgili bir yazı yazdım belki. Ama genel olarak bu gün boşluğun doldurulması için teorik temelin atıldığı bir gündü. Bunu gerçekleştirmek ise artık pratiğe kalmış. Bunu gerçekleştiricem. Ya da başarısız olucam.

Bu gün krizler çok yoktu. Bir kaç düşünce saldırısı geldi. Gece rüyada sanki bir şeyler oldu diye hatırlıyorum, ama uyandığımda devam etmedi. Yine de gün içerisinde tetikleyicilere karşı dikkatli olmak gerek. Tehlikli ola bilir bunlar. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

Timeline​

7. Gün

Start

Neptün Yolcusu

70% Başarı - Tehlike!

Description​

Bu gün orta geçti. Bazı sorunlar vardı. Sabah yine yatakta yarı-uykulu fazla kalındı, çünki uyurken sürekli uyandırıldım ve düzgün uyuyamadım. Eskiden olsa pek sorun olmazdı, ama şimdiki zamanda bu tip küçük sorunlar bile çok tehlikeli. Artık uyku düzenini düzeltmek gerek, acilen! Daha sonra spora gitdim ve orada kuralları izledim. Eve dönünce de Programı uyğuluycaktım. Ama tam olmadı. Spordan geç geldim diye saatler karıştı ve s. Ama esas sorun düşünceni kaybetmendi. Konfor düşünceleri tam düşünmene engel oldu. Burası en zor kısım. Ne kadar plan yaparsan yap, sağlam düşünmeye kendini zorlamazsan hiç bir şey olmaz! Tam bir başarısızlık olur.
Genel olarak, stress yaratan bu sorunda bu gün gördüğüm kadarıyla toerik boşluklar var ciddi. Bunları yarın düşünücem. Acilen çözülmeleri gerek, çünki artık sürec için ciddi bir tehlike yaratmaya başladılar. Kritik dönemlerden geçiliyor ve bu tip sorunların devam etmesi istikrarı zedeliyor. Neyin normal olduğu (süreçte), neyin bu stressden geldiği bulanıklaşıyor. Durum hemen düzeltilmezse sonuçları çok ciddi olucak. Artık bir düzen gerek süreçte!

Bu gün krizler çok ciddi krizler geldi. Gece uyumaya çalışırken düşünce saldırıları şeklinde güçlü olarak geldiler, gün içerisinde de sahneler gözümde canlanmak için saldırıyordu. Hepsi yenildi krizlerin. İrade doğru şekilde güçlendirildiği için çok da fazla zorlanmadan krizler dağıtıldı. Ama şimdiki stress durumu düzeltilmezse, bu irade çöker. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

1. Telefon kontrol etme kuralı izlenilmedi.
  2. Uyku düzeni bozuk. Acilen düzeltilmeli!
  3. Boşluk hala çok ciddi şekilde devam ediyor!

Timeline​

8. Gün
Kritik Günler

Start

Neptün Yolcusu

50% Başarı - Ciddi Tehlike!

Description​

Bu gün kötü geçti. Sabah zamanında uyandım, yatakta beklemedim. Ama uyku düzeni hala berbat. Artık gece fazla uyanık kalınmıycak, saat 10-da uyanmak gerek en geç. Sonra spora gitdim. Spor iyi geçti, ama hala bazı kural standartları uyğulanmadı. Ciddi bir sorun bu. Daha sonra eve geldim ve 2 saat uyudum. Uyandığımda 20:30'du saat. Uyku düzenim kaliteli olmadığı için böyle. Daha sonra stressli hal yine devam etdi. Sorunları düşünmek istediğimde beynimin kazan gibi kaynağını anladım. Karar verdim ki, yarın yaparım bunu. Şimdi erkenden dersi bitireyim. Derside pek odaklı çalışamadım. Music1 ve music2 kurallarıda arada bozuldu. Artık görüldüğü üzere stress baskın bir güç haline geliyor. Bunu çözümememin nedenlerinde biride aradakı spor. Uyku kalitesi zayıf, uyanır uyanmaz spora gidiyom, fazla stressli ve yorgun oluyorum, döndüğümde ise hala bir stress hali devam ediyor. Yarın spor yok ve bu stress sorununu aşmak için bir plan var.
Yarın zamanında uyanıcam, saat 10-da, ne olursa olsun. Daha sonra duş alıp, bazı fiziksel işler yapıcam. Zihnimi kesinlikle yormuycam. Bu sırada Music1 ve music2 kuralları harfiyen izlenicek. Burası çok önemli. Stressli düşünceler görmezden gelinecek. Akşama doğru ise artık beyin sakinleşince sorunu düşünücem. Bunu yazmak kolay, ama uyğulamak zor. Ama stress artık çok ciddi boyutlarda. Hemen çözülmezse sonuçları felaket olur. Yarın bunu mutlaka ama mutlaka çözücem. Ya da başarısız olucam.

Bu gün krizler çok ciddi krizler geldi. Gece ve gündüz sürekli düşünce saldırıları geldi. Bunda günlük stressinde ciddi payı var. Ama genel olarak bu dönemde kriz bekleniyordu. Zor oldu, ama hepsi dağıtıldı. Lakin, dün beni tetikleyen bir şey gördüm. Normalde sorun olmazdı, ama bu dönemde aşırı ciddi bir risk bu. Her şeyi mahv ede bilirdi. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

3. Stress ve boşluk hala çok ciddi şekilde devam ediyor!

Timeline​

9. Gün
Kritik Günler

Start

Neptün Yolcusu

60% Başarı - Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün orta geçti. Uyku düzeni hala ciddi sorun, ama zamanında uyandım. Uyandıktan sonra bazı fiziksel işler yaptım ve beynim nisbeten sakin kaldı. Ama hala stressli bir halde idi. Yemek yedim ve daha sonrasında stress güçlenmeğe başladı. Meditasyon yaparken artık iyice sinirlerimi zorluyordu. Ama bu sefer stressi bir kriz olarak görüb onunla savaştım ve yendim. Kendimi zorlayarak meditasyonu düzgünce bitirdim. İlk başta zor olsa da, sonrasında stress neredeyse yok oldu. Ama genel stress hala yerindeydi. Pek bir iş yapamayacak kadar sinirli ve gergindim. Uzanıp bir az oyun oynadım, bir az video izledim. Ama bunları bağımlılık-tarzı şeklinde yaptığım için stress daha da artdı. Bahçeye çıkıp kitap okumak isteyince stress bir türlü izin vermedi. Lakin, artık önemli bir şeyi anlamıştım: bu duyğusal bir stress değil, tamamen pratik. Süreçde chaser dönemini başarılı atlatıyorum, ama buradakı chaser hiç düşünmüyorum. Bu stress krizlerinin gelmesi normal. İlk başta kendini işleri yapmaya zorlamak gerek, stress gelince ona dayanmak gerek, sinirleri kontrol etmek gerek. Sonrasında kendisinden azalıyor. Bu gün bunu fark etdim ve akşama doğru uyğuladım. Başarılı oldu. Şu an geç bir saat, ama artık stress neredeyse yok. Beynim kazan gibi kaynamıyor. Sakinim. Şimdi, detaylı bir plan yapmak gerek. Bu stressin teorik kısmı ile ilgili. Bu gün yapacaktım, ama stressle mücadele zorlu oldu. Yarın ne yapacağım biliniyor artık. Ya yapıcam ya da başarısız olucam.

Bu gün krizler çok ciddi krizler geldi. Gece ve gündüz sürekli düşünce saldırıları geldi. Bunda günlük stressinde ciddi payı var. Ama genel olarak bu dönemde kriz bekleniyordu. Zor oldu, ama hepsi dağıtıldı. Bunlar hepsi Chaser dönemi krizleri. Gece uyurken zorladılar bir az. Tetikleyicilere karşı da hassastım bu gün, ama hepsi yenildi. Düşünce saldırıları sırasında sürecin önemini küçülten, dikkati cinselliğe veren saldırılar oluyor. Bunu doğru bir şeymiş gibi gösteren. Bunlara karşı bir az zayıflık var. Çok tehlikeli bunlar! Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

3. Stress ve boşluk hala çok ciddi şekilde devam ediyor!

Timeline​

10. Gün
Kritik Günler

Start

Neptün Yolcusu

75% Başarı - Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün iyi geçti. Sabah zamanında uyandım. Rutinleri tamamladım. Sabah programı değişip bir az kafa dağıtmak için film izledim. Düzgün bir karardı. Ondan sonra yine bir stress hali yükselmeye başladı, ama dün yaptığım gibi stressle mücadele etdim ve bir Program hazırladım. Zor oldu o an stressle baş etmek, ama genel bir Program hazırlamayı başardım. Artık günlükde her iki sürecinde raporunu yazıcam. Bu sürecin haftalık programı 2 haftaya uzatıldı, çünki stressi yenmek üçün olan Program bu hafta başlıyor. Aynı şeyler geçerli olucak.

Bu gün krizler çok ciddi krizler geldi. Gece ve gündüz sürekli düşünce saldırıları geldi. Bunda günlük stressinde ciddi payı var. Ama genel olarak bu dönemde kriz bekleniyordu. Zor oldu, ama hepsi dağıtıldı. Bunlar hepsi Chaser dönemi krizleri. Gece uyurken zorladılar bir az. Bu gün izlediğim filmde tetikleyici vardı, ama onunla mücadele etdim ve az etkiledi. Ama yine de etkiledi ve bilinç altında daha güçlü olmuş ola bilir. Çok tehlikeli bir şey bu! Çok dikkatli olmak gerek.

Music2 kısmı bozuldu disiplin programında. Bir kandırma ile gerçekleşdi bu ve artık bunun tamamen bir aldatmaca olduğunu biliyorum. Bundan sonrası bunun krizlerine karşı savaşmak. İnstagramı bir sebeple yükleyip bir şeyi kontrol etdim ve çok ciddi bir hata yaptım. Bu bir süreç ve ne olursa olsun çok dikkatli olmak gerek. Düşüncemi kendimde toparlamak için başlatılan bir süreç bu. İlk başlardakı bu tavizler çok ciddi sorun yarata bilir.

0. Gün

Mistakes​

2. İnstagram bir sebeple yüklenildi! Ciddi hataydı!
  3. Music2 bir aldatmaca sonucu bozuldu

Timeline​

11. Gün
Kritik Günler

Start

Neptün Yolcusu

70% Başarı - Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün orta geçti. Sabah uyandım ve stress hali azdı. Rutinleri bitirdikden sonra ders çalışıp 1 saat, spora geçtim. Duyğu durumun nisbeten stabildi. Genel olarak süreç açısından pek sorun olmadı. Stabildi. Ama disiplin programında çok ciddi hatalar yaptım ve bunlar düzeltilmezse çok kısa süre içerisinde süreçde de ciddi bir tehlikeye neden olur.
Bu gün genel olarak kriz neredeyse yoktu. Uyumağa çalışırken çok az bir kriz geldi, ama başarıyla dağıtıldı. Genel olarak bazı ufak tetiklenme gibi bir şeyler olmak iste, ama olmadı. Yine de çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Bu gün disiplin programı için kötü bir gün oldu. Spordan geldikden sonra aynen Programda yazıldığı gibi saate uyğun ekranı bıraktım. Ama sonrasında bir çok disiplinsizlik yaptım. Ama bunların nedenine rasyonel olarak bakmak lazımdı. Bu bu timeline-dakı chaser krizleriydi. Bir şey yapmaya enerjim yoktu, halsiz hissediyordum kendimi. Ama bunu anladım ve kendimi toparladım. Lakin, bundan sonrakı bir çok hata toparlanmanı mahv etdi.

1. Kendini kontrol (g behaviour) kuralları çok kötü bozuldu. Bu çok ciddi bir süreç ve çok dikkatli olmak lazım!
2. Telefon kontrol etme kuralları artık başa bela olmağa başladı! Kendini toparlamalı ve bunu bitirmelisin.
3. Derse geç başladım. Kendimi toparlasam da, bunu geç yaptım.

Genel olarak bu gün çok hatalı geçti. Ama esas mesele hatalardan ders alıp yarın düzeltmek. Yine de çok ciddi bir zaman kaybı yaşandı. Çok dikkatli olmak gerek!

Music1 ise stabil geçti. Krizleri geldi bozmak için, ama bozulmadı. Yine de krizlerle savaş tam düzgün olmadı. Bunu düşünücem.

1. Gün

Mistakes​

Timeline​

12. Gün
Kritik Günler

Start

Neptün Yolcusu

50% Başarı - Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün orta-kötü geçti. Bazı şeyler yolunda gitmedi. Sabah uyandım ve spora gittim. Orada bazı hatalar yaptım. Geri döndüğümde çok yorğundum ve uzun bir uykuya daldım. Sonrasında bir stressli ve enerjisiz ruh hali vardı. Buna neden olan sebepleri biliyorum ve yarın disiplin programında rapor hazırlıycam. Bu sorunları çözmek gerek.

Bu gün ciddi krizler vardı. Ama bunlar normal kriz değildi. Bir müzik klibi gördüm ve bu bende bazı hissler yaratdı, şahsi sebeplerden dolayı. Ama bunun arkasında tetiklenmekde vardı. Tetikleyici bir çok görüntü vardı videoda. Ben bu duyğusal meselenin getirdiği düşünceyle klibe çok maruz kaldım ve bu da krize karşı hassaslık yaratdı. Gelen krizler çok güçlü değildi, ama artma ihtimali vardı. Bu gün bunu fark etdim ve duyğusal nedeni bir kenara atıp videonu yasakladım. Ama bu çok ciddi bu hataydı genel olarak. Duyğusal meseleler daima ikinci planda olmalı, özellikle sürecin böyle ilk ve en kritik aşamalarında. Aşırı tehlikeli bir durumdu. Aşırı dikkatli olma gerek!

Disiplin Programı
2. Gün

Mistakes​

Timeline​

13. Gün
Kritik Günler

Start

Neptün Yolcusu

65% Başarı - Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün orta geçti. Sabah uyandım, rutinleri bitirdim, ama hala genel stress vardı. Sorunun sebebini düşünemeyecek kadar stressliydim; beynim kazan gibi kaynıyordu. Sonrasında kendimi zorlayıp bir az çalışdım ama odaklanamıyordum. Stress krizleri saldırıyordu. Akşamda zaten oldukca stressliydi. Ama bu sefer bunları rasyonel olarak karşıladım, geçici olduklarını kendime söyledim ve onları görmezden geldim. Bir az sonra geçmeye başladılar. Aile ile kafeye gidip bir az kendimi derse zorlayınca da yavaş-yavaş azaldı. Şu an hala aktif, ama artık zayıfladı. Bunun sebebini şimdi daha iyi anlıyorum. Disiplin Programı da aynen süreç gibi. Burada stress krizleri saldırıyor. Bu sürecinde kendi tetikleyicileri var. Bunları fark etdim ve yasakladım. Stressi artıracak kenar problemleri ortadan kaldırdım. Geriye kalan süreçten ve disiplin programının kendisinden gelen stress olucak ve bunlarla mücadele etmek gerek. Aynen kriz gibiler, her yenilgide daha da zayıflıyorlar. Lakin, aynen süreç gibi hiç kolay olmaycaklar.

Bu gün çok ciddi krizler vardı. Akşama doğru stress yüzünden beyin artık iyice zorlanıyordu ve krizlere başvurmaya başlamıştı. Gece uyuyamıyordum ve bu sırada beynim kriz yaratıyordu düşüncelerden. Lakin, günlük rutinler sayesinde iradem yeterince güçlüydü ve hepsi dağıtıldı. Buna rağmen gece yarı-uykuluyken sanki bir şeyler olduğunu hatırlıyorum, yüzüste uzanma falan, ama net değil. Bu sınav başarıyla geçilse de, genel olarak çok tehlikeli bir durum. Sürecin ilk günlerindeyim ve krizler zaten güçlü geliyor. Eğer bu stress durumu artık kontrol altına alınamazsa irade zayıflamağa başlar ve sonrası felaket olur. Aşırı dikkatli olmak gerek!

Disiplin Programı
3. Gün

Mistakes​

Timeline​

14. Gün
Kritik Günler

Start

Neptün Yolcusu

65% Başarı - Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün orta geçti. Sabah erken uyandım ve bazı işleri halletdikden sonra spora gitdim. Sporda bir az muhabbet etdim (daha yeni yemek yemiştim çünki) ve sonra spora başladım. Burda bazı sorunlar oluyor stress yüzünden. Genel olarak stress krizlerine karşı gitdikce daha çok şey öğreniyor ve gün içerisindeki ruh halimle ilgili daha bilinçli oluyorum. Ama genel olarak bu durumun düzeltilmesi gerek. Genel durum şu şekilde:
Artık stressin teorik kısmına çözdüm ve geri kalan kısmı pratik. Gün içerisinde enerjim az oluyor, sürekli beynim kazan gibi kaynıyor, kendime odaklanamıyorum, bir iş yapmaya sabrım yetmiyor, sürekli bir baskı altında hissediyorum. Bunun nedenlerini artık iyice anladım ve bunu çözmek için bir plan oluşturdum. Ama daha anlamadığım ve tecrübe etmediğim bazı detaylar vardı. Son bir kaç günde onlarıda gördüm ve onlarla da mücadele etmeyi öğrendim. Lakin, tam kapsamlı bir şekilde uyğulamaya geçmedim. Artık geçmek lazım. Rasyonel olarak rota belirlenmeli ve istikrarlı şekilde orada ilerlenmeli. Bunu çözücem. Ya da başarısız olucam.

Bu gün çok ciddi krizler vardı. Akşam dünki ağır krizler gelmedi, ama genel olarak bir hassaslık vardı. Sürekli beynime bir tuzak düşünce saldırısı oluyor ve bu gitdikce tehlikeli hale geliyor: pmo'nun cinsellik olduğu. Bu konu çok net bir şekilde ayrılmıştır. PMO hayatı darmadağın eden bir bağımlılık. Zevki çok iğrenç bir zevk. Bu düşünce saldırısı bunu unutturmaya çalışıyor. Her sefer geldiğinde net bir irade ile karşılanmalı ve dağıtılmalı bu düşünce. Buna neden olan diger bir etken ise stressli durumun hale davam etmesi. Artık net bir çözüm gerekiyor. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Disiplin Programı
4. Gün

Mistakes​

Timeline​

15. Gün
Kritik Günler

Start

Neptün Yolcusu

Description​

Bu gün orta geçti. Sabah uyandım, normal rutinleri bitirdim, ve dünki analizi yaptım. Bir çok hata ve nedenini anladım. Genel olarak gün sakin geçti.

Bu gün çok ciddi krizler vardı. Genel bir krize karşı hassaslık var. Ama cinselliği PMO ile karıştırma meselesi zayıflıyor. Artık kendini çok daha iyi kontrol ediyorum. Ama hala çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Disiplin Programı
5. Gün

Mistakes​

Timeline​

16. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

Description​

Bu gün ve dün orta-kötü geçti. Meşğul günlerdi ve günlük standard programdan uzaktı. Bir çok farklı iş vardı. Normalde olsa sorun olmazdı pek, ama disiplini ve psikolojimi düzeltmeye başladığım ilk günlerde olması ciddi sorunlar yaratdı. Ama geçtiler. Tecrüelerimden dolayı büyük bir zarar vermediler. Ama bazı sorunların hala devam etmesine neden olup süreci tehlikede bıraktılar. Stressde bariz bir azalma var, ama hiç yeterli değil. Süreç artık bundan ciddi zarar görmeğe başlıyor. Lakin, artık ne yapılacağı net biliniyor. Buna odaklanmak lazım.

Bu gün ciddi krizler geldi. Bunlar artık normal değil. Stressli durumları tam düzeltemediğim için stress zamanı saldırıyorlar. Şimdi iradem güçlü ve onları yene biliyorum. Ama stress hali devam ederse iradem zayıflar ve her şey çok mahv ola bilir. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Disiplin Programı
7. Gün

Mistakes​

2. N-B kuralı izlenilmedi

Timeline​

18. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

Description​

Bu gün orta geçti. Sabah yatakta bir az uzanıp kaldım. Genel olarak ekran ve uykuda kuralları tam olarak izlemede sorun var. Bunun nedeni kuralları bozmaya açık bir ortam olması durumun, kuralların bozulması da stressi çok artırıyor ve iradeyi oldukca zayıflatıyor.
- Bundan sonra uyurken telefonun interneti yapatılacak
- Alarm çalınca hemen yataktan çıkılacak
- Ders çalışırken telefon erişilemeyecek bir yerde saklanıcak
Bunlara ek olarak irade göstermek ve kuralları izlemek gerek. Kurallar net zaten. Bu gün genel olarak günortasında stressle başarılı bir şekilde mücadele edildi. Çok stressli olmağıma rağmen rasyonel bir şekilde düşündüm, derse geçtim, ve stressi yendim. Lakin, bu kısa süreli oldu. Ders çalışmanı disiplinli etmek lazım. Bir az çalıştıktan sonra düzensizce molalar verdim ve bu günlük programı aksattı. French ve Read Book rutinlerine zaman kalmadı. Bu çok ciddi bir sorun.

Bu gün çok ama çok ciddi krizler geldi, çünki büyük bir hata yaptım. Şu anki durumum stressli ve beyin bunu pmo ile kapatmaya çalışıyor. Tetikleyicilere karşı oldukca hassas. Ben ise Rome dizisini izlemeye başladım, tetikleyicilere karşı koya bileceğimi düşündüm. Ama çok büyük bir hataydı. Ard arda gelen güçlü tetikleyici sahneler oldukca zayıflatdı iradeni. Sahneler düşünce saldırısı şeklinde geliyor sürekli gözümün önüne. Artık 2. ay bitene kadar böyle dizi ve filmler izlenilmeyecek. Daha her şey çok yeni ve irade zayıf, özellikle bu stressli zamanlarda. Bu hatalar inanılmaz tehlikeli. Çok, ama çok dikkatli olmak gerek!

Disiplin Programı
8. Gün

Mistakes​

3. Ekran kuralları net izlenilmedi

Timeline​

19. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

73% Başarı - Ciddi Tehlike!​

Description​

Bu gün orta geçti. Standard Rutinler bitirildi. Ama genel günlük programda sorun var, tam disiplinli çalışılmıyor. Bu gün süreç analizi yaptım ve genel gidişatı değerlendirip, 3. hafta için program yazdım. Aynısının Disiplin Programı içinde yapmak gerek. Bu gün genel olarak stressle başarılı bir şekilde mücadele edildi. Ama bir şeyler hala eksik, bir tamamlanmamışlık hissi var. Yarın onu düzelticem. Ya da başarısız olucam.

Bu gün ciddi krizler vardı. Dünkü Tetikleyicilerin etkisi hala devam ediyor. Gece yarı-uykuluyken bir hayale dalma gibi bir şeyler oldu sanki. Yarı-rüyadayken. Benim kontrolümde değildi. Lakin, onun sebepleri benim kontrolümde. Gün içindeki stress ve tetikleyiciler buna neden oluyor. Üstelik, hala bazen potensiyel tetikleyici ola bilecek yerlere bir hassaslık var, oralara meyillilik var. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Disiplin Programı
9. Gün

Mistakes​

Timeline​

20. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

Description​

Bu gün orta geçti. Standard Rutinler bitirildi. Ama çok yoğun bir gün oldu. Boş zamanda ancak dersi bitire bildim. Analiz yarına kaldı. Genel olarak devam eden bütün hatalar ve sorunlar çözülmeli artık. Bunun sonu iyi gitmiyor!

Bu gün ciddi krizler vardı. Cinsellik düşünceleri normal bir şeymiş gibi ilk önce saldırıyor, sonra bunu pmo-ya çevirmeye çalışıyor. Bunlar hepsi sahte düşünceler! Sürekli gelerek zihnini bu pmo dünyasına kaydırmağa çalışıyorlar. Bu tuzaklar çok tehlikeli. Tetikleyiciler ise hala sorun. Tetikleyicilere karşı hassaslık var. Bunu sadece kendini o an kontrol ederek çözü bilirsin. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

4. Tetikleyicilere karşı zayıf mücadele edildi. Onlara karşı hassaslık yok edilmeli!

Timeline​

21. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

Description​

Bu gün orta geçti. Standard Rutinler bitirildi. Lakin, beklemediğim şekilde yoğun bir gün oldu. Sabah alarmdan sonra yine uyudum ve bir az geç kaldım programa. Sonra spora gitdim. Orada oyalanmadım ve eve geri döndüm. Ama sonrasında bazı işler çıktı. Akşamda arkadaşlarla takıldık. Eve gelince saat 3 olmuştu. Sadece dersi bitirdim. Şimdi yeniden uyumam gerek. Yarın artık bu analiz sorunu mutlaka çözülmeli. Bunun sonu iyi değil.

Bu gün ciddi krizler vardı. Lakin, dünden farklı olarak gece gelen bütün cinsellik düşünceleri farkındalıkla dağıtıldı. Bu gün bu düşüncelere karşı çok daha güçlüydüm. Ama hala boşluklar var. Tetikleyicilerden gereksiz fazla etkileniyorum. Bu sorunu çözmek gerek! Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Mistakes​

Timeline​

22. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

Description​

Bu gün orta geçti. Standard Rutinler bitirildi. Dün geç uyudum diye geç uyandım. Dersi akşam 2 saat çalıştım. Şimdiki durumu düşündüm. Analiz gerektirecek bir durum yok. Çok şey hazır zaten. Mesele düşünce yapısında. Düşünce tuzakları ilermeye engel oluyor. Bir Disiplin Programına başladım hissi alınmıyor, bu yüzden bir ilerleme yokmuş gibi geliyor. Bu yüzden kurallara da yarı uyuluyor yarı uyulmuyor ve s. Bu sorunu çözmenin tek yolu zihnen hazır olmaktır. Bu tür düşüncelerin geliceği zaten belli. Bunlar hep gelir. Mesele bunlara rağmen rasyonel düşünceni korumak. Diger bir sorun ise stabil bir günlük program daha yapılamadı. Ama bu gün artık sanırım bu sorunun bir kısmı çözüldü. Zaten öyle olmuyormuş. gibi görünse de baya bir ilerleme vardı, lakin yine de, bütün bu sebeplerden Disiplin Süreci yeniden başlatıyor.

Bu gün dünki kadar ciddi krizler yoktu. Hatta neredeyse hiç yoktu demek bile olur. Tetikleyicilere karşı daha güçlüydüm. Lakin, hala çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek.

Disiplin Süreci
0. Gün

Mistakes​

Timeline​

23. Gün
Flatline Zamanları

Start

Neptün Yolcusu

Description​

Bu gün orta geçti. Standard Rutinler bitirildi. Bazı sorunlar artık tam olarak çözüldü. Geriye uyğulamak kaldı. Disiplin Programı tam sıfırlandı. Mesajları kontrol etme de azalma var, ama el alışkanlığı nedeniyle bunu yapmak bir az zor. Bazı önemli mesajları sessizden çıkardım ve telefonu yanımda çok saklamıycam.

Bu gün dünki kadar ciddi krizler yoktu. Hatta neredeyse hiç yoktu demek bile olur. Tetikleyicilere karşı daha güçlüydüm. Lakin, hala genel bir hassaslık var tetikleyicilere karşı. Kendini kontrol ederek bu duruma karşı güçlenmek gerek. Çok tehlikeli bir durum. Çok dikkatli olmak gerek!

Mistakes​

Disiplin Programı​

0. Gün

Timeline​

23. Gün
Flatline Zamanları

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5