Bağımlılığımı fark etmem ve nofap sürecine başlamam yaklaşık 2 yıl önceydi. O zamanlar içinde bulunduğum ruhsal bunalımın kaynağının pmo olduğunu fark etmemle başladım bu sürece. Uzun bir süre geçti bazen uzun süreçler geçirdim bazen kısa süreçler ama 2 ay önce başladığım sürecin sonunda relapse olduğumda chaser döngüsüne girdim ve süreçlerim 3 günü geçmemeye başladı. Sonrasında fark ettim ki pmo artık bana ruhsal ve fizyolojik olarak zarar vermiyordu. Kadınlara ve cinsel ilişkiye olan bakışım da değişmişti, hastalıklı veya sıkıntılı bir bakış açısı değildi beni rahatsız etmiyordu (ama nofap yapan bir insanın bakış açısı da değildi kesinlikle.) Bunun üzerine ben de nofape son verdim çünkü nofap yapmam gerektiğini düşünmüyordum, buna ihtiyacım yokmuş gibi geliyordu. Bu şekilde 1-2 hafta geçirdim ve aniden bişey dank etti. Ben bu işin en başında, pmo bağımlısı değilken de bunun gibi bir durum içerisindeydim ve sonra pmo bağımlısı olmuştum. Yine bu şekilde devam edersem eninde sonunda tekrardan pmo bağımlısı olucaktım ve yeniden nofape başlayacaktım. İşte bu düşünce kafama adeta mızrak gibi saplanmıştı ve hemen yeni bir sürece başladım.
Daha önce forumda okuduğum konularda "çevremdeki kişiler pmo yapıyor, sigara ve alkol tüketiyor, sağlıksız besleniyor, spor yapmıyor. Ben ise bunların hepsinin tersini yapıyorum ben neden bu haldeyim de onlar değil???". Yaşadığım bu olayda iki durumu da yaşadım ve şunu diyebilirim sizin bir şeyin farkına varmamanız o olayın olmayacağı anlamına gelmez. Ben durumun farkına varmasaydım yine pmo'ya düşüp nofape başlayacaktım. Belki bu süreç 1 ay belki 1 yıl sürecekti ama en sonunda ben yine nofape dönecektim. Çevrenizde pmo yapıp bundan etkilemeyen insanlar vardır veya olmuştur. Muhtemelen onlar da bir gün çıkmaza gireceklerdir çünkü pmonun insanı götüreceği başka bir seçenek yok. Ya bağımlısındır ya da değilsindir bunun ortası yok kesinlikle.
Bu yazıyı da hem kendime bir not olsun diye hem de burdaki arkadaşlara yol gösteren, akıllarındaki soruları gideren bir yazı olması amacıyla paylaşıyorum.
Daha önce forumda okuduğum konularda "çevremdeki kişiler pmo yapıyor, sigara ve alkol tüketiyor, sağlıksız besleniyor, spor yapmıyor. Ben ise bunların hepsinin tersini yapıyorum ben neden bu haldeyim de onlar değil???". Yaşadığım bu olayda iki durumu da yaşadım ve şunu diyebilirim sizin bir şeyin farkına varmamanız o olayın olmayacağı anlamına gelmez. Ben durumun farkına varmasaydım yine pmo'ya düşüp nofape başlayacaktım. Belki bu süreç 1 ay belki 1 yıl sürecekti ama en sonunda ben yine nofape dönecektim. Çevrenizde pmo yapıp bundan etkilemeyen insanlar vardır veya olmuştur. Muhtemelen onlar da bir gün çıkmaza gireceklerdir çünkü pmonun insanı götüreceği başka bir seçenek yok. Ya bağımlısındır ya da değilsindir bunun ortası yok kesinlikle.
Bu yazıyı da hem kendime bir not olsun diye hem de burdaki arkadaşlara yol gösteren, akıllarındaki soruları gideren bir yazı olması amacıyla paylaşıyorum.