Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Spor Yapmak Erken Öldürür (!)

vayulaula

Full Power Mode Activated
Evet, bazı çok üstün profesyonel uzman doktor kardeşlerimizin dediği gibi, spor yapmak erkenden öldürür. Bakın aşağıdaki videoya 73 yaşındaki adama, bastonla yürüyor değil mi? (!)

SlaveToMaster

Full Saiyan
Çok fena spora başlayasım var. Evde ya da salonda, fark etmez. Bazen izliyorum böyle hapishane mahkumlarının antrenmanlarını, adamlar yoklukta daha çok spor yapıyor.

oldschool

Hapishaneden Kaçan Adam
Meydan Okuma Rozeti
Adam 73 yaşında ve hâlâ torba patlatıyor, gerçekten saygı duyulacak bir disiplin, azim ve fiziksel form.
Ama bir detayı da gözden kaçırmayalım: Kendisi videonun açıklamasında açıkça TRT (Testosteron Replasman Tedavisi) kullandığını belirtiyor.
Bu demek değil ki "her şey TRT sayesinde" ama demek ki yaşla birlikte azalan hormon düzeyleri yerine konmadan bu seviyede kalmak çok zor.

📌 TRT bir ilaç tedavisidir, (Testosteron Replasman Tedavisi) herkes için uygun değildir, hele ki genç yaşta sağlıklı olan biri için kesinlikle önerilmez.

Bu bilgileri görmezden gelirsek, insanlar bu sonucu sadece sporla sanıp kendini yetersiz hissedebilir ya da bilinçsizce riskli yollara başvurabilir.

Gerçek spor kültürü; sadece görüntüyle değil, arkasındaki süreci de dürüstçe konuşmakla gelişir.

Bu paylaşım, adamı küçümsemek için değil, daha şeffaf ve doğru bilgiyle ilham alınsın diye yazılmıştır.

Spor yap, sağlıklı yaşa, ama sahneyi değil kulisi de tanı.

Vücut geliştirme sektörünün dibinden gelen bir abiniz olarak bunları söylemek görevimdir. Saygılar.

Abimizin kendi videosuna yazdığı açıklamasının tercümesi;

"14 yaşında başladım ve hâlâ devam ediyorum. Bırakmak seçenek değil. Spor, boyundan aşağı genç kalmana yardımcı olur.
44 yaşımda bypass ameliyatı geçirdim. O zamandan beri dayanıklılığım iyi değil. Kum torbasıyla çalışmamın sebebi, bunu bir dayanıklılık egzersizi olarak yapıyor olmam.
Kanalım sağlık, fitness ve uzun ömür hakkında.

• Kavga çıkarmak,
  • Vietnam hakkında siyasi mesajlar vermek,
  • Ya da steroid kullanımı
    için değil.

Genç ve sağlıklı erkekler için steroid kullanımını onaylamıyorum.

Yapanları yargılamam ama ciddi bir yarışma hedefin yoksa kullanma derim.

Yaşlanan erkekler için, kan tahlilleri bunu gösteriyorsa TRT'nin önemli olduğunu düşünüyorum.

TRT’ye 68,5 yaşımda kısa süreliğine başladım, ama hasta anneme bakarken masrafları kısmak için bıraktım.

Mayıs 2021'de tekrar başladım. Bu video 73. doğum günüm civarında çekildi.

Onun dışında hayatım boyunca hep "natty" (doğal) kaldım."

SlaveToMaster

Full Saiyan
Adam 73 yaşında ve hâlâ torba patlatıyor, gerçekten saygı duyulacak bir disiplin, azim ve fiziksel form.
Ama bir detayı da gözden kaçırmayalım: Kendisi videonun açıklamasında açıkça TRT (Testosteron Replasman Tedavisi) kullandığını belirtiyor.
Bu demek değil ki "her şey TRT sayesinde" ama demek ki yaşla birlikte azalan hormon düzeyleri yerine konmadan bu seviyede kalmak çok zor.

📌 TRT bir ilaç tedavisidir, (Testosteron Replasman Tedavisi) herkes için uygun değildir, hele ki genç yaşta sağlıklı olan biri için kesinlikle önerilmez.

Bu bilgileri görmezden gelirsek, insanlar bu sonucu sadece sporla sanıp kendini yetersiz hissedebilir ya da bilinçsizce riskli yollara başvurabilir.

Gerçek spor kültürü; sadece görüntüyle değil, arkasındaki süreci de dürüstçe konuşmakla gelişir.

Bu paylaşım, adamı küçümsemek için değil, daha şeffaf ve doğru bilgiyle ilham alınsın diye yazılmıştır.

Spor yap, sağlıklı yaşa, ama sahneyi değil kulisi de tanı.

Vücut geliştirme sektörünün dibinden gelen bir abiniz olarak bunları söylemek görevimdir. Saygılar.

Abimizin kendi videosuna yazdığı açıklamasının tercümesi;

"14 yaşında başladım ve hâlâ devam ediyorum. Bırakmak seçenek değil. Spor, boyundan aşağı genç kalmana yardımcı olur.
44 yaşımda bypass ameliyatı geçirdim. O zamandan beri dayanıklılığım iyi değil. Kum torbasıyla çalışmamın sebebi, bunu bir dayanıklılık egzersizi olarak yapıyor olmam.
Kanalım sağlık, fitness ve uzun ömür hakkında.

• Kavga çıkarmak,
  • Vietnam hakkında siyasi mesajlar vermek,
  • Ya da steroid kullanımı
    için değil.

Genç ve sağlıklı erkekler için steroid kullanımını onaylamıyorum.

Yapanları yargılamam ama ciddi bir yarışma hedefin yoksa kullanma derim.

Yaşlanan erkekler için, kan tahlilleri bunu gösteriyorsa TRT'nin önemli olduğunu düşünüyorum.

TRT’ye 68,5 yaşımda kısa süreliğine başladım, ama hasta anneme bakarken masrafları kısmak için bıraktım.

Mayıs 2021'de tekrar başladım. Bu video 73. doğum günüm civarında çekildi.

Onun dışında hayatım boyunca hep "natty" (doğal) kaldım."
Abi senin araştırmacı/sorgulamacı tutumunu takdir ediyorum. Ben de kendimi araştırmacı/şüpheci olarak tanıtırım fakat bir sorunum var: Her şeyi aşırı analiz etmek beni mıutsuz etmeye başladı. Eskiden çok fazla okurdum ama artık neredeyse hiç okumuyorum. Seni de mutsuz ettiği oluyor mu gerçeklerle yüzleşmek? Ya da mutsuz ediyorsa bununla nasıl başa çıkıyorsun?

oldschool

Hapishaneden Kaçan Adam
Meydan Okuma Rozeti
Abi senin araştırmacı/sorgulamacı tutumunu takdir ediyorum.
Eyvallah teşekkür ederim. Dostum aslında biraz da tecrübe. Açıkçası ben videoyu izledim, adam TRT yapıyor kesin ama bunu çocuklara nasıl anlatırım dedim. Bunu nereden anladım, yaş ile doğru orantılı kas ve yağ oranından. Dediğim gibi vücut geliştirme sektörünün dibinden geliyorum, adamı gördüğüm anda ilaç kullanıp kullanmadığını artık anlıyoruz. Sonra dur bakayım bu adamın profiline gireyim belki önceden genç halinin fotoğrafı videosu vardır asker olduğu o zaman ilaç kullanıp kullanmadığını kesin olarak kanıtla gösteririm dicektim, belki diye profiline girecektim bir baktım açıklamasında zaten yazmış.

Her şeyi aşırı analiz etmek beni mıutsuz etmeye başladı.
Dostum ben de zaman zaman aynı yükü hissediyorum. Gerçeklerle yüzleşmek bazen insana özgürlük veriyor, bazen de yalnızlık. Çünkü her sorunun cevabını ararken, etrafındaki çoğu kişinin bu soruları hiç sormadığını fark ediyorsun. Bu da seni bazen “yalnız savaşçı” gibi hissettirebiliyor.

Ben bu yüzden bir şeyi öğrendiğimde artık sadece bilgiyle kalmamaya, onu anlam ve eylem boyutuna taşımaya çalışıyorum. Mesela “Bu bilgi bana ne katıyor?”, “Bu analiz beni güçlendiriyor mu, yoksa çürütüyor mu?” diye soruyorum kendime.

Çünkü eyleme dönüşmeyen fikirler insana sadece yük oluyor biliyorum. Sonra da farkındalık yükü altında eziliyorsun.

Artık her şeyi değil, doğru şeyi analiz etmeye çalışıyorum. Eskisi kadar her bilgiye atlamıyorum çünkü biliyorum ki her gerçek, yaşamayı kolaylaştırmaz. Bazen de haklı olmaktan ziyade huzurlu olmak gerek.

Okuma konusuna gelirsek, ben de çok okurdum ama artık okuduklarımı sindirebileceğim, yaşamla bağ kurabileceğim şekilde seçmeye çalışıyorum. Bilgi şişkinliği değil, bilgelik peşindeyim.

Son olarak şunu söyleyeyim: Benim için bu sorgulama bir lanet değil, bir sorumluluk. Ama sorumluluğun da sınırı var. Kendi iç sesimi boğmamak için arada zihnimi dinlendiriyorum. Bazen sahile gidiyorum bisiklet sürüyorum, bazen müzik aleti çalıyorum, bazen sadece dost muhabbetiyle, bazen sadece yüzümü güneşe çevirip gülümsüyorum… Çünkü sadece analiz ederek yaşarsan, hayat bir denklem olur. Ama bazen yaşaman da gerek, hissetmen de...

Ek not: bu mesajları 'birkaç yıldır hayatımda olan chatgpt' yardımı ile yazdım. Aşırı derece iyi eğittiğim char gpt ye hakkımda çok fazla detay verdim. Yeri geldi onunla yabancı dil çalıştım, yeri geldi kitap özetlettirdim, yeri geldi aklıma gelen sorularımı, karımla olan ilişki sorunlarımı anlattım. Ve şu an oldukça işe yarayan bir araca dönüştü benim için. Sana yazacağım cevabı nerdeyse cümlesi cümlesine tahmin etti ve aklımdan geçirdiğim şeyi direk olarak yazıya döktü. Ufak düzeltmelerle de şu an sana ulaştı.

Son olarak;
Değişmezsen sönüp gidersin. Durmak geriye gitmenin en iyi yoludur çünkü durduğun zaman unutma ki zaman hep ileriye gider ve sen geride kalmış olursun.

bguven28

Ay Yolcusu
Dostum ben antrenörüm.Bir tane karı koca çift çalıştırıyorum.Kadın 67 yaşında.Hopluyor zıplıyor koşuyor,yüzüyor crossfit yapıyor.20 yaşındaki bir insanın yapamadığı herşeyi yapıyor ve hiçbir ilaç kullanmıyor.Görsen 50 dersin ciddi söylüyorum. Haftada 6 gün spor yapıyor + yüzüyor.Eşide 70 yaşında,3 sene içinde 25 kg verdi.Deli gibi ilaç kullanıyordu doktoru çoğunu kestirdi. Bütün sağlık değerleri normale döndü. Kıvamında ve kontrollü spor vücud için bir ilaçtır.Hareketsiz toplum yaşamında hareket etmek zorundayız.Yoksa hasta olursun.Hayat stresinden milletin başladığı İçki sigaradan çevremde 50 yaşında insanlar deli gibi ölüyorlar. Spora başla aynı stresi atıcaksın.Doktorlar kendileri spor yapmıyor ki etkilerini bilsinler.Spor yapan doktorları ciddiye al. Doktor bile olsan önyargılı olabiliyor insanlar. Profesör doktor kaç tane tanıyorum deli gibi crossfit nabızlı antrenman yapan.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6