21. Gün (28.08.2024)
Beklenen etki: Açık söyleyeyim 2-3 gündür bir flatline dönemi yaşadım. Modum sabit ne artıyor ne azalıyor. Ama depresif değildi kesinlikle bu yüzden biraz daha iyi atlattım. Tek öğün beslenmem ve spora dikkat etmem net bir şekilde olumlu etkiledi. Zihinsel berraklık olarak biraz iyiyim. Fakat zorlu mücadelelere atılmıyorum kaçak dövüşüyorum. Çünkü daha fazla çalışabilen biriyim. Daha iyiye yönelik hamleler var fakat yeterli değil. Zihnim sürekli bana tuzak kuruyor bir olumsuzluk yaratmaya çalışıyor bunun sebebi bir miktar hamlamış olmam sarsılmaz iradeyi ve tam odaklanmış düşünce yapısını geri getirmeliyim. Özellikle zorluklar az çalışmama sebep oluyor konfor alanın dışına çıkan süreçlerle daha iyi mücadele etmeliyim. Uyku kalitem bir miktar düştü bu da yakın zamanda toparlanır diye umuyorum. Beyin sisi ve konsantrasyon kayıpları, zihinsel berraklığımı olumsuz etkiliyor. Sosyal olma isteğim bir miktar düşük. Yalnız kalıp çalışmak istiyorum. Sonuç olarak beklenen etkiler bende neredeyse tamamen var. 1. sürecimde bu beklentileri takip etmemiştim. Bu sefer daha detaylı analizler yapıyorum.
Tek öğünde 4. gündeyim. 1 saat kardiyo yaptım. 2 saat çalışma yaptım. Yarım saat kitap okudum. Erteleme, üşengeçlik vs gibi durumlar gerçekten epey vaktimi aldı. Zamanı kontrol edememe, nerede olduğunu unutacak kadar konstrasyon kaybı canımı fazlasıyla sıktı. Takıntılı düşünceler ve bilişsel çarpıtmaların sayısı da fazlaydı. Tekrardan adaptasyonu sağlamam gerekiyor. İlerleme, süreç gibi kavramları tekrar kendime anlatmalıyım. Zor olanı yaptığımda, rutine geçtiğimde zihnim en optimal düzeyde çalışıyor. Uyku olarak da bir yerde sızıyorum sonra kalkıp yatıyorum ve uyku kalitem epey düşüyor. 21. gün alışkanlığın kazanılmasını sağlıyor. 30. günden sonra istediğim gibi olacağına inanıyorum.