Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Neverfap'i Bulmam Ve Sonrasındaki Sürecim (Neverfap Günlüğü)

Dün akşam yaşadığım moralimi bozan durumlar beni çok üzdü ve hırpaladı. Bu sebeple yüzleştiğim gerçekler oldu. Şimdi daha iyiyim. İnancım hep tam yoksa gerçekten daha fazla kendimi yıpratırdım.

Böyle bir günün ardından sabah uyandığımda ne olduğunu anlamadığım bir şekilde odaklı ve mücadeleciydim. Tüm günü planladım ne üşengençlik ne başka bir şey. Monk mod uygulamakta acı çeken ben bugün tam anlamıyla adanmıştım. Umuyorum döngü haline gelecek.

✅86. Gün (31.10.2024)

Kendim için hazırladığım rehberi okudum. Rutin işlerimi yaptım. 3,5 saat boyunca çalıştım. Bir saat müzikle uğraştım. Bir etkinliğe katıldım ve onun için epey bir çaba harcadım. 1 saat spor yaptım. Tek handikap güne geç başladım. 2 saatim kaldı aralık açlık için de kendimi hazırladım. Sürdürmek için çabalayacağım. Şimdi biraz NBA ya da seçtiğim bir maçın tekrarını seyredebilirim ve kitap okuyacağım. Meditasyonumu yaptım.

✅88. Gün (02.11.2024)
📊5,5 saat çalışma (3 alanda)
📊1,5 saat spor
📌Son öğün = 15.20 =) Aralıklı açlık
📌Geliştirici video içeriği

📃Verimli bir gündü. Kendimi topladım. Yarın bir etkinliğe katılacağım yine de planlı olmaya çalışacağım. Uyumadan önce kitap okuyacağım ve seçtiğim spor özetlerini seyredeceğim. Yarın daha erken kalkacağım. Sabahları uyanmakta zorluk çekiyorum. Bu konuyu dikkate almam lazım. Güçleniyorum. Kendi monk moduma özen gösteriyorum. Kişisel rehberime uygun hareket ediyorum.

✅89. Gün (03.11.2024)
📊50 dakika çalışma
📚2 saat 40 dakika kitap okuma
📌Dışarıdan eve geç geldim. Geç yemek yedim. Tekrar kaldığım yerden devam edeceğim.

📝İstediğim saatte uyanamasam da geç olmayan bir saatte güne başladım. Yoğun bir kitap okuma seti yaptım. Bir miktar çalışmam gereken alana yönelik işlerimi yaptım. Daha sonrasında bir etkinliğe katıldım. Gezdim, sahaflara uğradım. Kitaplar aldım, çeşitli dükkanlara uğradım. Akşam üstü geldim. Maçın ikinci yarısını seyrettim. Akabinde kitap okudum. Yatma, uyanma saatimi şu anki koşullara yönelik sabitleyeceğim. Güzel bir gündü.

✅90. Gün (04.11.2024)
📊5,5 saat çalışma (3 alan)
📚40 dakika kitap okuma
🥊1,5 saat spor (bisiklet, hiit)
🥕Son öğün: 14.45, Aralıklı açlık

📝Uyanma saatimi istediğim yere çekmeye başladım. Çalışmam gereken bazı alanlarda sıfırdan ilerlediğim için öğrenme zor oluyor fakat pes etmeyeceğim ve gelişimi sağlayacağım. Rutin işlere ve kişisel bakımıma dikkat ettim. Meditasyonumu yaptım. Seçili videolarımı seyrettim. Maç özetlerine baktım. Gündem okumalarını biraz boşladım birkaç gündür oraya yönelik takip okuması yapacağım. Sürecim ilerledikçe kafamdaki tasarılar ve mücadele kalitem gittikçe artıyor. Bir anda silkelendim. Boş olma hali anında kazanılabilir fakat istikrar büyük bir meziyet. İstikrar, çalışma ve sabır üçlüsü kişinin perspektifini en üst modele getiriyor. Çalışma alanlarında elimden geleni yaptım. Yatmadan önce kitap okudum.
Gün puanı: 8,5/10

✅91. Gün (05.11.2024)
📊3 saat çalışma (2 alan)
🥊45 dakika spor (bisiklet, hiit)
🥕!!! 14'te öğün yaptım. Son öğünüm olacaktı. Dün dışarıdaydım. Çok acıkma hissi yaşadım. Bunun aslında bir yanılsama olduğunu hala kavratamadım kendime. 22-24 arası besin tükettim. Seriye bağlayamadım. Zinciri kırmak istemiyorum 1 haftayı bir yakalasam gerisi gelecek. Taviz vermeyeceğim. Hem param hem de emeğim boşa gidiyor. Beynimin kontrolünü her an sağlamak durumundayım. Artık yaptığım diyeti de neverfap gibi düşünmem gerekiyor yoksa kendime büyük bir saygısızlık yapıyorum. (BURADA YAZDIKLARIM ÖNEMLİ ARTIK DİĞER ALIŞKANLIKLAR DA NEVERFAP GİBİ DÜŞÜNÜLECEK.)

📝Erken uyanmaya alışıyorum. Sabah rutinlerimle güne başladım. Günlüğümü yazdım, takip çizelgemi doldurdum Çalışmam gereken alanlara yöneldim. Ara uzatmaları ve kaçış davranışları sergiledim. Tam anlamıyla işin içinde olma bilincini kazanmam gerekli. Sporumu yaptım bu konuda bir istikrar sağlamış gibi görünüyorum. Yukarıdaki beslenme uyarısını da kendime hatırlatıp spor gibi sürekliliği arttırmalıyım. Akşam saçımı kestirdim ve basketbol maçına gittim. Fena değildi. Artık dışarıdayken kendi düşüncelerimden ziyade dışa yöneliyorum. Davranışlarım iyiydi bir noktada sadece kendimi eleştirdim bazen stres atmak adına yapmamam gereken hareketlerde bulunuyorum. Coşkulu duygu durumların sonucu iyi olmuyor aşırı dopamin gibi görünen her ne varsa zarar. Otokontrol konusunda davranış ve uyarım olan beslenmede disiplin döngüsünü devreye sokarsam daha iyi olacak. Gece Milan-Real Madrid maçını 2-1 e kadar izledim sonra uyumuşum. Ancelotti, Arda Güler'i yine sahaya atmamış :) Barca resmen gençlerle süper bir oyun izletiyor. Ancelotti de Modric i idareli kullanması gerekirken adamın pestilini çıkarana kadar uğraşıyor. Yaşantımdan keyif alıyorum, günlüğüme bugün yazdığım beslenme uyarısı birkaç konuda da var. Kalın puntoya yazdığım çok önemli ve dikkate alınacak.

Son düzenleme:
✅92. Gün (06.11.2024)
🎵1,5 saat enstrüman çalma
🥕Son öğünümü 14.30'da yaptım. Beslenme uyarımı dikkate aldım ve başarıyla aralıklı açlık uyguladım.

📝Bundan önceki gün etkinlik yaptım. Böyle durumlarda gün planı oluşturmadığımda tembelliğe yöneliyorum ve dijital kullanma ihtiyacım artıyor. İnsan ilişkilerinde hatalar yapıyorum. Hatalarıma dair notlar aldım ve tecrübelerim yazdım. Saat dilimlerini inceleyeceğim ve ne yapıp yapmadığıma odaklanacağım. Günün kontrolünü kaybettim ve çalışamadım. Kafa karışıklığı, zihni toplayamama gibi durumlarla karşılaştım. Dopamin sistemimin zarar görmemesine yönelik davranış kalıpları belirledim. Enstrüman çaldım, eser öğrenmeye devam ettim. Beyin sisi yaşadım, tembelliğin ne kadar kötü olduğunu bir kez daha gördüm. Akşam tiyatro etkinliğim vardı. Çok eğlendim. Eve geldiğimde kısa bir okuma yaptım ve Şampiyonlar Ligi maçlarını seyrettim sonrasında yattım.
Gün Puanı: 7/10

✅Nf= 93. Gün (07.11.2024)
📊📚4 saat çalışma-okuma (3 alan)
🥕Son öğün: 14.00 -- Aralıklı açlık (5.gün) (Seri 2 gün)

📝Olumsuz haber aldığım bir gündü. Kendime bir bugün bir söz verdim. Allah utandırmasın. Bazı durumlara üzülmek bir noktada işe yaramıyor bu yüzden direk eylem ile bazı isteklerde bulunmak gerekiyor. Hayatımda yaşadığım zorluklar beni olgunlaştırdı. Kararlılığımı sürdürmem gereken bir dönem nihayete erdiğinde de yeniden hedeflerimi oluşturup devam edeceğim.

Öğleden sonraya kadar rutin işler ve çalışmalara odaklandım. Daha sonrasında bölündüm aldığım haber modumu düşürdü. Yine uyuşmuş bir hale geçip akşama kadar odağımı yitirdim. Akşamsa Avrupa maçlarına baktım.

kral6666

Yoda
✅Nf= 93. Gün (07.11.2024)
📊📚4 saat çalışma-okuma (3 alan)
🥕Son öğün: 14.00 -- Aralıklı açlık (5.gün) (Seri 2 gün)

📝Olumsuz haber aldığım bir gündü. Kendime bir bugün bir söz verdim. Allah utandırmasın. Bazı durumlara üzülmek bir noktada işe yaramıyor bu yüzden direk eylem ile bazı isteklerde bulunmak gerekiyor. Hayatımda yaşadığım zorluklar beni olgunlaştırdı. Kararlılığımı sürdürmem gereken bir dönem nihayete erdiğinde de yeniden hedeflerimi oluşturup devam edeceğim.

Öğleden sonraya kadar rutin işler ve çalışmalara odaklandım. Daha sonrasında bölündüm aldığım haber modumu düşürdü. Yine uyuşmuş bir hale geçip akşama kadar odağımı yitirdim. Akşamsa Avrupa maçlarına baktım.
Umarım ölüm kalım durumu yoktur.

Umarım ölüm kalım durumu yoktur.
Sağ olun hal hatır sorduğunuz için öyle bir durum yok hayatımda yolunda gitmeyen durumlar var o açıdan söyledim istediğin kadar üzül eyleme geçmezsen fayda etmiyor diye şartları değiştirmek için bir şeyleri istemek adına fedakarlıklar yapmam gerekiyor

✅Nf= 94. Gün (08.11.2024)
📚2 saat Okuma
🥊1,5 saat spor (bisiklet, hiit)
🥕Son öğün: 14.15, Aralıklı açlık

📝Limbik sisteme karşı olan mücadelem güçleniyor. İrade ve disiplin döngüsü tekrar kazanılıyor. Bir kararım var ilerisi için sabır ve azim gerektiren bu doğrultuda yaptığım hatalı davranışların sayısını minimuma indirmek ve doğru istikamete doğru gemiyi yönlendirmem gerekiyor. Akşam üstü katılmam gereken bir etkinlik sebebiyle çalışma sürelerim biraz düştü fakat önemli bir görev tamamlamış oldum.
Gün puanı : 7/10

Son düzenleme:
✅Nf: 95. Gün (09.11.2024)
📊5 saat çalışma (4 alan)
📚Kitap Okuma (saate bakmadım)
🥊30 dakika Spor (bisiklet)
🥕Aralıklı açlıkta 22.00 civarı bir bozma yaptım. Son öğünümü güçlü tutmamam bunun için bir sebepti. Açlık hissi bir yanılgı. Dayanabilirim. Bozduğum zaman hangi tabloyla karşılıyorum çok iyi hakimim. Daha fazla acıkıyorum ve başlangıçtaki açlıktan da bir farkı yok. Bu sebeple duygusal açlığı her yendiğimde güçleneceğim. Hedonik olan beni fazla heyecanlandıran ve sonunda aslında tam bir rahatlama yaşamadığım durumların üstesinden geleceğim. En güçlü krizleri bile yok edebilirim. Biraz daha kararlı olmam gerekiyor.

📝Rutinlerimi yapıp günlüğü yazıp sonrasında da takiplerimi yapıp güne başladım. Kahvaltımı yaptım. Çalışmalarımı yaptım. Enstrüman çaldım, kitap okudum. Spora az zaman ayırabildim.
Gün Puanı: 7,25/10

✅Nf: 96. Gün (10.11.2024)
📚45 dakika Kitap Okuma

📝Rutin işlerimi hallettikten sonra hazırlanıp kitap fuarına gittim. Uzun bir yolculuk sonrası çok keyifli bir zaman geçirdim. Yalnız başına gezmek çok daha keyifli. Değer verdiğim yazarlara kitaplarımı imzalattım. Fiyatlar genel olarak pahalı internet alışverişi de daha uygun. Zor bulunan, almam gereken ve kampanyalı yakaladığım kitaplardan aldım. Konferansa katıldım gerçekten çok değer kattı. Yolculuk sırasında favori listemi Youtube'dan podcast gibi dinledim. Dönüşte epey bir uzun geçti yine orada da vaktimi güzel geçirdim. Eve geldim yemek yedim özel bir gün olduğu için aralıklı açlık uygulamadım.

Gün Puanı: 8,5/10

✅Nf: 97. Gün (11.11.2024)
📊1,5 Saat Çalışma (2 alan)
📚2 saat Kitap Okuma
🥊1,5 Saat HIIT Kardiyo, Bisiklet
🥕Son öğün: 14.30 =) Aralıklı açlık başarıldı.
📝Gün puanı : 7/10 (Güne dinlenme aktivitesiyle başlamam işi baltaladı yine de elimden geleni yaptım.)

✅Nf: 99. Gün (13.11.2024)
📊2 saat 45 dakika çalışma (3 alan)
📚2 saat kitap okuma
🥊1,5 saat HIIT kardiyo, bisiklet
🥕Son öğün: 14.00 =) IF : 8-14
📝Gün puanı:6.8/10 =) Takıntılı düşünceler ve odak kayması bir miktar canımı sıkıyor. Onun için önlemler düşündüm. Sıkıldığım yerde özellikle bilgimin eksik olduğu alanlarda ciddi zorlanma yaşıyorum. Şu metafor önemli bir ringte dövüşüyor gibi hissetmem gerek yani yumruk yediğinde direk nakavt mı olacaksın yoksa devam mı edeceksin. Karar senin.

✅Nf: 100. Gün (14.11.2024)
📊1,5 saat çalışma (tek alan)
📚2 saat okuma
🥕Bugün aralıklı açlık yapılmadı.
📝Gün puanı:6.5/10 =) Bir noktada kopuyorum. Zaman yönetiminde sıkıntılar yaşıyorum. Miskinliği tam anlamıyla atabilmek için ve daha kararlı olmak için uğraşacağım.

✅Nf: 101. Gün (15.11.2024)
📊2 saat 15 dakika çalışma (3 alan)
📚40 dakika kitap okuma
🥕Son öğün: 14.15 (Buradaki krizler yenilip seri yapılacak. Eskiden bu konuda zırh gibiydim tekrar o konuma dönmeliyim.)
📝Gün puanı:6.5/10 =) 5-6 puan modundayım birkaç gündür bu da bir standart fakat biraz daha iyi hissetmek istiyorum ve bazı noktalarda tüm hakimiyetimi kaybediyorum. Özellikle dayanıklılık artmalı, savaş modunda(uzun çalışma süreleri) da optimal kalınmalı ve odak ile akış sağlanmalı.

✅Nf: 102. Gün (16.11.2024)
📊2 saat çalışma (Tek alan)
📚1,5 saat kitap okuma
🥕Son öğün: 14.45 (Kararlılık artışı ile seri oluşturma mentalitesini hissediyorum.)
📝Gün puanı: 6.8/10 =) İstediğim düzeyde hala değilim ama bir zinciri kırma mantığıyla her gün ekliyorum. Sabır, irade ve gayretin artması ile girilecek döngü bana ferahlatıcı gelecek diye düşünüyorum. Dalgın olduğum, üşengeç hallere girdiğim zamanları azaltmalıyım. Demoralize olmadan istikrarlı şekilde ilerlemeliyim.

✅Nf: 103. Gün (17.11.2024)
📊1,5 saat çalışma
🥕Son Öğün: 14.05
📝Gün Puanı: 6,5/10 =) Dışarı çıktım. Basketbol maçına gittim. Esnek bir gün denilebilir. Bu ara yalnız hissediyorum. İçimde bir çocuk var hep ona söz geçiremiyorum. Çok sıkı dururum fakat iç dünyamda kendimle mücadele ederim. Savaşmaya ve meydan okumaya devam ileride bu çabalarım bana değer olarak dönecek. İnancım bu evreni yaratan iradeye. Ondan aldığım güçle çarpışmaya devam edeceğim.

✅Nf: 104. Gün (18.11.2024)
📊Ekstradan uzaktan öğretim olarak okuduğum bölümde bu hafta boyu sınavlara gireceğim. Akşam üstlerim oraya ayrılıyor.
📚Yatmadan önce kitap okuyacağım.
🥊45 dakika HIIT kardiyo, bisiklet
🥕Son Öğün: 14.25
📝Gün Puanı: 7/10 =) Süre hesabı için bu hafta yazabildiğim ölçüde hesap yapacağım. Bugün dışarıda zaman geçirdiğimden süreleri hesaplayamadım. Güzel vakit geçirdiğim anlar vardı. Ruh halimde zaman zaman flatline tipi durumlar yaşasam da kararlılık ve duruşum güç kazanıyor İkinci neverfap sürecimdeki gözlemim artık neverfapin benim üzerimde olan olumlu etkilerini netleştiriyor. Kişinin sistemini kurabilmesine davetiye çıkarıyor. Olumlu işlerin öncülüğünü yapıyor.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6