Neverfap Akademi’nin çok değerli fapstronatları öncelikle bu konuyu açma sebebim merakım… Ben insanların hikayesini dinlemeyi okumayı çok severim. Her insan bir kitaptır, içerisinde benzersiz hikayeler vardır. Ben okuduğum başarı hikayelerinde lise dönemi iyi geçen birini neredeyse hiç görmedim. Sizlerin 4 yıllık lise hayatınız nasıl geçti ya da okuyorsanız nasıl gidiyor?
Lise hayatımın tamamını okuyamadım. 9. sınıfın ilk dönemini okudum, sonra pandemi başladı. 11. sınıfı tam okudum, 12. sınıfın ise sadece ilk dönemine gittim, ardından açığa geçtim. Yani toplamda yaklaşık 2 yıl liseye gitmiş oldum.
“Mükemmeldi” diyemem ama gerçekten çok güzel bir dönemdi. Eğleniyorduk, sohbet ediyorduk, bol bol muhabbet ve makara yapıyorduk. Özellikle o samimi ortam çok özeldi. 12. sınıfta ise durum farklıydı. Hazırlık senesi gibi olduğu için birçok kişi zaten açığa geçmişti. Gelenler ya ders çalışıyordu ya da okula pek devam etmiyordu. Eski tadı kalmamıştı. Üstüne deprem olunca tatil uzadı. O dönem benim de psikolojim iyi değildi ve ben de açığa geçtim.
“Tekrar yaşamak ister misin?” diye sorarsan, kesinlikle isterim. Özellikle 10. sınıf içimde ukde kaldı. Sadece ben değil, arkadaşlarımla konuştuğumda onlar da aynı şeyi söylüyor; o dönemin tadı hepimizin damağında kalmış.
Ortaokul hayatım da güzeldi ama ilkokulda kendimi biraz dışlanmış gibi hissediyordum. Şu an ise üniversite hayatım zor geçiyor, istediğim ortamı bir türlü yakalayamadım.
Bence bu işler biraz şans, biraz da insanın kendisinde bitiyor ama şans faktörü daha ağır basıyor gibi. Mesela ortaokulda ilk başta bulunduğum sınıf berbattı ve sonra sınıfı dağıttılar. İkinci sınıfta başka bir sınıfa geçtim ve orası çok daha iyiydi. Kafamın uyuştuğu insanlarla tanıştım. Eğer o sınıf dağılmasaydı belki o insanlarla hiç tanışamayacaktım. Hatta şu an “dostum” dediğim, en samimi olduğum kişilerden biri o sınıftan.
Yani üniversiteye kadar genel olarak her şey iyiydi ama üniversitede bir şeyler değişti. O ortamı bir daha yakalayamadım.