Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kozmos Günlüğü

• Konuyu başlatan Brock
  • Başlangıç tarihi
B

Brock

Misafir
Yeni Proje.jpg

Selam arkadaşlar ben burak.hayatımın 31.yılına girdiğim şu sıralarda küçük bir günlük tutmaya karar verdim. Günlüğe bazen girip yazmak istiyorum.

"Şimdi düşündümde nasıl geçirmek istediğim düşüncelerimle , nasıl geçirdiğimse duygularımla daha alakalı. Çünkü çoğu kişi kötü alışkanlıkların zararlı olduğunu düşünüyor ama iş icraata gelince duygularına yenik düşebiliyor."

"Yıl sonunda kendimden beklentilerim kabaca ; spesifik olanlar ; 30 bin tl maddi birikim yapmak , aöf te 2.sınıfa geçmek , (bahar döneminde kaydolmayı düşündüğüm okuldaysa o dönemi geçmek) ,"

"Spesifikleltirlcek hedefler ; tasarım konusunda müsait olduğum dönemlerde proje geliştirme ve ilerleme , e ticaret konusundaki projemi biraz ilerletme gelişim müsait bi zamanda , daha fazla okuma alışkanlığı edinmiş biri olma , daha fazla yazma alışkanlığı edinme ve bu konuda gelişme."

"Bugün sabah niche nin zerdüşt kitabının ilk 4 bölümünü dinledim ; mehmet gündüz diye birisi hayatımda dinlediğim en iyi sesli kitabı yapmış arada çalan klasik müzikler ses kalitesi vs ile. Hem bundan dolayı hemde bu felsefeci abimizin tabiatla olan ilişkisinden hayattan varlıktan aldığı keyifi bu kadar güzel dille yansıtmasından dolayı içimde büyüyen pekişen imanım ve varlığa olan hayranlığım daha da bir pekişti. Çok güzel bir sabahtı."

"Hiçbir hedef koymuyorum kendime 1 haftadır biraz yıpranmış hissettiğimden. Cuma namazının ardından internet kafe ordanda annemle vakit geçirme. Sonra eve gelme akşam yemek , sonrasında da biraz sosyallik ve yazı yazma."

"Öğleden ikindiye kadar süren baş ağrım devredeydi. Öğlen okuma yaptım kafede , akşamda küçük bir okuma yaptım."

Moderatörün son düzenlenenleri:
B

Brock

Misafir
Bugün diksyon öğretmeni ‘farkındalık kazandığında insanların hataları rahatsızlık vermeye başlıyor ve huzur kaçıyor’ diyince kafamda ampül yandı. Ben bu durumu uzun zamandır aşılması gereken bir sorun olarak görürken aslında doğal bir süreç olduğunun farkına vardım ; evet insanların hataları gözüme batcaktı huzursuz olcaktım tatminsiz olcaktım bu yüzden ama bu dehşet birşey değildi. Veya kaçınılması gereken. Sonuçta benim değiştirebilceğim birşey yoktu ya farkındalığımı sürdürmekten vazgeçer koyverip giderdim , yada farkındalığımda ısrar eder bu huzursuzluğa katlanır farkındalığı sürdürür veya biraz daha iyi bir ihtimal belki birgün çabalarımın birinde neticesinde arttırırdım birbaşkasında farkındalık uyandırmayı başarıp onu ikna edip ona kanıtlayıp

B

Brock

Misafir
‘İnsanlar tatminsiz olmuş eskiden elimizdeki 1 bayat ekmeğin bile kıymetini bilidik ,şimdi etrafımız karnımız dolu ama kıymet bilen yol , eskiden komşumuza karşı daha duyarlıydık artık kalmamış , insanlar ne iş ne insan vs beğenir olmuş. Gençler çeşitli bağımlılıkların peşine düşmüş’ dedi internet kafeci abi. Hayırlı işler diyip çıktım.

B

Brock

Misafir
Kimi insanlar var modunu düşürür ‘he he’ deyip geçersin konuşma kısa geçsin istersin. Kimileride var seni daha da yükseltir konuşasın gelir. Kimi zamanda sen modunda olmazsın ; birisi çantan ne güzel dese ‘acaba çantası benimkine benziyor diye imalı mı konuştu lafmı soktu dersin’ kimi zamanda mutlu olursun.

B

Brock

Misafir
24 kasım "Öncelikle senin yaptığın işi sevmen lazım veya sevecek bir iş bulman kardeşim"

B

Brock

Misafir
"Bilmek birşey değil biz ne mühendisler gördük kafayı doldurmuş ama deneyim yok"
26 kasım : r. Bey : "üniversite sınavına giricem : ileyişim yada e ticaret, bizim işimize yarıcak olan bu alanlar. Ya biyere çırak olarak girip yetişmeli bi kaç yıl dişi sıkıp ,yada 'yadasnı hatrlamıyorum'

Akşam hoca :" yısufun ayağı kaydı öğrenciyken gitti ayakkabısını rehin alan hamamcı için ticarete atıldı , azizliği orda aradı : halbuki ilm insanı aziz eder. Sonradan ticaret insanı olan hocası imam azam onu yine doğru yolu bulmasına vesile oldu. Sonunda yıllar sonra yusuf devlet büyüğü olmuşken hamamcı ona rica eden biri olmuştu"

B

Brock

Misafir
"Nefse uymak insanı sefilliğe sürükler : bu yüzden biz akıl ve ruh a uycaz"

B

Brock

Misafir
20 li yaşlarının başında kardeşim "abi vala bana da oluyor bazen , ne yaptığımı bilmiyorum varım ama yok gibiyim sersem gibi. Sebebi ya uykusuz kalmışsam , ya dengesiz beslenmişsem yada çok yormuşsam kendimi oluyor abi."

B

Brock

Misafir
"Ben o adamı neden anlamalıyım ? İnsan şikayet ettiği şeyleri ister aslında sen mesela o adamın hak yemesinden şikayet ettiğin müddetçe ondan öyle davranmasını beklersin. Bu yüzden o patron olan adamı anlamamız bizim daha lehimize"

"Yolda yürürken yılan ısırsa yılanın neden ısırdığından vs şikayetçi olurmusun ? Olmazsın doğası böle der geçersin. Şimdi karşımızdaki insanların davranışlarıda bizim elimizde değil bize iyilik yapması veya kötülük yapmaması; o onun iradesinde olan birşey. Değiştiremiceğimiz şey için şikayet etmek anlamsız. Bunun yerine bu şartlar altında en yararlı ne yapabiliriz ? Diye sormak daha makul. Eğer bizim irademiz değilde sürekli onların iradesi ;yani bişeyleri onların yapmalarına bağlarsak : ilerde kendimiz kazazcağımız başarıyıda onlara bağlarız ;yükselsek 'bu adam torpil geçti diye' deriz."

B

Brock

Misafir
"Bildiğim bişey varsa içinde bırakmıcan hiçbişey ;herkese anında cevap vercen o an reaksyon vercen ablacım. Hakkını sonuna kadar aricaksın. " "Ama bana laf ediyolar benim hep içimde kalıyor ben tam tersiyim"

B

Brock

Misafir
Cuma : "bu kadar öfke iyi değil kardeşim duvara toslarsın" -"normalde böyle değilim ama olur bazen işte. Sen ne iş yapıyon?" -"hapisanede gardiyanım"

B

Brock

Misafir
Konfiçyus :"bir ülkenin başına gelsem ilk önce dili düzeltmekle başlarım. Çünkü dil bozuk olursa düşünceleri yeterince ifade edemez. Düşünceleri yeterince ifade edemezse görevler yeterince yerine getirilemez. Görevler aksarsa adalet bozulur. Adalet bozulursa şaşkınlık içine düşen halk ne yapacağını işin nereye varcağını bilemez. Hiçbişey dil kadar önemli değildir"

B

Brock

Misafir
"Burada bulunmam aslında bir özeleştiridir" hoca :"peki kendimizi bazen çokmu hırpalıyoruz ? Nazik olamıyoruz ? " içses "bu aşırı kendimi azarlamanın sebebi birşeylerin telafisi" "eğer başa çıkamıyorsak destek almalıyız"

Psikolog :"ben size önyargıyla bakmıyorum sadece benim verebilceğim yardım anlık durumlar için sonuçta bura belediye. Bir ikincisi medikal tedaviye yeniden ihtiyaç duyabilirsiniz durum yeniden kötüleşmeden önlemini alabilirsiniz diyorum. Zaten sizin iradenizle olucak birşey evet ama bunun yanında destekte önemli"

B

Brock

Misafir
"Yaw Kardeşim insanlar çalışmıyor rahata alışmışlar bunun sebebi amaçsızlık ve hedefsizlik dolayısıyla işlerini severekte yapmıyorlar 30 yaşında ne istediğini bilmeyen insanlar görüyoruz" ... "Tamam herkes herzaman olumlu duygular içinde olamaz her ortamda da maske takamayız ama bazı yerlerde de bunu yapmamız lazım. Her şeyi heryerde yapamayız asık suratla vs düğünü cenazeye çevirmeye gerek yok" "yeteneğin ne ?"

B

Brock

Misafir
"Bazen olanca genişliğine rağmen dünya sana dar gelir öyle bir an zaman yaşarsınki sanki o an hiç geçmicekmiş gibi gelir. Anı mutlaklaştırma esiri olma."

B

Brock

Misafir
Çarşamba :
Ülkemdeki ünlü düşünür "Şuan bile yaptığın kimi şeyler hiç bitmesin istiyorsun güzel bir tatil güzel bir kahvaltı... sürekli olsun istiyorsun..." "kph temelli bir hayat anlamsız. Bu noktada 2.bir şey 'hafızalarda kalma isteği'. Ama insan hafızasıda gittikçe zayıflıyor ve sonunda unutuluyor çoğu şey. Yani kalıcı olunmuyor hafızada."

B

Brock

Misafir
"Mantığın gereği olarak kuranda ahiretle ilgili anlatımlar 1.kesitli 2.benzetmeli olmak zorunda. hiç gidip görmediğimiz biryer sonuçta. 500 yıl önce şimdiki uçağı birine anlatsan ne derdin ? Mecburen benzetmeden faydalanırdır : 'demirden bir kuş, kuşun içinde onlarca insan oturuyor...' "

B

Brock

Misafir
Perşembe :
-"otur kardeşim bi baklava ye"
- "hocam neyin var senin bir garipsin" +"baş ağrısı ama çok kötü."

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6