Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

İlaçlar Bizi Anormal Mi Yapar?

Sigmaburda821

Ay Yolcusu
Ben okb hastasıyım ve 200 mg misol 5 mg abizol kullanıyorum doktor yeni 27 mg concerta yazdı ders çalışmayı sürekli ertelediğimi masada 30 dk çalışıp kaltığımdan vb. Bahsettim ondan sonra yazdı benim kafamdaki soru şu ilaçlara karşı olan bir grup insan var bizi zombi yaptığını beyni uyuttuğunu söylüyorlar acaba haklı olabilirler mi acaba ilaçlar bizi anormal yapıyor olabilir mi doktora bir dahaki gidişimde ilaçları ne kadar zaman sonra bırakabileceğimi ve nasıl bırakacağımı sorucam çünkü ilaçlar bana da anormal geliyor sonuçta dışarıdan beyne müdahale var ve normal insanlar psikolojik ilaç kullanmaz bu kadar ürkütücü gelmesinin sebebi aslında concertanın kırmızı reçete olması bu beni ürküttü sizce ilaçlar bizi değiştirir mi bizi normal halimizin dışında anormal bir hale sokar mı bugün concerta ilk gün ilk 8-9 saat iyiydi ders çalışmaktan keyif aldım ve tek seferde eskisine göre daha uzun süre ders çalışabildim ama 10.saat 12.saat arası böyle sıkılıyor gibi hissettim keyifsiz hissettim buna rebound etkisi diyorlarmış zamanla azalıyor diyorlar

Son düzenleme:

mustafa78

Merkür Yolcusu
Ben okb hastasıyım ve 200 mg misol 5 mg abizol kullanıyorum doktor yeni 27 mg concerta yazdı ders çalışmayı sürekli ertelediğimi masada 30 dk çalışıp kaltığımdan vb. Bahsettim ondan sonra yazdı benim kafamdaki soru şu ilaçlara karşı olan bir grup insan var bizi zombi yaptığını beyni uyuttuğunu söylüyorlar acaba haklı olabilirler mi acaba ilaçlar bizi anormal yapıyor olabilir mi doktora bir dahaki gidişimde ilaçları ne kadar zaman sonra bırakabileceğimi ve nasıl bırakacağımı sorucam çünkü ilaçlar bana da anormal geliyor sonuçta dışarıdan beyne müdahale var ve normal insanlar psikolojik ilaç kullanmaz bu kadar ürkütücü gelmesinin sebebi aslında concertanın kırmızı reçete olması bu beni ürküttü sizce ilaçlar bizi değiştirir mi bizi normal halimizin dışında anormal bir hale sokar mı bugün concerta ilk gün ilk 8-9 saat iyiydi ders çalışmaktan keyif aldım ve tek seferde eskisine göre daha uzun süre ders çalışabildim ama 10.saat 12.saat arası böyle sıkılıyor gibi hissettim keyifsiz hissettim buna rebound etkisi diyorlarmış zamanla azalıyor diyorlar
belli oranda uyutuyor ben anksiyeteliyim ilaç almasam hiç duramıyorum venegis xr 150 kullanıyorum titreme terleme azalıyor iç huzur geliyor ilaçsız çok daha kötü olurdum

Samuray

Admin
Forum Yöneticisi
İlaçlar bizi değiştirir, ayrıca bu değişim hep kötü olmak zorunda değil. Eğer doktorun gerekli testleri yapmışsa muhtemelen Concerta kullanman gerekiyor. Kırmızı reçete olması çok suistimal edilen bir ilaç olması, yoksa temiz bir ilaçtır.

Rebound bir zahmet olacak. Normalde 6-8 saat verimli çalışmak bile normal insanlara zor iken bu ilaçla 10 saati görmek bence gayet okay.

mvhhd88

Venüs Yolcusu
Okb hastalığını çözebilecek başka alternatifler varsa anormal olduğunu düşünmek makul olabilir ama yoksa OKB hastası olmak istem dışı olarak normalden sapma bir durum zaten hastalık çünkü ilaçlarda bu anormalliği düzeltmek için kullanılmıyor mu zaten yani ilaç icmezsen OKB hastalığın nüksedecek bu daha normal bir durummuda?

Sigmaburda821

Ay Yolcusu
Okb hastalığını çözebilecek başka alternatifler varsa anormal olduğunu düşünmek makul olabilir ama yoksa OKB hastası olmak istem dışı olarak normalden sapma bir durum zaten hastalık çünkü ilaçlarda bu anormalliği düzeltmek için kullanılmıyor mu zaten yani ilaç icmezsen OKB hastalığın nüksedecek bu daha normal bir durummuda?
Yani sen anormalsin zaten diyorsun üzüldüm lan ciddi söylüyorum üzdü

Son düzenleme:

mvhhd88

Venüs Yolcusu
Yan

Yani sen anormalsin zaten diyorsun üzüldüm lan ciddi söylüyorum üzdü
Yokla okb hastalığına sahip olmanın anormalliği ayri kimlik ve benlik olarak (senin) anormalliğin ayrı birisi hastalık teşhisi öbürü daha geniş bir alan o yüzden senin anormal olman söz konusu değildi üzüldüğüne üzülmedim değil ama

Hyperion

Ay Yolcusu
Normal dediğin şey kişiden kişiye değişir. Fakat ilaç kullanımı söz konusu olduğunda bence kullanmak gerekli çünkü doğru ilacı bulduğunda sürecine iyi bir katkısı oluyor. Yan etkileri tabii ki de olacak baş edemezsin istemezsin başka ilaca geçirtir doktor seni bende okb depresyon dikkat eksikliği ve kaygı bozukluğuna sahibim. Psikologla ve psikiyatristle mücadele ediyoruz bu süreçte. 3 yılda 10 15 ilaç kullandım. göz kararmaları yere düşmeler kaygı okb depresyon için bazıları yan etki yapmadı kestik bazıları iyi gelmedi kestik değişim olmadı kestik ama son seferde psikayatrist ile bana iyi gelen ilacı bulduk ve ondan devam ediyoruz doz artırarak. Açıkcası beyin uyuşması zombileşme filan hiç umrumda olmadı sonuçta beni iyileştiriyordu bazı şeyleri göze almak gerek ayrıca ben hiç zombileşme uyuşma görmedim sadece rahatlatıyordu ilaçlar beni.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6