Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Zi̇hni̇ Boşaltmak İçi̇n Ne Öneri̇rsi̇ni̇z

Furki89

Venüs Yolcusu
Merhabalar dostları

Sizler zihninizi sakinleştirmek ve boşaltmak için neler yaparsınız ?

SlaveToMaster

Münzevi Adam
Merhabalar dostları

Sana herkesin yapmaya cesaret edemediği şeyi önereceğim: "Hiçbir şey yapmadan öylece oturmak ve düşüncelerle baş başa kalmak."

Evet, sakinleşmek için tek yol bu. Meşgul olarak zihin boşalır diye düşünülüyor ama bir düşünsene, hep bir şeyler yapmamız söyleniyor.

"Gününü doldur."

"Boş zamanın kalmasın."

Bence bu tür tavsiyelerin arkasında insanların kendilerini sorgulamaktan korkması yatıyor. Oysa insan kendini sorgulamadan değişim/gelişim sağlayabilir mi hiç? Tarihteki büyük insanların en büyük özelliği kendilerini eleştirebilecek cesarete sahip olmalarıdır.

Son düzenleme:

oldschool

Hapishaneden Kaçan Savaşçı
Meydan Okuma Rozeti
Nefes meditasyonu öneriyorum.

Wim hof nefes metodu

JailBreak

Venüs Yolcusu
Merhabalar dostları

Bunu çok başarılı iş adamları da uyguluyor, günlük tut. Günlük olmasa bile zihnin dolduğunda yaz o deftere. Duygularını ve zihnini kurcalayan her şeyi yaz oraya.

Onun dışında meditasyon veya eğer bir dine inanıyorsan o dinin ritüeli olabilir.

Zihnimi sakinleştirmek için doğa sesleri dinliyorum. Yagmur sesi, orman sesi, dalga sesi gibi sesler beni rahatlatıyor. "Nature Sounds, Forest Sound" diye Youtube ya da Spotify'da arattiginda bir sürü sonuç çıkıyor.

Ayrica inançlı biriysen Kur'an dinlemek de insana huzur veriyor. Sesini beğendiğin bir hafızdan dinleyince huzur veriyor.

SlaveToMaster

Münzevi Adam
İnsanlarla sohbet etmek insanı hayatın dertlerinden tasalarından uzaklaştırıyor. Özellikle yakın eski tanıdık insanlarla eski komik anıları yad etmek.
Bu çok önemli bir şey. Özellikle insanların sosyal medyaya bağımlı olduğu bir çağda hem onları bundan bir nebze uzaklaştırmış olursun hem de sen uzaklaşmış olursun. Her türlü kazan-kazan durumu yani.

Mesela bizim yazlık sitesinde komşuluk ilişkilerimiz çok iyi. Fırsat buldukça toplaşıp konuşuruz (Şehirdeyken kimse kimseyi görmediği için pek komşuluktan bahsedemeyiz ama yazlık ortamında ortak bir alan paylaşıldığı için komşuluk aşırı önemli bir şey oluyor). O sırada telefona bakmamış oluyorum ben de.

Furki89

Venüs Yolcusu
Sana herkesin yapmaya cesaret edemediği şeyi önereceğim: "Hiçbir şey yapmadan öylece oturmak ve düşüncelerle baş başa kalmak."

Evet, sakinleşmek için tek yol bu. Meşgul olarak zihin boşalır diye düşünülüyor ama bir düşünsene, hep bir şeyler yapmamız söyleniyor.

"Gününü doldur."

"Boş zamanın kalmasın."

Bence bu tür tavsiyelerin arkasında insanların kendilerini sorgulamaktan korkması yatıyor. Oysa insan kendini sorgulamadan değişim/gelişim sağlayabilir mi hiç? Tarihteki büyük insanların en büyük özelliği kendilerini eleştirebilecek cesarete sahip olmalarıdır.
Bu çok doğru.

Günümüz insanının en buukk problemi kendiyle baş başa kalamiyor olması.

Peki burada şunu sormak isterim. Ben şahsen kendimle baş başa kalsam hayallere filan dalarim yani. Bilemiyorum faydası olur mu yine de

SlaveToMaster

Münzevi Adam
Bu çok doğru.

Günümüz insanının en buukk problemi kendiyle baş başa kalamiyor olması.

Peki burada şunu sormak isterim. Ben şahsen kendimle baş başa kalsam hayallere filan dalarim yani. Bilemiyorum faydası olur mu yine de
Hayallere dalıyorsan muhtemelen "daydreaming (gündüz düşlemesi)" sorununa sahipsindir. Bunun için ACT yöntemini önerebilirim. Mutluluk Tuzağı adlı kitapta bu konu detaylıca ele alınıyor.

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6