Estarossa
Ay Yolcusu
Merhaba arkadaşlar iyi günler dilerim hepinize, tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiyelere ihtiyacım var. Direk konuya gireceğim şu an 1. mezun senemdeyim hedefim iyi bir üniversitede geleceği olan yüksek başarı gerektiren bir bölümde okumaktı ama tembelliğim ve disiplinsizliğimden dolayı doğru düzgün ders çalışamadım konu eksiklerim çok fazla, ayt çalışmaya bile bir kaç gün önce başladım şu an sadece konu videolarını 2x' de izleyip çıkmış soruları çözüp geçerek ilerliyorum vaktim az çünkü. Mezun senem ve lise dahil olarak 5 sene üniversiteye hazırlık dönemimde kendime herhangi bir şey katamadığım için kızgınım ama en çok da her şeyin farkında olup yine de hala tembelliğe devam ettiğim için kızgınım kendime neyse kalan 20 günde elimden geleni yaparak sınava gireceğim ve büyük ihtimal başarısız olacağım, açıkçası tekrardan mezuna kalmakta istemiyorum hem yaşıtlarımdan 2 yıl geride olacağım hem de ailemin de bu konuda destek çıkacağını sanmıyorum kalırsam da büyük ihtimal bir işe girerim ve sadece akşamları bir kaç saat ders çalışabilirim. Ders çalışmadığım için bu sonu hak etmiş olsam da asgari ücretli herhangi bir işte ömür geçirtmek istemiyorum, sizce sınavda başarısız olursam nasıl bir yol izlemeliyim iyi bir gelecek için tekrardan mezuna kalma riskine girmeli miyim ya da mezuna kalmayıp kötü-orta düzey bir üniversiteye gidip kendimi geliştirirsem bir yerlere varabilir miyim?