One-Last-Time
Yeni Üye
.
Son düzenleme:
Bence travmaları yenmenin tek yolu o anlara tekrar gidip aynı şeyleri tekrar yaşayabilecek hafıza ve duygulara( yani hafıza ve hissizlik olmamalı en azından o anları net hatırlayıp aynı duygu gücüne sahip olmak) sahip olup-burası çok önemli-ama bu defa duygularla değil mantıkla yani muhakeme ile yaşananları değerlendirmek. İşte o zaman yaşanaların çok saçma hatta gülünç olduğunu anlarsın. Ben bu yöntemle 3 yıllık ağır depresyondan çıktım fakat bu defa pmo illeti yüzünden hafıza ve duygu kaybı çok olduğu için o anlara gidip yüzleşemiyorum yani o anları hatırlayıp tekrar yaşayamıyorum süreçte ilerleyebilirsem ilk işim bu olacak.Yakın zamanda yaşadığım elden ayaktan düşme istemsiz gülme semptomları nedeniyle 6-7 bölüm gezdim. En son noröloji polikliniğinde doktor sorun psikiyatrik diyerek noktayı koydu. Şimdi ise psikiyatri için randevu arıyoruz ve en az 2 hafta içinde bulanacak gibi de durmuyor. İnternetten aradığımda ise (yalan söylemeyeceğim fazla bakmadım) soruna karşı herhangi bir yöntem bulamadım. Bilgi sahibi kişilerin ya da tecrübesi olan kişilerin varsa ayıracak zamanları 1-2 cümle ile açıklarsa çok güzel olur. Aynı sorundan muzdarip hatta farkında olmayanlar (yaşadığım semptomlara kadar benimde böyle bir olaydan haberim yoktu.) için güzel bir bilinçlendirme yazısı ve hayata karşı daha sağlam bir zihinle devam etme fırsatı yakalamış olurlar paylaşacağınız yöntemler sayesinde.
Soruyu yazmayı unutmuşum Travmalarınızı nasıl yeniyorsunuz?
Tek yolu üzerine gitmekYakın zamanda yaşadığım elden ayaktan düşme istemsiz gülme semptomları nedeniyle 6-7 bölüm gezdim. En son noröloji polikliniğinde doktor sorun psikiyatrik diyerek noktayı koydu. Şimdi ise psikiyatri için randevu arıyoruz ve en az 2 hafta içinde bulanacak gibi de durmuyor. İnternetten aradığımda ise (yalan söylemeyeceğim fazla bakmadım) soruna karşı herhangi bir yöntem bulamadım. Bilgi sahibi kişilerin ya da tecrübesi olan kişilerin varsa ayıracak zamanları 1-2 cümle ile açıklarsa çok güzel olur. Aynı sorundan muzdarip hatta farkında olmayanlar (yaşadığım semptomlara kadar benimde böyle bir olaydan haberim yoktu.) için güzel bir bilinçlendirme yazısı ve hayata karşı daha sağlam bir zihinle devam etme fırsatı yakalamış olurlar paylaşacağınız yöntemler sayesinde.
Soruyu yazmayı unutmuşum Travmalarınızı nasıl yeniyorsunuz?
Yardımcı olmaya çalışan her birinize teşekkür ediyorum hastalığımda ciddi şekilde ilerleme kaydedebildim
kendimi gördüm senin profilde hehheHocam merhaba istemsiz gülme veya elden ayaktan düşmeden kasıt fiziki bir düşme mi yoksa yorgunluk halsizlikten mi bahsediliyor eğer gerçek bir düşme ise emg vs yapıldı mı?