drrosse
Yeni Üye
Herkese selam. En son buraya 17 Ağustos 2025'te yazmışım. O zamanlar yaklaşık 10 günlük bir sürecimi kaydetmiş ve genel olarak hayal kırıklığı yaşadığımı belirtmiştim. Aradan geçen zamandan sonra kendimden ve şu an içinde bulunduğum durumdan biraz bahsetmek istiyorum. Şu an 21 yaşındayım ve 12 yaşımdan beri bu sürecin içindeyim. Pandemi döneminde yaklaşık 3 yıl boyunca düzenli spor yaptım. Aynı zamanda NoFap girişimlerim oldu. Şekeri hayatımdan çıkardım ve hâlâ tüketmiyorum. O dönemlerde abur cubur ve fast food da tüketmiyordum. Ancak askere gidip geldikten sonra bu alışkanlıklarımın çoğunu bıraktım. Kasım ayında askere gittim ve mayıs ayında geri döndüm. Kendime, döndükten sonra üç ay boyunca biraz rahat bırakacağım ve kendimi fazla zorlamayacağım diye söz vermiştim. Normalde disiplinli bir insan olduğumu düşünüyorum. Spor, beslenme ve diğer konularda belirli bir düzen oluşturabiliyorum ama konu NoFap olduğunda aynı istikrarı göstermekte zorlanıyorum. Sanırım beni en çok hayal kırıklığına uğratan noktalardan biri de bu. Askerden döndükten sonra yaklaşık iki ay çalıştım, ardından işten ayrıldım. Şu an işsizim. KPSS'ye hazırlanıyorum ve bu ayın sonunda sınava gireceğim. Grafik tasarımla da hobi olarak ilgileniyorum. İngilizcem yeterli seviyede olmasına rağmen son zamanlarda kendimi geliştirmek yerine çoğunlukla vakit öldürdüğümü fark ettim. Hatta yurt dışında, bilmediğim bir ülkede yaklaşık bir ay boyunca tek başıma kalmış olmama rağmen günlük hayatımda kendimi geliştirmek için yeterince çaba göstermediğimi düşünüyorum. Açıkçası son dönemde doomscrolling alışkanlığım oldukça arttı. Saatlerimi telefonda, özellikle kısa videolar ve benzeri içeriklerle geçiriyordum. Bunun yanında ciddi bir beyin sisi yaşadığımı hissediyorum. Odaklanmakta ve kendimi bir işe vermekte zorlanıyorum. Uyku düzenim de oldukça bozuk. Bazen neredeyse hiç uyumadığım dönemler oluyor, bazen de günün büyük bölümünü uyuyarak geçiriyorum. Bunun da düzeltmem gereken önemli bir problem olduğunu düşünüyorum. Son bir aydır düzensiz de olsa tekrar spor yapmaya ve NoFap konusunda girişimlerde bulunmaya başladım. Şu an düzenli spor yapmaya başlayalı yaklaşık bir hafta, bu sürece yeniden başlayalı ise üç gün oldu. Reels ve benzeri içerikleri hayatımdan çıkarmaya yönelik ciddi adımlar atıyorum. Tamamen bıraktığımı söylemek için henüz erken olsa da tetikleyicileri kaldırmaya başladım ve bu konuda daha kararlıyım. Fast food tüketimini de son dönemde ciddi ölçüde azalttım; bugünden itibaren bunu da tamamen bırakmayı hedefliyorum.
Şu an ilk hedefim, ay sonundaki KPSS sınavına kadar dikkatimi toparlamak ve mümkün olduğunca düzenli bir hayat sürdürmek. Sınavdan sonra kız arkadaşımın yanına gideceğim ve birlikte vakit geçireceğiz. Bu nedenle sürecimi yalnızca belirli bir gün sayısına ulaşmak üzerinden değerlendirmek istemiyorum. Bununla birlikte, uzun vadede 90 güne ulaşmak da hedeflerimden biri. Bu kez burayı yalnızca gün sayısını yazdığım bir günlük olarak kullanmak istemiyorum. Daha çok süreç boyunca yaşadığım deneyimleri, can sıkıntısını, tetikleyicileri, zihinsel durumumu ve kendimde gözlemlediğim değişimleri paylaşmak istiyorum. Çünkü geçmişte de fark ettiğim gibi, özellikle ilk günlerde can sıkıntısı ciddi şekilde kendini gösteriyor. Alıştığım uyaranlardan uzaklaşınca ne yapacağımı bilemediğim zamanlar oluyor. İngilizce içeriklere yeniden ağırlık vermeye başlamam da bu boşluğu daha faydalı şeylerle doldurma girişimlerimden biri.
Özetle, şu an yeniden bir şeyleri yoluna koymaya çalışıyorum. Düzenli spor, daha iyi beslenme, kısa video alışkanlığından uzaklaşma, uyku düzenini düzeltme ve KPSS'ye odaklanma önceliklerim arasında. Bu kez kendimi yalnızca iradeyle zorlamak yerine, günlük alışkanlıklarımı ve yaşam düzenimi de değiştirmeye çalışacağım. Umarım bu başlık, ilerleyen süreçte dönüp baktığımda nereden başladığımı ve neleri değiştirebildiğimi görebileceğim bir kayıt olur. Gelişmeleri burada paylaşacağım.
Şu an ilk hedefim, ay sonundaki KPSS sınavına kadar dikkatimi toparlamak ve mümkün olduğunca düzenli bir hayat sürdürmek. Sınavdan sonra kız arkadaşımın yanına gideceğim ve birlikte vakit geçireceğiz. Bu nedenle sürecimi yalnızca belirli bir gün sayısına ulaşmak üzerinden değerlendirmek istemiyorum. Bununla birlikte, uzun vadede 90 güne ulaşmak da hedeflerimden biri. Bu kez burayı yalnızca gün sayısını yazdığım bir günlük olarak kullanmak istemiyorum. Daha çok süreç boyunca yaşadığım deneyimleri, can sıkıntısını, tetikleyicileri, zihinsel durumumu ve kendimde gözlemlediğim değişimleri paylaşmak istiyorum. Çünkü geçmişte de fark ettiğim gibi, özellikle ilk günlerde can sıkıntısı ciddi şekilde kendini gösteriyor. Alıştığım uyaranlardan uzaklaşınca ne yapacağımı bilemediğim zamanlar oluyor. İngilizce içeriklere yeniden ağırlık vermeye başlamam da bu boşluğu daha faydalı şeylerle doldurma girişimlerimden biri.
Özetle, şu an yeniden bir şeyleri yoluna koymaya çalışıyorum. Düzenli spor, daha iyi beslenme, kısa video alışkanlığından uzaklaşma, uyku düzenini düzeltme ve KPSS'ye odaklanma önceliklerim arasında. Bu kez kendimi yalnızca iradeyle zorlamak yerine, günlük alışkanlıklarımı ve yaşam düzenimi de değiştirmeye çalışacağım. Umarım bu başlık, ilerleyen süreçte dönüp baktığımda nereden başladığımı ve neleri değiştirebildiğimi görebileceğim bir kayıt olur. Gelişmeleri burada paylaşacağım.