Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Stres Ve Endişe Toleransımın Düşmesi

Herkese merhaba. Yaklaşık 1.5 ay önce büyük bir şantiyede mühendis olarak ise başladım. İşler haliyle stresli ve yorucu olabiliyor. İlk işim olduğundan yeni şeyler öğreniyorum ve elimden geldiğince işleri hatasız yapmaya çalışıyorum. Yaptığım işlerde belli bir hata toleransı var ancak o sınırı bazen geçtiğim oldu, üstlerim ise bir şekilde o sorunları çözdüler. Lakin bundan 3 hafta önce neredeyse bütün günümü alan devasa bir problemle uğraştım ve yaptığım her şeyin yanlış çıkması ve akşam karanlığına kadar o problemler silsilesi ile uğraşmak bende bazı şeylerin değişmesine yol açtı. Birkaç haftadır sürekli olarak hata yapar mıyım, bir şey yanlış giderse "kovulacak mıyım", o işi vaktinde yapamazsam bana bir şey yaparlar mı düşüncesi hakim sürekli. Dün mesela yaptığım bir işte ciddi hataları tespit ettim ve elimden geldiği kadar düzeltmeye çalıştım hataları ama ne kadar düzeldi ondan emin değilim. Dün akşamdan beri kafamı yiyip duruyor.

Bu başlığı aslında Konu Dışına açacaktım lakin stres sağlıkla bağlantılı olduğu için buraya açtım. Stresin ve endişenin kaynağını yazdım ve ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

kral6666

Yoda
Hocam işe ilk başladığında böyle şeyler normaldir çünkü konfor alanı dışındasın.Sorumluluk bilincinin oluşması süreç alır yani bence en büyük ilacın zaman.Zaman geçtikçe hem işleri daha pratik yapacak hem de bu stres alışılabilir bir hale gelecek diye düşünüyorum.

cvehileyle

Jüpiter Yolcusu
Ailelerin yanlış yetiştirmesinin bir örneği, sürekli kendimizi sorgulayıp duruyoruz çok acı. Ha ama gerçeklik payı var uydurma değil diyoruz.

lospolloshermanos

Venüs Yolcusu
Bende meslek hayatıma 1 sene önce başladım ve şu an şirket içerisinde farklı bir pozisyona terfim söz konusu oldu. Bir önceki pozisyonum daha rahat bir yerdi bunun bende yaratmış olduğu etkilerden mi dir nedir yeni geçmiş olduğum pozisyon biraz daha komplike bir iş ve sürekli ya hata yaparsam, ya şu olursa diye diye kafamda kuruyorum. Şununda bilincindeyim bir kaç aylık süreçten sonra oraya da alışıcam ama yine de kendimi durduramıyorum. Yapamama korkusu malesef yetistirime tarzımdan ve kendi karakterimden dolayı bana bir çok şeyde engel oluyor ve potansiyelimi kısıtlıyor. Umarım bunu bir gün yeneriz dostum.

BloodRien

Yoda
strese iyi gelen şey c vitamini onu bir araştır
birde testesteron kaygıyı azaltır onu arttıran şeyleri yapabilirsin
stres konusunda başka bir deneyimim yok benim önereceklerim bunlar açıkcası

kendimde hali hazırda bunları uyguluyorum

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6