Bir etkisi olduğunu düşünüyorum .Ben de kendi ağırlıklarımı kaldırırken daha rahatım. Belki ciddi anlamda güç artışı olmamıştır ama daha az yorulmadı sağlamıştırNofap yapan kişiler kendi fikrimce daha ağır kaldırabiliyor.
Etrafımdada bir kaç kişide bunu gözlemledim.
Spora süreçle beraber başladığım için. bunu anlayamadım kendimde siz de durum ne ?
Ben nofapla bir alakası olduğunu düşünmüyorum ancak dopamin sistemi düzeldiği için o bıkkınlık gidiyor ve kendini daha çok zorlayabiliyorsunSpora süreçle beraber başladığım için. bunu anlayamadım kendimde siz de durum ne ?
Şınav programını paylaşabilir misin evde yapıyordum bıraktım tekrardan başlamak lazımşınav çekemeyen ben düzenli şınav programı ile şınav çekmeye başladım tricepslerim baya belirgin bir halde ve artık 30-40 arası rahat çekiyorum. Yani evet o enerjiyi vücut dışarıya atmayınca kendi emiyor ve daha fazla ağırlık kaldırıp daha iyi kondisyona sahip oluyorsun. Testesteronda işin içinde tabi.
Ek olarak nofap ile kesinlikle ilgisi olan bir şey. Dopamin sistemin 1 haftada düzelmez ama 1 haftalık süreçte bile ağırlıklarındaki hissiyat değişir. Bu yeni başlayanda fark edilmeyebilir ama uzun süredir spor yapan, ağırlığın hissiyatını artık neredeyse ezberlemiş biri dediğimi çok iyi anlayacaktır. Hissiyata genel olarak RPE deniyor, yani kaç tekrar daha yapabilirdin sorusunun cevabı. Örneğin 100 kilo ağırlığı nofap yapmıyorken ya da süreci bozduğun dönemde rpe 7-8 (yani en fazla 1-2 tekrar daha yapabilir demek) ile kaldıran biri 1-2 haftalık nofapte bile rpe 5-6'ları ( içerde 3-4 tekrar bırakmak) görebilir. Zaten spordan önceki o hareketlilik, canlılık hissi bile çok farklı. Çünkü 7-8 günde hiç boşalmayınca testosteron pik yapıyor.Ben nofapla bir alakası olduğunu düşünmüyorum ancak dopamin sistemi düzeldiği için o bıkkınlık gidiyor ve kendini daha çok zorlayabiliyorsun