Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Spor Yaparken Müzik Dinlemek Sizce Iyi Mi Kötü Mü ?

vayulaula

Adamlık mücadelesi verenlere selam olsun.
Dünya genelinde 10, 15 yıl önceki yabancı forum yazılarını incelediğimde genel olarak ilk başlarda spor yaparken müzik dinlenmemesi gerektiğini söylenmiş, spordaki hareketlerden çok müziğin ritmine ayak uydurduğu için performansı etkileyebilirmiş. Ayrıca dopamin mevzusuda var. Aslında müzik dinlemeden spor yaparken, sessiz bir ortam varsa, dopamin açısından daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Aksine dinlenilirse de yine de ekstra gaza getirdiği konusu da doğru. Ama asıl olay, bir mücadelede tek başına karşı koymak gibi düşünüyorum. Müziksiz yapmak sporu.
David Goggins, kulaklığın yere düşerse sete devam edemeyecek misin, o zaman ne yapacaksın? gibi bir şey diyordu. Kastettiğim şeyi anlamışsınızdır zaten. Mental kuvvet.

Ekşiden bir yazı:

"yıllar önce profesyonel olarak yaptığım zamanlarda okulda antrenmanlarda müzik dinlemek yasaktı. takım kaptanı “müsabakada duyacağınız kan kokusuna şimdiden alışın” derdi"​

Sizlerin düşünceleri?

Black Rose

Admin
Forum Yöneticisi
Spor yaparken kulaklığın yere düşünce devam ediyorsan sorun yok :D
Dopamin açısından dinlememek daha iyi tabi ama kasmayın çok müziksiz sıkıcı geçer muhtemelen ki zaten sen o kulaklığı takmasan bile salonlarda hep müzik çalıyor.

Dr.House

Yeni Üye
bir iş yaparken sadece ona odaklanmak prefrontal kortex gelişimi için daha doğrudur diye okumuştum bir yerde

mvhhd88

Yeni Fapstronot
Dünya genelinde 10, 15 yıl önceki yabancı forum yazılarını incelediğimde genel olarak ilk başlarda spor yaparken müzik dinlenmemesi gerektiğini söylenmiş, spordaki hareketlerden çok müziğin ritmine ayak uydurduğu için performansı etkileyebilirmiş. Ayrıca dopamin mevzusuda var. Aslında müzik dinlemeden spor yaparken, sessiz bir ortam varsa, dopamin açısından daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Aksine dinlenilirse de yine de ekstra gaza getirdiği konusu da doğru. Ama asıl olay, bir mücadelede tek başına karşı koymak gibi düşünüyorum. Müziksiz yapmak sporu.
David Goggins, kulaklığın yere düşerse sete devam edemeyecek misin, o zaman ne yapacaksın? gibi bir şey diyordu. Kastettiğim şeyi anlamışsınızdır zaten. Mental kuvvet.

Ekşiden bir yazı:

"yıllar önce profesyonel olarak yaptığım zamanlarda okulda antrenmanlarda müzik dinlemek yasaktı. takım kaptanı “müsabakada duyacağınız kan kokusuna şimdiden alışın” derdi"​

Sizlerin düşünceleri?
olimpiyatlara mı hazırlanıyorsun veya müziksiz yapılan sporlardan sonra bir müsabakada şampiyonmu olacaksın.Bir sporcu,tanınır bir kişi bir şey söyledi diye söylediği şey direkt geçerli diye alıp kendi hayatınıza uygulamaya kalkışıp mükemmeliyetçi zihin oluşturmayın dahada başarısız olma ihtimaliniz yükselir sadece. Bu yüzden bu konuda isteyen istediğini yapsın aşırı bir zararının olduğunu düşünmüyorum.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6