Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Şeker Ve Sosyal Medya'dan Tamamen Uzaklaşma

Vaccine

Yeni Üye
Esenlikler. Forum da yeniyim. 3 ay sürecek bir Monk Mode dönemine giriyorum .( 3 ay sadece belirli bir tarih 3 ay sonra yine devam edeceğim )
Biraz kendimden ve alışkanlıklarımdan bahsetmem gerekirse, 16 yaşındayım, lise öğrencisiyim, calisthenics sporcusuyum. Stoa felsefesini hayatıma entegre etmek için çalışıyorum. Po*** veya mastürbasyon bağımlılığım Allah'a şükür ki yok en son ne zaman yaptığımı da hatırlamıyorum. Sadece bu sabah bir rüyalanma yaşadım onu da çok takmıyorum. Sadece çok abartılı olmayacak şekilde şeker, rafine karbonhidrat tüketimim ve sosyal medya kullanımım var. Bu 3 aylık süreçte bunları iyice azaltmayı ve aktivitelerime daha yoğunlaşmayı düşünüyorum ki, şekeri, rafine karbonhidratları ve sosyal medyayı iyice azaltmanın reseptörlerime pozitif etki edeceğine eminim. Bu süreç boyunca da gün ve gün yaşadıklarımı buraya başkaları da yararlansın diye kaydedeceğim. Yarın ilk gün olacak. Akşamına başlayacağım.

Son düzenleme:

Vaccine

Yeni Üye
Dün akşam rapor yazmayı unutmuşum. Bugü ile beraber yazacağım.

1.gün: Gücüm yerindeydi ve zihnimin açıklığı iyiydi 30/04/24
2.gün: Bugün biraz daha iyiyim aksiyon ve agresifliğim arttığını hissediyorum. 01/05/24
Ek olarak şunu belirteyim önemli olduğunu düşündüğüm bir şey farkettim: P**** ve pmo bağımlılığım yoktu sadece arada gözümün önüne cinsellikle alakalı şeyler gelirdi ama önemsemezdim. Ama geçen Monk Mod'da bu cinsellikle ilgili düşüncelerden 5 saniye için de kurtulmamız gerektiğini öğrendim ve şuan uyguluyorum. Gücümün yerinde olduğunu hissediyorum.

Son düzenleme:

Vaccine

Yeni Üye
3.Gün: Vücudumun özellikle bacaklarımın kuvvetlendiğini hissediyorum. Sesimi daha gür çıkarabiliyor gibiyim. Genel ruh halim iyi.

Vaccine

Yeni Üye
4.gün 03/05/24: Yediğim öğünleri azalttığım için beyinin dopaminden yoksun kaldığını hissediyorum ki bunun verdiği garip bir hisde oluyor ama zamanla geçeceğine eminim.

5.gün: 04/05/24: Bugün iyi geçti. Normalde cumartesi günlerim kötü geçerdi haftasonu olduğundan ama bugün enerjim gayet iyiydi. Sadece şu an hafif bir gariplik var gibi ama zamanla geçecek eminim. Bu garipliğin beslenmemde ki değişikliklerden olduğunu biliyorum. Beyin dopaminden eksik kalıyor sonuçta. Canım deli gibi şeker ve karbonhidrat istiyor ama olmaz.
Edit: Buna iyileşme evresi deniyormuş. 3.haftadan sonra da flatline var. Sabredeceğiz

6.gün: Bu sabah uyandığımda insulinim tabiri caizse tamamen dipte idi. Beslenmem de ki değişiklerden bahsetmem gerekirse paleo tarzı bir diyet yiyorum yani avcı toplayıcı atalarımızın diyeti. Bunun sonucu olarak bir dalgınlık vardı ama içimde de büyük bir potansiyel enerji vardı sadece harekete geçirmekte zorlandım hatta yerde uzun süre tavanı seyrettim :D Ama sonra biraz esneme hareketleri yaptım ve acayip iyiydim. Ailem için ekmek almaya gittim ve yürürken acayip patlayıcı hissediyordum. Sanki avcı toplayıcı atalarımızın zamanında yaşıyormuşum da ava gidiyormuşum gibi. Sadece ikide bir gözüm kararıyor buda zaten karbonhidrat tüketimimi epey azalttığım için. Renkleri de daha canlı görüyor gibiyim özellikle yeşil ve maviyi. Sanki uzun süre renk körlüğü olan birisi renkleri ilk kez görüyor gibi. Bunlar yavaş yavaş iyileştiğimin belirtileri zamanla daha iyi olacağım :D Ailemle kahvaltı yapmadım ama yapacak bir şey yok her şeyin bir bedeli vardır. Akşama doğru güncelleneceğim bu günü.
Öğlen: Az önce karbonhidratları kesmek gerçekten doğru mu bunu anlamak için proteinli yağlı ve karbonhidratlı bir öğün yedim ve bunun sonucunda karbonhidratları kesmenin doğru olduğunu gördüm. Yulaf yememe rağmen. Çünkü şu an çok aç değilim ama normalde aç olmam gerek. Neyse en azından karbonhidratların kötü olduğunu gördüm iki öğün yemeye ve protein-yağlı yemeye devam edeceğim.
Yarın ilk haftam doluyor. Ve bu hafta itibariyle sosyal medyayı daha da azaltacağım. Beynim dopamin eksikliği çekiyor ve daha da çeksin istiyorum.

Son düzenleme:

Vaccine

Yeni Üye
7.gün: İlk haftam doldu. Bugün dünden iyiydim sadece beynim dopamin istediği için karbo ve şekerlere saldırmam gerektiğini söylüyor ama dinlemiyorum. Protein ve yağ ölçüsünde 2 öğün besleniyorum. Gücümde azalma yok hatta gayet enerjiğim. Gittikçe iyi olacağım.

Vaccine

Yeni Üye
Dünü yani 8.günü yazmayo gene unuttum :D
8.gün: Çok kayda değer bir şey olmamıştı açıkcası. Genel olarak iyiydim
9.gün: Temiz karbonhidratlara geri döndüm. Mercimek, muz, portakal gibi meyve ve sebzeler. Performansım için en iyisi olacağını düşünüyorum ki profesyonel sporcuların diyetleri de yüksek karbonhidrat içeriyor. Benim bu zamana kadar ki hatam şuydu: ya karbonhidratı tam alıp protein yağı eksik alıyordum yada 1 haftadır yaptığım gibi karbonhidrat eksik alıp protein ve yağ fazla alıyordum. Artık hepsini dengeli yiyeceğim ve 2 öğün yemeye devam edeceğim.

Vaccine

Yeni Üye
10.gün: Bugünüm gayet güzeldi hatta daha güzeldi karbonhidratlar kötü bir etki yapmadı beklediğim gibi. Hatta bugün kardiyoda dayanıklılığım artmıştı. Üstelik akşam kardeşimi okuldan almaya giderken koşa koşa gidebildim uzun süre yorulmadan. Tabii ayak bileklerim feci ağarıyordu eve gelince masaj yapınca geçti :D Çantasını tek omuzumda taşırken ağrırdı ama bugün olmadı nedense. Karbonhidratları kesmek gerçekten doğru değilmiş. Önemli olan doğru karbonhidrat kaynaklarını bilmek ve diğer besin kaynaklarından da yeterli tüketmek.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6