Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Sedou12'Nin Arınma Ve Gelişim Yolculuğu

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Gün 19 :Bugün eve geldim ailemle zaman geçirdim başka anlatılacak çok bişey yok krizler zorluyor güne puanım 7/10

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
5.hafta değerlendirme:Bu hafta zorladı genel olarak odadakiler gelsede arada onlarla sürtüşmeler yaşadık biriyle kavga ettim yinede sıkıntı değil gene düzelec aramız çünkü yurttasın hoca yani düzelmeyip ne yapçak çok bişey olmadığı sürece onun dışında daha dersler tam başlamadı giriş kısmı genel programı çok oturtamadık.
6.hafta planları:Bu haftaki tek hedefim yurtta belli bi düzen kurmak olucka zaten eklemek istediklerimi temel manada ekledim bunları düzenli bi şekilde sürdürmek kalıyo geriye.Bide artık haftalık yazıcam çünkü günlük yaşamtımda çok bi olay olmuyor ondan yazıcak bişey bulmakta zorlanıyorum

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
6.hafta değerlendirmesi:Bu hafta gene düzen oturmadı ve hani hiç bi şey yaşanmadı pazartesi yurda geldim bi salı tam gübdğ çarşamba perşembe boş gündü cumada yarım gündi okula gitmedim gibi bişey ondan hafta boştı çok canım sıkılıyor anlatıcal bi olayda olmuyoki anlatıyım hafteanın planı(ayrı yazmıycam kısa hemen) DÜZENİ KURMAK

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Düzeni kuramadığım için ve ramazanda gelmiş olduğu için kendime bi challenge oluştarıyım dedim:
Yemek:Mümkün mertebe düzenli yemek ye ve abur cuburu azalt
Su:Su tüketimini artır
Uyku:Yurtta uyku düzeni sağlayamasanda olağanca erken yat yatakta çok oyalanma (Sabah kalkarken çünkü üstüme bi uyuşukluk çöküyor ve gece yatarken uykum kaçıyor)
İlaçlar:Vitaminleri düzenli iç
Kişisel bakım:Uyuşukluı sebebiyle bazen aksıyor saç taramak gibi şeyler onları bi düzene sokarsak iyi olur
Ders:Günlük tekrar(O günün dersinin okuldan 2 saat civarı sonrasında tekrarı) ders takibi (Derse düzenli katılım güzelce dinleme ve not tutma) haftalık tekrarlar(Hafta sonu toplam bi tekrarka çift dikiş yapma)
Telefon:Ekran süresi olarak serbest zamanda 4 ü geçme(manga okumak ve dizi film izlemek dahil
Ana babayla iletişim:Olağanca sık ara ruhsuz konuşma anlatıcak bişeyler bulmaya çalış(Geçen hafta nerdeyse adam akıllı konuşamadım bidaha olmasın)
Odadakilerle ilişkiler:Odadakiler karşı daha sakin olmaya çalış her ne kadar insaniyeti hakketmeselerde
Genel haftalık akış:Canının sıkılmamasını sağla(Telefonda boş zaman geçirmektense oyun oyna manga oku dizi film izle havalar ısınıyo artık aşağa merkeze in)
Ramazan:Küfür ve fap yok.(fazla söze gerek yok)
İnstagram:Son 26 şubat vakasından sonra bidaha geri dönmem

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Potansiyel risklere karşı önlemler
1.Düşünce krizleri:Bunların yaşanmaması için beni boşluğa düşürcek işler yapmıycam boşluğa düşmem halinde o sırade en yakınımdaki kafa dağıtabileceğim işe yönelicem.Bi iş yaparken gelirsede derin bi nefes alıp 3ten geriye sayarak işime odaklanmaya çalışıcam.
2.Odadaki vatandaşların planlarımı bozması halinde yapılacaklar:Oda arkadaşlarım genel olarak insanlıktan nasipini almış tipler değil ondan bazen(aslında çoğu zaman) planlarımı bozabiliyorlar oyle zamanlarda planımı o ana en çok uyacak şekile getiricem fazla sinirlendirirlerse desarj olabileceğim bişey yapıcam en yygun zamanda
Sürecin takibi nasıl yapılacak?
Tekrardan günlük yazmaya geri dönücen ramazan chalengi bitene kadar günlük burdayım

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Ramazan challengi 1.gün:bugün sabah zamanında kalktım uykumu güzel almıştım
Sonra okula gittim 3 gibi okuldan geldim tekrarımı yaptım sonrası odadakilerle takılmaktı
Bugün genel can sıkıntım gene vardı canım sıkkınken beynim otomatik overthinke gidiyor ona yarın daha çok dikkat etmeliyim

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Ramazan challenge 2.gün:
Bugün okulum yoktu yurttaydım yani canım çok sıkıldı yurtta ödevlerim vardı onları yaptım oldupy kadar akşamda odadakilerle zaman geçirdim
Bütün gün kriz gibiydi nerdeysr(Arada yükselen sonra düşen cinsten)Haftam çok boş çok şaçma bi ders programım var hafta sonu bi elden geçirmem gerekiyor programı

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Ramazan challenge 3.gün:Bugün sabahtan deneye gittim deney grubundan bi ben gitmiştim sabah sabah sinirlendim boşuna sonra merkeze indim bi kaç işim vardı onları hallettim sonra yurda geldim ders çalıştım oda arkadaşımın ödevine yardım ettim şimdide yatıcam

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Ramazan challenge 4.5.6. Günler
Bu üç gün krizler geçmeye başladığı için rahattı bi tık daha tabi bu seferde sosyal problemler çıktı arkadaşlarımla alakalı ma özet olarak dersimi çalıştığım güzelce uyuduğum bi 3 gündü iş yapar denebilir yani

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Ders: Tam olark istenen verimi alamıyorum tam odaklanamama ve erteleme sorunları var dikkatki olmalıyım vizeler yaklaşıyor
Sosyal problemler :ilişkilerim tel tel dökülmeye başladı çözüm ne bilmiyorumda bi süre sakin ve düşünüp hareket etmeliyim sıkıntıya girebilir(ya max hayatımdan çıkartırımda kavga etmek istemiyom kimseyle gerek yok tadımız kaçmasın
Ana babayla ilişkiler:Genel sosyal problemlerim sebebiyle oluşan gerginlik bizimkilerin yaşlılığı ve heralde orucun artık onları zorluyor oluşundan dolayı minimal gerginliklere yol açıyor
Telefon süresini azaltmak:Genel olarak azalttım ama dahada azaltmalıyım bide bazen takılı kalıyorum
Hayal gücünün kuruması:Son bi kaç gündür soru çözerken olsun kitap okurken olsun zihnimde hayal edemiyorum
Motivasyonsuzluk:Gene son bi kaç gündür genel bi isteksizlik var yeni yeni geçen
Overthink:Kafam bazen bi konuda takıkı kalıyor buna bi çözüm bulmam lazım

Yapılacaklar:Günü çesitlendirmek adına dil çalışmaya başlıycam
Ekran süremi 3 e sabitliycem
Günü önceden planlıycam (To-Do list şeklinde) gün içi boşluğu azaltmak için
Bide sakin kalmaya yönelik desarj olabileceğim şeylerle uğraşmak

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Ramazan challenge 7.gün:Bugün sabah uykumu almış kalktım sonra okula gittim
Sonra aşağı arkadaşımla indir alış veriş yaptım sonrasında yurda geldim ders çalışmaya başladım çok istediğim gibi gitmedi yarın quizlerim var umarım çok sıkıntı yaşamam yarında çalışcam okulda umarım yeter onun dışında iki gündür üstümde manyak bi sinir gerginlik var umarım sıkıntı olmadan tamamlarım günleri

SEDOU12

Uranüs Yolcusu
Ramazam challemge 8.gün:Dün sabah okula erken gittim biraz ders çalışmak için dün çok istediğim gibi çalışamadığım için
İlk quiz güzel geçti sonra öğleden sonraki derse girdim o derste bitince ikinci quize çalıştık(çok olmadı da o grup uygun değildi)
Sonra ikinci quizi olduk oda istediğim gibi geçti denebilir sonra yurda geldim 6 gibi
Sonra yattın biraz dinlendim dün çok yorulmuştum orda bi kriz geldide o boş kalmaktan bi süredir üniversite hiç sarmıyor sınıftaki agalarla etkinlik yapamıyoruz oda zaten Allaha emanet
O enerji çıkmayınca bi şekilde zorluyor beni şey gibi arkada 50 tane uygulama açıj sen 51 cisine odaklanmaya çalışıyosun onu çözmek lazım bi şekidlde

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6