Stabil
Yeni Üye
Yaklaşık 334 gün sonra relapse oldum yaklasik 1 aydir tekrardan pmo ya dondum ,bu süre içerisinde ilk başladığımda çok rahat çok güzel çok iyi yönleri oluyordu fakat belli bir süre sonra krizler yaşamaya başladım flatline dönemine denk geliyordu ozellikle 75-100. Günler arasında, neden geri döndüğümü bilmiyorum ama keşke dönmeseydim diyorum şu an yaklaşık 330 günündeyken falan tekrardan mi sanki flatline dönemi gibi bir krizler vardı Bunun sebebi sinav stresleri vesaire falan da olabilir yani önümde büyük bir sınav var o yüzden stresi bununla atmaya çalışıyorum doğru bir davranış olarak sergilemiyorum zaten buna ama daha öncesinde daha çok spor yapıyordum daha çok koşulara çıkıyordum daha çok kitap okuyordum daha çok işte İnsanlarla iletişim halindeydim daha çok böyle fark edilebilir şekilde özgüven sahibiydim Ama son bir aydır bu çöküntü içerisindeyken yalnızlık ve buhran üst üste geliyor 22 yaşındayım ve bunu atlatmak istiyorum tekrardan benim gibi olanlar mutlaka vardır diye düşünüyorum Çünkü hayatınızda yaşayabileceğiniz en güzel duyguları o dönem içerisinde yaşayabiliyorsunuz hayattan zevk alma süreciniz daha da fazla oluyor , uzun süreçteki zevkleri anlık zevkleri tercih ediyorsunuz ve pmo size ilk önce sağlıksal açıdan problemler yaratabiliyor kimi araştırmalara göre işte belli bir hastalık belirtileri oluyor vesaire falan deseler de bunu tek bir sebebe bağlıyor olmaları çok saçma bir hastalığın türünü belli etmek birçok nedene bağlı olabilir sadece bunu pmyo'ya bağlı tutmak saçmalık geliyor bana dönemi bozduğumun farkındayım Sizler bana o zaman neden dönemi bozdun diye sorabilirsiniz Bu iyi bir şey yaptığım anlamına gelmiyor kurtulmak için şu an elimden geleni yapmaya çalışıyorum ve Şöyle bir gerçek var üzerinden zaman geçirdiğiniz bir bağımlılığı bıraktığınız zaman tekrar geri döndüğünüzde aynı yerden başlamıyorsunuz Bu sadece bu konu hakkında değil birçok konu hakkında böyle Örneğin sigara olsun Örneğin uyuşturucu olsun aynı yerden başlayamazsınız çünkü beyninizdeki frontal Lop yani ön lobunuz karar verme ve planlama ile alakalı sizi daha öncesinde bir deneyime kazandırdığı için tekrardan bu deneyim hakkında daha öncesinde kazandığınız iradeyi göz önünde bulundurarak daha kolay bir şekilde sizi tekrardan bu sürece devam ettirebilir ve bu süre içerisinde bozulan deneyimler yakın bir zaman içerisinde tekrardan devam ediliyorsa beyninizde sadece sis oluşur Yani şöyle düşünün bir yolun üstünde çiçekler Açtığı Zaman (bu zaman dilimi sizin bu süreci bıraktığınız dönem pmo'yu) tekrardan başladığınız dönem ise bu çiçeklerin üstünden geçtiğinizi belli eder çiçekleri biçtiğiniz anlamına gelmez benim düşüncelerim bu yönde Eğer yardım edecek üstatlar varsa tekrardan bırakmak isterim.