Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

[Rehber] Telefonunuz Sizi Değil, Siz Telefonu Kullanın: Kapsamlı Dijital Arınma Rehberi

Isacrates

Venüs Yolcusu
🚨 ÖNEMLİ UYARI: Bu yazı, sıradan bir tavsiye listesi değil, kapsamlı bir dijital arınma rehberidir. Okuma süresi uzundur. Lütfen zihninizin berrak olduğu geniş bir vakitte, sindirerek okuyunuz.

Geçmiş olsun dostlar. Unutmayın; her düşüş, aslında daha sağlam bir başlangıcın temelidir. İnsan düşe kalka büyür, yanılır ve gelişir. Önemli olan o düşüşten sonra hatayı analiz edip, yola daha donanımlı devam edebilmek ve asla pes etmemektir. Nasıl ki bir bilgisayar yazılımının açıkları güncellemelerle kapatılıyorsa, insan da kendi irade açıklarını zamanla kapatabilir.

Sürecimizi baltalayan en büyük düşmanımız genellikle cebimizde taşıdığımız telefonlarımızdır. Ancak sorunun çözümü için kendinizi paralamanıza gerek yok. Telefonunuzu, sizi sömüren bir makineden çıkarıp, sadece amacınıza hizmet eden minimalist bir araca dönüştürmek birkaç doğru ayara bakıyor.

Uzun süredir bu konu üzerine araştırmalar yapan ve bizzat deneyimleyen biri olarak; test ettiğim, çalışan ve sürecinizi koruyacak en sağlam dijital arınma metotlarını adım adım sizlerle paylaşıyorum.

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

🛠️ ADIM 1: Sosyal Medya İzolasyonu ve Kökten Temizlik
İlk yapmamız gereken, zamanımızı çalan ve bize hiçbir değer katmayan uygulamalarla vedalaşmaktır.

• Acımadan Silin: İşinizi veya gerçek hayatınızı etkilemeyen tüm oyunları ve uygulamaları telefonunuzdan tamamen kaldırın.
  • Tarayıcı Yöntemi (Geçiş Aşaması): Sosyal medyayı bir anda bırakmakta zorlanıyorsanız, uygulamalarını kesinlikle silin ve sadece web tarayıcısı üzerinden giriş yapın. Tarayıcı deneyimi yavaş ve hantal olduğu için beyninizin o anlık dopamin akışını keser ve uygulamaya olan bağlılığınızı zamanla bitirir.
  • Kökten Çözüm (Tavsiye Edilen): En az 5 aydır sosyal medya kullanmayan biri olarak garantisini veriyorum; hesaplarınızı dondurmak veya tamamen kapatmak, kişisel gelişiminiz için kendinize yapacağınız en büyük iyiliktir.
  • "Gündemi Nasıl Takip Edeceğim?" Sorunu: Bunun çözümü çok basit. Haberleri veya sevdiğiniz içerik üreticilerini WhatsApp Kanalları üzerinden takip edebilirsiniz. Sadece bildirim düştüğünde bakıp çıkarak saatlerinizi kurtarabilirsiniz.

🖤 ADIM 2: Ekranı Renksizleştirin (Dopamin Kesici)
Telefon ekranlarındaki o canlı kırmızı bildirimler, parlak logolar ve renkli videolar beynimizin ödül merkezini sürekli uyarır.

• Telefonunuzun ayarlarından "Erişilebilirlik" menüsüne girin.
  • "Renkleri Tersine Çevir" veya "Gri Tonlama (Siyah-Beyaz)" modunu aktif edin.
  • Sonuç: Bunu yaptığınız an telefonunuz o cazip oyuncak halinden çıkıp, sıkıcı bir araca dönüşecektir. Ekrana bakma sürenizin anında yarı yarıya düştüğünü göreceksiniz.

📱 ADIM 3: Minimalist Arayüz (Launcher Kullanımı)
"Daha basit, odaklanmamı sağlayacak bir ana ekran istiyorum" diyorsanız, standart arayüzünüzü değiştirme vakti gelmiştir.

• Olauncher: Bu uygulama telefonunuzun hızını artırmakla kalmaz, sizi sadece amacınıza odaklar. Ekranda sadece saat, tarih ve belirlediğiniz birkaç uygulamanın sadece yazısı bulunur. Renkli ikonlar yoktur.
  • Niagara Launcher: Eğer Olauncher fazla sade geldiyse, tek elle kullanıma uygun, liste görünümlü ve yine ikon karmaşasından uzak bu harika alternatifi deneyebilirsiniz.
(Bu sayede telefonla işinizi halledip, kalan vaktinizi antrenman yapmaya, kitap okumaya veya hedefleriniz için masaya oturmaya ayırabilirsiniz.)

🛡️ ADIM 4: Reklamları ve Tetikleyicileri Engelleme (DNS Mucizesi)
Süreç boyunca en çok tetiklenilen şeylerden biri aniden karşımıza çıkan o alakasız reklamlardır. Beyin o görüntüyü bir kere gördüğünde süreci tehlikeye atar. Bunu kökünden çözmek için cihazımıza bir "Reklam Engelleyici DNS" atamalıyız:

1. Telefonunuzun Ayarlar menüsüne girin.
  2. Bağlantılar (veya Ağ ve İnternet) bölümüne dokunun.
  3. Diğer Bağlantı Ayarları > Özel DNS (Private DNS) menüsüne girin.
  4. "Özel DNS sağlayıcısı ana bilgisayar adı" seçeneğini işaretleyip şu adresi yazın ve kaydedin: dns.adguard-dns.com

💡 Ekstra Koruma (NextDNS): Eğer sadece reklamları değil; cinsel içerikli siteleri ve zararlı bağlantıları tamamen engellemek istiyorsanız NextDNS kullanmalısınız. Sitesinden ücretsiz bir hesap açıp "Adult Content" engelleyicisini aktif ettiğinizde, telefonunuz o sitelere girmeyi tamamen reddedecektir. İradenizin yorulduğu anlarda bu sistem sizi korur.

🚫 ADIM 5: YouTube'u Prangalarından Kurtarmak (ReVanced)
Biliyorsunuz ki YouTube, silinmeyen bir sistem uygulamasıdır. Özellikle "Shorts" ve "Keşfet" algoritması, süreçteki en büyük zaman ve odak katilidir.

Bunu kalıcı olarak çözmek için kendi yamaladığım YouTube ReVanced uygulamasını kullanacağız. Bu modlanmış uygulama şunları sağlar:
  • SponsorBlock: Videolardaki "Kanalıma abone olun", "Bu video sponsorludur" gibi gereksiz kısımları otomatik atlar.
  • Dislike Geri Dönüşü: Gizlenen "Beğenmeme" sayılarını gösterir, çöp videolara zaman harcamanızı önler.
  • Tam Özelleştirme: En büyük düşmanımız olan "Keşfet" ve "Shorts" sekmelerini kökünden yok eder. Geriye sadece sizin aradıklarınız ve abone olduğunuz kanallar kalır.

📥 Özel YouTube ReVanced Kurulum Rehberi:
(Not: Bu yama orijinal altyapı ile hazırlanmıştır, 3. taraf zararlı yazılım içermez. Tüm güvenlik taramaları aşağıdadır.)

1. GmsCore (Altyapı) Kurulumu: Cihazınızda hesabınıza sorunsuz giriş yapabilmeniz için aşağıya bıraktığım GmsCore dosyasını kurun. (Uyarı: Bunu kurmadan YouTube APK'sına geçmeyin, uygulama çöker).
2. Özel YouTube Kurulumu: Ardından ReVanced APK dosyasını kurun. Keşfeti gizleme, reklam engelleme ve karanlık tema gibi tüm ince ayarlar tarafımca önceden içine işlenmiştir.
3. Orijinal Uygulamayı Kapatma: Linklerin eski uygulamada açılıp kafa karıştırmaması için:
  • Menüden orijinal YouTube simgesine basılı tutun > "i" (Uygulama Bilgileri) kısmına girin.
  • Alt kısımdan "Devre Dışı Bırak" (Disable) seçeneğine tıklayın.

🔗 İndirme Bağlantıları ve Güvenlik Taramaları

⚠️ İNDİRME NOTU: Dosyaları kalıcı olması adına Google Drive üzerinden paylaştım. İndirirken "Bu dosya virüslere karşı taranamayacak kadar büyük" şeklinde standart bir Google Drive uyarısı görebilirsiniz, bu durum dışarıdan yüklenen tüm APK'larda yaşanır ve tamamen normaldir. İçinizin %100 rahat etmesi için her iki dosyanın da VirusTotal güvenlik taramalarını (0 virüs) hemen aşağıya ekledim. Gözü kapalı indirebilirsiniz.

Saatler süren deneyim ve araştırmalarımın sonucunu elimden geldiğince açık, net ve uygulanabilir bir şekilde sizlerle paylaşmaya çalıştım.

Umarım bu bilgiler sürecinize güç katar ve hedeflerinize daha hızlı ulaşmanızı sağlar. Kafanıza takılan her türlü adımı aşağıda sorabilirsiniz, yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

Faydalı olabildiysem ne mutlu bana. Sürecinizde başarılar!

jasceydds

Yeni Üye
Kardeşim eline emeğine sağlık, teşekkürler yalnız bu wp dende kanalları engelleyip sadece iletişim kalmasını sağlayacak bir şeylerde var mıdır?
Bir de o ekstra koruma dns yi biraz daha ayrıntılı yazar mısın

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6