Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Pmo Bağımlılığının Açtığı Psi̇koloji̇k Sorunlar

Özgürcan42

Yeni Üye
Değerli arkadaşlar sitede henüz çok yeniyim. PMO bağımlılığının sebep olduğu ağır bir depresyon döneminden geçiyorum. Derdimi de kimselere anlatamıyorum. Ruhum o kadar çok daralıyor ki hiç bir şeyden mutlu olamıyorum. Daha önce bu tür şeyleri başıma geldiğinde en sevdiğim kitap okumaya yöneliyordum. Genellikle irademi kuvvetlendirecek bana güç verecek kitapları okuyarak bu süreci atlatabiliyordum. Son bir senedir artık ne yaparsam yapayım depresif ruh halinden bir türlü kurtulamıyorum sanki ruhuma mengenelere takmışlar beni parça parça ediyorlar.
Daha önce bu durumlardan geçmiş ve atlatmış olan ya da bu konuda ilgili bana yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa fikir öneri ve yardımlarınızı bekliyorum.

İvan sermayeff

Uranüs Yolcusu
Sanki kendini bir yerde sıkışmış hissetme
Tasarılarını gerçekleştirmeme
Yetersizlik hissi
Zaman akıp gitmesi hissi
Benzer hisler. Zor olan kısım gerçeğide yansıtıyor bunlar. İnsan potansiyelinin sınırını zorlayınca tatmin oluyor. Bağımlılıklar potansiyeli çok azaltıyor. Aslında acıdan sıkıntıdan kaçış yolu oluyor. Fakat bunlarla yüzleşmekten geçiyor tedavi yani acı sıkıntı vs katlandığımız kadar kendimizi gerçekleştirebiliyoruz. Tabi irade burda biryere kadar yardımcı oluyor. Asıl yardımcı olan şey kimliği kişiliği çevreyi vs tasarılarımıza göre dizayn etmek ve alışkanlıkları bu yönde terbiye etmek. Bağımlılık nasıl bir günde gerçekleşmiyorsa geriye dönüş te bir günde bir anda değişim gerçekleşmiyor.

Sigmaburda821

Ay Yolcusu
Aslında kafama taktigim bir şey yok. Beni bunalıma sokan içinde bulunduğum kısır döngüyü kırıp kurtulamamak. Kurtulamadigim içinde her geçen gün durumun daha da travmatik bir hal alması.
Pmo yu okadar kafana takma tamam zararlı ama dünyanın sonu değil yani pmo yapan ama başarılı olan insanlar var mesela demekki pmo varsa hayatın bitti demek değil yanlış anlaşılmasın pmo zararlı birşey ama pmo yapıyorsanız da dünyanın sonu değil bunu anlatmak istedim pmo yu boşverirsen üzerine düşmezsen en azından yapma sıklığının azalacağını düşünüyorum kafaya takmayı bırakmaya güzel şeylere odaklanmaya başlayınca insan daha mutlu yaşamaya başlıyor

Özgürcan42

Yeni Üye
Pmo yu okadar kafana takma tamam zararlı ama dünyanın sonu değil yani pmo yapan ama başarılı olan insanlar var mesela demekki pmo varsa hayatın bitti demek değil yanlış anlaşılmasın pmo zararlı birşey ama pmo yapıyorsanız da dünyanın sonu değil bunu anlatmak istedim pmo yu boşverirsen üzerine düşmezsen en azından yapma sıklığının azalacağını düşünüyorum kafaya takmayı bırakmaya güzel şeylere odaklanmaya başlayınca insan daha mutlu yaşamaya başlıyor
Teşekkür ederim.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6