Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Planlı Ve Her Şeyin Belirli Olduğu Bir Yaşam Vs Belirsizliğin Olduğu-Kaotik Bir Yaşam

Sametak256

Uranüs Yolcusu
Katılım
20 Kas 2020
Mesajlar
241
Tepki puanı
368
Puanları
111
Ben kısa vadede ve uzun vadede gerçekleştirmeyi istediğim birşeyler için:Günlük aksatmadan yaptığım birkaç şey var zaten,bunlar dışında günümün büyük bir kısmında duruma göre ne yapacağıma karar verdiğim,daha doğaçlama bir şekilde,kaotik bir yaşam tarzını sürdürüyorum.
Evrenin-Doğanın-Hayatın-Kendimizin yapısının;Deterministik(Birşeylerin sabit olduğu-doğrusal ilerlediği,hesap edilmesi,öngörülmesi kolay),İndeterministik(Kaotik-doğrusal olmayan-hesap edilmesi-öngörülmesi daha zor)olduğunu düşünüyorum.
Önemli olan şeyde şu bence;Belirli sabiteleri olan,Sınırları o sabitelere göre belirlenmiş bir Gerçeklik içinde kendi Anlamımızı bulabilmek ve o Anlam içinde kalarak,bazen önceden belirli olan-bazende daha kaotik davranışlar içinde olduğumuz bir hayat deneyimini yaşayabilmek lazım.
Önemli olan bu iki durumla alakalı olarak birşeyleri yaparken abartmamak-dengeyi esas almaktır.
Bir bisiklet düşünün;bir pedalı önceden belirlenmiş durumları içeriyor ve diğer pedalıda belirsiz-daha kaotik durumları içeriyor.
Dengede kalabilmek için pedalların ikisini birden kullanmak lazımki,bisikletin tekerleri dönmeye devam etsin ve dengede kalabilelim.

 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst