Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Neverfap Ile Anksiyetesinden Kurtulan Var Mı ?

Katılım
19 Ağu 2021
Mesajlar
175
Tepki puanı
474
Puanları
108
Beyle tahlil yaptırdım herşey temiz..
Hormonlarda iyi.
10 saat magzacilik yapıyorum satış danışmanıyım.
Sanki basım dönüyor ayakta duracak halim olmuyor.
Dengemde iyi.
Sizce yorgunluktanmidir .
2 hafta çalışıyorum 1 gün tatil.
Seni birtek aynı meslekte çalışmış biri olarak ben anlayabilirim. Çok zor bir iştir. İnsanlarla uğraşırsın ürün düzeltirsin patron sana ters yapar vs. vs. üstüne saatlerce ayakta kalmak... Eve geirsin ayaklarının mecali kalmaz soğuk su tutarsın. Sabah uyanırsın daha kötü olursun sanki dövülmüş gibisin.
Tahlil yapmışsın her şey normalse bence yorgunluktan. Neverfap'e devam! Yavaş yavaş enerjin seni daha güçlü biri yapacak.
 

emre0048

Merkür Yolcusu
Katılım
20 Nis 2022
Mesajlar
172
Tepki puanı
208
Puanları
58
Yaş
28
Seni birtek aynı meslekte çalışmış biri olarak ben anlayabilirim. Çok zor bir iştir. İnsanlarla uğraşırsın ürün düzeltirsin patron sana ters yapar vs. vs. üstüne saatlerce ayakta kalmak... Eve geirsin ayaklarının mecali kalmaz soğuk su tutarsın. Sabah uyanırsın daha kötü olursun sanki dövülmüş gibisin.
Tahlil yapmışsın her şey normalse bence yorgunluktan. Neverfap'e devam! Yavaş yavaş enerjin seni daha güçlü biri yapacak.
Dostum acaba beynimde mi sorun var diye düşündüm cidden anksiyete bana neler yaptırmadı..
Şuan küçük magzadayim bir sene hapis gibi.
Dışarı çıkmak yasak, telefon yasak..
Bir sene kapalı küçük bir mağzada olduğum için dışarıya çıkma fobim oluşmuş.
Dışarıya çıkıyorum araba ve insan seslerinden rüzgarın bile vücudum ile temasından güneşin tenime degmesinden ötürü bayilacik gibi olup belimden yukarı heyecan yükseliyor..
İki işe girdim hayatımda biri güvenlik orda panik atak ve anksiyete başladı.
Tam geçti magzacilik başladım buda anksiyeteyi nüksettirdi.
 

emre0048

Merkür Yolcusu
Katılım
20 Nis 2022
Mesajlar
172
Tepki puanı
208
Puanları
58
Yaş
28
(Kalın harflerle yazılan bölümler nörokimyasal ve nörobiyolojik açıklamalarıdır sebebini merak edenler için)

Şimdi böyle bir durum varsa zannımca 2 şekilde ele alınabilir.

1-Anksiyete dediğiniz şey bildiğiniz gibi ruh halini etkileyen ,hayat kalitesine olağanüstü derecede etki eden kaygı veya endişelerdir.Bu endişelerin gidişatı , son 6 ayda,son 1 yılda,son 3 yılda,son 5 yılda nasıl bir grafik izledi bu önemlidir.
Şimdi kaygı veya endişe normalde insanın hayatta kalması için çok önemlidir.Tehlikeli durumlarda beynimiz sinyal vererek bize rahat olunmaması gerektiğini telkin eder ve rahat olamayacağımız bir ruh haline sokar.Öyle ki endişenin şiddetine göre kötü de hissedebiliriz çok kötü de hissedebiliriz veya az bir seviyede de olabilir.Bu endişelere çevresel faktörler -örneğin : Türkiye'de genç olmak- sebep olabilir veya bazı endişelerin şiddetini artırabilir.
Şimdi senin de bu forumda olma sebebinin pmo bataklığından kurtulma çabalarınla alakalı olduğunu düşünürsek endişelerinin,kaygılarının sebebinin bağımlılık yüzünden olduğunu söyleyebiliriz.Seninle ilgili detayları bilmediğim için yüzeysel olarak bahsetmem gerekiyor.Eğer sende genetik bir sebeple aileden gelen bir anksiyete problemi varsa bunu tabiki de nofap veya neverfap çözemez,bunun aksini kimse iddia edemez.

2-Lakin dersen ki benim anksiyete problemlerim bu bağımlılıkla birlikte başladı,o zaman nofap sürecinde iyi şeyler seni bekliyor.Tabiki bu iyilikler,iyi haller beyninin düzelmesiyle gerçekleşir.Sen bağımlılığını yapmaya devam ettikçe hiçbir zaman daha iyiye gitmeyeceksin.Çünkü bağımlılık beynin mezolimbik ödül devresine dahil olan Amigdala'yı çok fazla uyarır ,bu da amigdalanın gereğinden fazla büyümesine sebep olur.Amigdala stresli durumlarda bizi uyaran yapıların en önemlilerindendir.Korku duygusunun oluşmasını da sağlar.Gereğinden fazla büyük bir Amigdala normal insan endişesinin daha fazlasını üretir.Bu yüzden pmo bağımlılarının büyük bir çoğunluğu anksiyeteden muzdariptir.PMO'ya rağmen hiç anksiyetesi olmadığını söyleyen kişi ya yalan söylüyordur ya da o kadar bağımlı değildir.Bazılarımız ise daha yatkın oluruz.Bu da farklılıkları açıklayabilir ,kuşkuya düşen olursa diye söylüyorum.

3-Bağımlılıktan etkilenen mezolimbik yani orta-limbik bölge ,bağımlılık nüksettikçe dopamin işlevsizliğine uğrayan bölgelerden biri.Zamanla bu bölgedeki dopamininiz işlevsizleşir,reseptörleriniz duyarsızlaşır,dopaminin iletimi bozulur.Böylelikle bu beyin bölgesinde "dopamin eksikliği" meydana gelir.Bu bölgedeki dopamin eksikliği ise hiç şaşmaz bir şekilde kaygıya,anksiyetelere sebep olan bir durumdur.

4-Bağımlılık yine beynimizin dopamin ödül devrelerinden biri olan mezokortikal dopamin ödül devresinin bir parçası ,yapısı olan Prefrontal Korteks dediğimiz ön beyin yapısına zarar veriyor.Bağımlılık Prefrontal Korteks'in hacmini kaybetmesine,işlevinin azalmasına,en önemli olarak da bu bölgedeki dopaminin azalmasına,işlevsizleşmesine neden oluyor.Daha işlevsiz yani daha zayıf bir Prefrontal Korteks'e sahip olursanız bu,duygulardan sorumlu olan limbik sisteminizin daha baskın hale gelmesi demektir.O endişelerinizi normalde yönetebilecek ve bastırabilecek durumdayken zamanla bunu yapamaz hale geldiniz.Böylelikle daha endişeli ,daha anksiyeteli bir ruh haline sahip olursunuz.Ayrıca Prefrontal Korteks bölgesindeki dopamin eksikliği de bizzat kaygı hissetmenize neden olabilir.


Bağımlılık sebebiyle iç sıkıntısı,huzursuzluk,daralma,bunalma,sıkılma,endişe hissediyorsan bunu hiçbir ilacın çözebileceğini sanmıyorum zira kendimi feda ederek ifşa ediyorum ki (xdd) PMO'nun sebep olduğu anksiyete antidepresanlarla çözülmüyor arada neredeyse hiçbir fark yok bunu söyleyebilirim.Diyelim ilaçla geçici olarak iyi oldun ,ömrün boyunca ilaç mı kullanacaksın ? Eğer bir istisna değilsen pmo kaynaklı anksiyeteyi büyük ihtimalle neverfap ile tedavi edebileceksindir.Normal bir hayat ,eskisi gibi ,çocukluktaki gibi güzel bir hayat yaşamak mümkün.Yapmanız gereken şey pornoyu külliyen ve ebediyyen bırakmak !

Neden bu kadar teferruatlı yazdın diyen olursa : Çoğu buna benzer paralelindeki sıkıntıları özetlemeye ,nedenselleştirmeye ve sonuca götürmeye çalıştım.Herkes faydalansın.
Bu kadar güzel ve detaylı anlatım için cok çok teşekkür ederim.
İşin kimyasal yönünü anlamak benim için daha rahatlatıcı.
Birşeyi daha iyi anlıyor ve ona göre yolunu çiziyor insan.
Ben her boş anımda pmo yapıyordum hemen hemen her gün hemde.
Ve bu orta okuldan beri vardı.
Umarım hersey yoluna girer ve bu sorunlardan kurtulabiliriz daha keyifli bir yaşam istemek hakkımız..
Çok teşekkür ederim güzel yorumun ve bilgilerin için 🙏🏻
 

cvehileyle

Jüpiter Yolcusu
Katılım
17 May 2022
Mesajlar
483
Tepki puanı
243
Puanları
76
Beyler eskiden sosyal anksiyetenin vücut bulmuş haliydim özellikle lise zamanlarında gerçekten çok zor zamanlar geçirdim. Hayatım p*rn*, mast ve bilgisayar oyunları üçgeninde geçiyordu. Sonra nofap ile tanıştım, bir sürü kişisel gelişim kitabı ve ıvır zıvır okudum. Kafaya takmamayı öğrendim, her yerde ve her durumda rahat olmayı ve ölmeyeceğimi bilerek yaşamayı. Bu konforlu hayatımızda çok rahatız beyler, inanını kafanıza takmanız gereken çok az sayıda şey var. Sizin çalıların arasından fırlayan bir aslanın sizi öldürme ihtimali neredeyse yok. Absürt bir hastalıktan ölme şansınız da çok az. Korkmanız gereken tek şey belki de ölümken hayatı bu kadar korkarak yaşamaya çalışmak bir bilgisayar oyununda bilerek ve isteyerek "hard modu" seçmekten farksız olacaktır. Çok zor olduğunu biliyorum, bana da çok zor gelmişti ama çıkın ve asla yapamam dediğiniz şeyleri yapın. Gerekirse rezil olun ve rezil olduğunuzda dünyanızın başınıza yıkılmadığını anlayın. Biz bu çağın dışarıda kalmış çocuklarıyız ve biz kapıyı tıklamazsak kimsenin bizi içeriye alacağı yok! Seviyorum sizi, siz de kendiniz sevin.
Nofap işe yaradı mı?
 

ZOMBAK82

Ay Yolcusu
Katılım
4 Mar 2022
Mesajlar
53
Tepki puanı
77
Puanları
21
Kendini zorlu ortalama sokup duygusal olarak ağlayıp,sızlamadan o ortamda vakit geçirirsen zamanla anksiyete diye birşey kalmıcak bu anksiyete son zamanlarda rahat,konforlu büyüyen sorumluluk almayan çocuklarda görülen rahatsızlıktır. Ailenin aşırı korumacı olup aman oğlum ezilmesin,zarar görmesin,kavga etmesin,ben çok çile çektim o çekmesin diye diye erkek çocuğunu muhallebi çocuğuna çevirir. Yaş geçtikçe anksiyete,depresyon,özgüvensizlik gibi rahatsızlıklar başlar.Nofaple anksiyetenin gram alakası yoktur. Anksiyeteniz varsa zorlu bir ortam arayın. Askerlik,sanayi,inşaat,garsonluk,dövüş sporu, hiç katılmak istemediğiniz o parti,ünivesitedeki klüpler vs vs rahatlık erkeğe göre birşey değil Erkek olmak demek mücadele demektir.
üstad dedıklerın çok doğru sadece hiçbi etkisi yoktura katılmıyorum..fap yaptıkça mücadele gücün düşüyor..mucadeleyele kazandıgın seylerin hazzı dusuyor..bedava mutluluk varken neden savaşayım denıyor ve kaybettıkce kaybetmeyı öğreniyorsun..sonuç=kendine güvensizlik ve anksiyete..bende de sosyal fobi vardı..ne ılaclar ıctım..maalesef hıcbı doktor sorunun fapten kaynaklandıgını bılemedı..
 

emre0048

Merkür Yolcusu
Katılım
20 Nis 2022
Mesajlar
172
Tepki puanı
208
Puanları
58
Yaş
28
Bende nofapin etkisini göreceğime inanıyorum.En azından inanarak başlıyorum.
Üstelik bilimsel destekler görünce güven kat sayım artıyor.
Çünkü bu zamana kada, pmo'yu yıllardır bu illeti yaptım.
 

BeyazBuyu

Yoda
Meydan Okuma Rozeti
Katılım
12 Ara 2021
Mesajlar
402
Tepki puanı
802
Puanları
160
Yaş
42
Beyle tahlil yaptırdım herşey temiz..
Hormonlarda iyi.
10 saat magzacilik yapıyorum satış danışmanıyım.
Sanki basım dönüyor ayakta duracak halim olmuyor.
Dengemde iyi.
Sizce yorgunluktanmidir .
2 hafta çalışıyorum 1 gün tatil.

Ben nofap’ta 400 günü devirdim, baş dönmesi ve sersemlik hali zaman zaman benimde başıma geliyor. B12 ve D vitamini değerleriniz iyiyse, yoksunluk etkilerini yaşıyor olabilirsiniz. Sabırla yola devam edin. Pmo’dan uzak durun.
 
B

Brock

Misafir
Bencede faydası kesinlikle vardır. Ama neverfap yapmam için bir sebep lazım örneğin insanlarlar sigarayı akciğer kanseri olmaktan korktukları ve uzun sağlıklı güzel bir yaşam sürmek için bırakırlar. Ama bunları isteyebilmekte tabi biraz dış yargılardan kurtulup içe dönmekle farkındalık kazanmkla mümkün. İçende ölüyor içmeyende diyen adamda var ; sağlıklı yaşamı arzulayan ve kanser olma tehlikesinden korkanda. Bu ikisini ayıran özfarkımdalık. Bunu arttırmanın yolu da ‘oku’ mak.
 
D

Derinsu

Misafir
Kendini zorlu ortalama sokup duygusal olarak ağlayıp,sızlamadan o ortamda vakit geçirirsen zamanla anksiyete diye birşey kalmıcak bu anksiyete son zamanlarda rahat,konforlu büyüyen sorumluluk almayan çocuklarda görülen rahatsızlıktır. Ailenin aşırı korumacı olup aman oğlum ezilmesin,zarar görmesin,kavga etmesin,ben çok çile çektim o çekmesin diye diye erkek çocuğunu muhallebi çocuğuna çevirir. Yaş geçtikçe anksiyete,depresyon,özgüvensizlik gibi rahatsızlıklar başlar.Nofaple anksiyetenin gram alakası yoktur. Anksiyeteniz varsa zorlu bir ortam arayın. Askerlik,sanayi,inşaat,garsonluk,dövüş sporu, hiç katılmak istemediğiniz o parti,ünivesitedeki klüpler vs vs rahatlık erkeğe göre birşey değil Erkek olmak demek mücadele demektir.
 
D

Derinsu

Misafir
Kendini zorlu ortalama sokup duygusal olarak ağlayıp,sızlamadan o ortamda vakit geçirirsen zamanla anksiyete diye birşey kalmıcak bu anksiyete son zamanlarda rahat,konforlu büyüyen sorumluluk almayan çocuklarda görülen rahatsızlıktır. Ailenin aşırı korumacı olup aman oğlum ezilmesin,zarar görmesin,kavga etmesin,ben çok çile çektim o çekmesin diye diye erkek çocuğunu muhallebi çocuğuna çevirir. Yaş geçtikçe anksiyete,depresyon,özgüvensizlik gibi rahatsızlıklar başlar.Nofaple anksiyetenin gram alakası yoktur. Anksiyeteniz varsa zorlu bir ortam arayın. Askerlik,sanayi,inşaat,garsonluk,dövüş sporu, hiç katılmak istemediğiniz o parti,ünivesitedeki klüpler vs vs rahatlık erkeğe göre birşey değil Erkek olmak demek mücadele demektir.
Güzel , doğru ve isabetli bir yorum olmuş . Peki ya kızlar için bu durum nasıl değerlendirilmeli ?
 
Katılım
19 Ağu 2021
Mesajlar
175
Tepki puanı
474
Puanları
108
(Kalın harflerle yazılan bölümler nörokimyasal ve nörobiyolojik açıklamalarıdır sebebini merak edenler için)

Şimdi böyle bir durum varsa zannımca 2 şekilde ele alınabilir.

1-Anksiyete dediğiniz şey bildiğiniz gibi ruh halini etkileyen ,hayat kalitesine olağanüstü derecede etki eden kaygı veya endişelerdir.Bu endişelerin gidişatı , son 6 ayda,son 1 yılda,son 3 yılda,son 5 yılda nasıl bir grafik izledi bu önemlidir.
Şimdi kaygı veya endişe normalde insanın hayatta kalması için çok önemlidir.Tehlikeli durumlarda beynimiz sinyal vererek bize rahat olunmaması gerektiğini telkin eder ve rahat olamayacağımız bir ruh haline sokar.Öyle ki endişenin şiddetine göre kötü de hissedebiliriz çok kötü de hissedebiliriz veya az bir seviyede de olabilir.Bu endişelere çevresel faktörler -örneğin : Türkiye'de genç olmak- sebep olabilir veya bazı endişelerin şiddetini artırabilir.
Şimdi senin de bu forumda olma sebebinin pmo bataklığından kurtulma çabalarınla alakalı olduğunu düşünürsek endişelerinin,kaygılarının sebebinin bağımlılık yüzünden olduğunu söyleyebiliriz.Seninle ilgili detayları bilmediğim için yüzeysel olarak bahsetmem gerekiyor.Eğer sende genetik bir sebeple aileden gelen bir anksiyete problemi varsa bunu tabiki de nofap veya neverfap çözemez,bunun aksini kimse iddia edemez.

2-Lakin dersen ki benim anksiyete problemlerim bu bağımlılıkla birlikte başladı,o zaman nofap sürecinde iyi şeyler seni bekliyor.Tabiki bu iyilikler,iyi haller beyninin düzelmesiyle gerçekleşir.Sen bağımlılığını yapmaya devam ettikçe hiçbir zaman daha iyiye gitmeyeceksin.Çünkü bağımlılık beynin mezolimbik ödül devresine dahil olan Amigdala'yı çok fazla uyarır ,bu da amigdalanın gereğinden fazla büyümesine sebep olur.Amigdala stresli durumlarda bizi uyaran yapıların en önemlilerindendir.Korku duygusunun oluşmasını da sağlar.Gereğinden fazla büyük bir Amigdala normal insan endişesinin daha fazlasını üretir.Bu yüzden pmo bağımlılarının büyük bir çoğunluğu anksiyeteden muzdariptir.PMO'ya rağmen hiç anksiyetesi olmadığını söyleyen kişi ya yalan söylüyordur ya da o kadar bağımlı değildir.Bazılarımız ise daha yatkın oluruz.Bu da farklılıkları açıklayabilir ,kuşkuya düşen olursa diye söylüyorum.

3-Bağımlılıktan etkilenen mezolimbik yani orta-limbik bölge ,bağımlılık nüksettikçe dopamin işlevsizliğine uğrayan bölgelerden biri.Zamanla bu bölgedeki dopamininiz işlevsizleşir,reseptörleriniz duyarsızlaşır,dopaminin iletimi bozulur.Böylelikle bu beyin bölgesinde "dopamin eksikliği" meydana gelir.Bu bölgedeki dopamin eksikliği ise hiç şaşmaz bir şekilde kaygıya,anksiyetelere sebep olan bir durumdur.

4-Bağımlılık yine beynimizin dopamin ödül devrelerinden biri olan mezokortikal dopamin ödül devresinin bir parçası ,yapısı olan Prefrontal Korteks dediğimiz ön beyin yapısına zarar veriyor.Bağımlılık Prefrontal Korteks'in hacmini kaybetmesine,işlevinin azalmasına,en önemli olarak da bu bölgedeki dopaminin azalmasına,işlevsizleşmesine neden oluyor.Daha işlevsiz yani daha zayıf bir Prefrontal Korteks'e sahip olursanız bu,duygulardan sorumlu olan limbik sisteminizin daha baskın hale gelmesi demektir.O endişelerinizi normalde yönetebilecek ve bastırabilecek durumdayken zamanla bunu yapamaz hale geldiniz.Böylelikle daha endişeli ,daha anksiyeteli bir ruh haline sahip olursunuz.Ayrıca Prefrontal Korteks bölgesindeki dopamin eksikliği de bizzat kaygı hissetmenize neden olabilir.


Bağımlılık sebebiyle iç sıkıntısı,huzursuzluk,daralma,bunalma,sıkılma,endişe hissediyorsan bunu hiçbir ilacın çözebileceğini sanmıyorum zira kendimi feda ederek ifşa ediyorum ki (xdd) PMO'nun sebep olduğu anksiyete antidepresanlarla çözülmüyor arada neredeyse hiçbir fark yok bunu söyleyebilirim.Diyelim ilaçla geçici olarak iyi oldun ,ömrün boyunca ilaç mı kullanacaksın ? Eğer bir istisna değilsen pmo kaynaklı anksiyeteyi büyük ihtimalle neverfap ile tedavi edebileceksindir.Normal bir hayat ,eskisi gibi ,çocukluktaki gibi güzel bir hayat yaşamak mümkün.Yapmanız gereken şey pornoyu külliyen ve ebediyyen bırakmak !

Neden bu kadar teferruatlı yazdın diyen olursa : Çoğu buna benzer paralelindeki sıkıntıları özetlemeye ,nedenselleştirmeye ve sonuca götürmeye çalıştım.Herkes faydalansın.
Çok güzel yazmışsın. Her şey açık ve net.
 

Ronaldocr7

Venüs Yolcusu
Katılım
2 Kas 2022
Mesajlar
87
Tepki puanı
81
Puanları
24
Bendeki belirtiler
Ayakta duramayacak kadar yorgun olmam,terleme,elde ayakta soğukluk,başta sersemlik,beyin sisi,ense kasılması,dışarıya adım atınca belden heyecan yükselmesi,sallanıyormuşum hissi.
Kanka bende de geçmeyen sersemlik hissi baş dönmesi var baş dönmem 30 saniye ile 1 dakika arası sürüyor ama sersemlik hali hep mevcut şuan çalışmıyorum çalışsamda hep aynı iş ile alakalı olduğunu düşünmüyorum en çok düşündüğüm şey 9 senedir pmo bağımlısıydım sebebi bu olabilir mi pmoyu hayatımdan çıkartırsam 1 sene sonra bunlar geçer mi bilmiyorum ama şuan 30.gündeyim devam ediyorlar bu durumdan kurtulan varsa yardımcı olursa çok makbule geçer.
 

izleyici1

Yoda
Katılım
13 Tem 2020
Mesajlar
497
Tepki puanı
732
Puanları
160
45 günlük sürecimi 2 hafta önce bozdum
bozmadan önce herkezle konuşur sohpet ederdim
şuan 2 günde bir saatlerce pmo yapıyorum
şuan kimseyle konuşmak istemiyorum
insanlarla yüz yüze gelmeye korkuyorum
evden çıkmakta zorlanıyorum
şuan gecem gündüz oldu gündüzüm gece
halbuki 45 günlük sürecimin sonlarında gece yatar sabah kalkardım
tahminimce anksiyete depresyon unutkanlık karanlık psikolojik sorunların yüzde 90 ı
pmo yapmanın sonucudur.
 

IskenderBurak

Jüpiter Yolcusu
Katılım
28 Ocak 2022
Mesajlar
202
Tepki puanı
254
Puanları
96
Klinik bir çalışma yapılması ve defalarca kez aynı sonucun çıkması gerekir aksi takdirde dediğiniz tüm bu şeyler çöp yığınıdır. Kişisel olarak güzel hissedebilirsiniz ama bu tamamen herkeste aynı sonuçları doğuracak diye bir şey yok. Bazıları PMO yapınca kendini çok iyi hissettiği gibi bazıları da yapmayınca kendini çok iyi hissetti ve buna kendi gözlerimle şahit oldum.
 

TylerNorton

Ay Yolcusu
Katılım
28 Eyl 2022
Mesajlar
34
Tepki puanı
40
Puanları
21
45 günlük sürecimi 2 hafta önce bozdum
bozmadan önce herkezle konuşur sohpet ederdim
şuan 2 günde bir saatlerce pmo yapıyorum
şuan kimseyle konuşmak istemiyorum
insanlarla yüz yüze gelmeye korkuyorum
evden çıkmakta zorlanıyorum
şuan gecem gündüz oldu gündüzüm gece
halbuki 45 günlük sürecimin sonlarında gece yatar sabah kalkardım
tahminimce anksiyete depresyon unutkanlık karanlık psikolojik sorunların yüzde 90 ı
pmo yapmanın sonucudur.
Kesinlikle katılıyorum abi 28 günlük sürecimi dün bozdum ailemin yüzüne bakamıyorum konuşurken kelimelerimi secemiyorum utanıyorum.
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Üst