PMO yaptığında;haz alır-rahatlarsın-belli bir süre kendini iyi hissedersin.
Fakat PMO'nun sana yaşattığı olumlu etkiler sona erince sıkıntılı durumlar-süreçler başlayacaktır.
PMO bağımlılığı bırakılmazsa;Beynin alın bölgesinde yer alan Prefrontal Korteksin,beynin duygu-dürtü-arzu-haz bölgelerini içeren Limbik Sistem üzerindeki hakimiyetini zayıflatır ve hayatınızda sonucu yıkıcı olacak olan davranışları daha fazla yapmaya başlarsınız.
Beynin alın bölgesinde yer alan Prefrontal Korteksin etkinliği azaldıkça,hayatınızda küçük şeyleri bile kafaya takmaya başlar,basit şeyleri bile problem görmeye başlarsınız.Zaten daha önemli meselelere-sorumluluklarınıza-gerçek problemlerinize sıra gelmez,çünkü bunlarıda ertelemeye başlarsınız.
Kendiniz için anlamlı-daha değerli birşeyleri hayatınıza katabilme imkanınızıda elinizden alır.
Ben PMO bağımlılığını,beni kendi çıkarı için kandırmaya çalışan birine çok benzetiyorum.Düşünün hayatınızda biri var ve bu kişi size karlı bir teklifte bulunuyor.Sizde teklifi kabul ediyorsunuz.Bu işten başlangıçta bir takım faydalar görüyorsunuz,fakat belli bir süre sonra zarar etmeye başlıyorsunuz.
Ettiğiniz zararda o işten elde ettiğiniz faydalardan daha fazla oluyor.İflas ediyorsunuz.
Aynı kişi bir daha gelip size iş teklifinde bulunsa kabul edermisiniz?
Peki aynı iş teklifini tekrar ve tekrar yapmaya devam eder ve süslü laflarla cazip bir teklifte bulunup sizi yine kandırırsa o zaman ne olucak?
Peki siz yine bu iştende zarar görseniz ve o kişi belli bir süre sonra yine gelse ve size bir iş teklifinde bulunsa kabul edermiydiniz?!
Eğerki o iş teklifini kabul ederseniz aptal durumuna düşmüş olmazmısınız?!Sizi aptal durumuna düşüren bir kişiyle işiniz olmaz değilmi,tabikide evet ne işim olucak.
İşte benim PMO'ylada işim olmaz.PMO yapıpda kendimi aptal durumuna düşürecek değilim.Zaten hayatımda en tahammül edemediğim şeylerden biride aptal durumuna düşürülmektir.