defiantwarrior
Yoda
Bugün bir metni okuduğum sırada şu rap/hiphop Türk müzikleri(!)ni bir dinleyeyim dedim. Bunlar nedir böyle? 100 tanesini toplasan bir sonuca varabilir misin merak ediyorum. Açıkçası bu şekilde bu içeriğe maruz kalan neslin işi ciddi anlamda zor. TRAPIN KRALI gibi büyük harfli başlıklar falan bunlar mı akım yani. Yaşlı gibi konuşmuş olabilirim fakat baktığımda anlatılara bizim burada karşı durduğumuz ne varsa içlerinde mevcut. Herkes protest müzik yapsın demiyorum da iyice insanların bilinçaltını tahrip etmişler. İnsan ilişkilerine dair birilerini düşmanlaştırma bu kadar ne zaman girmiş bu içeriklere. Zamanında karşılık atışmalar olurdu izlerdik hadi neyse. Manasız şekilde kendini yüceltme sanki atomu parçalamış gibi ingilizce karışık sözde kafiyeli sözler arada bir isme atıf fakat ne alaka acaba gerçekten rezil bence bu işler. Gerçek anlamda yazılan sözler vardı ve bazıları gerçekten iyi sorgulamalar içerirdi. Popun/rockında da aynı şekilde arabeskleşmesi ve sınırlı sayıda iyi içeriğin kalması bilemiyorum. Müzik dendiği zaman enstrümanlar ve düzgün altyapılar bilirdik artık bambaşka bir boyut almış. Bir de kadınların obje olarak ve anlamsız bir erotizm katarak yaptığı müzikleri hiç söylemiyorum bile. Bu müzik içeriği ve bu sosyal medya içerikleriyle gelecek kuşağın çok büyük sınavı var. Çocuklar ellerinde tabletler hiç bitmeyen oyun döngülerinde, tiktoklarda. Ergenler, gençler ve genç-olgunlar çalışıyorsa işe/okula git gel ya da instagram/tiktok/youtube döngüsünde ya da küresel lobilerin yönlendirdiği dizi içerikleriyle zehirlenmekte. Kolektif bilinci yok etmeye çalışan bir düzenin içinde sıkışan bireyleriz. Her birimiz bu yüzden kendini geliştirmeli ve topluma fayda sağlamalı. Bir ulus bir halk bu şekilde iyiye yönelir.