Nofapci Vezir
Jüpiter Yolcusu
Müzik diyip geçmeyin bu da en az pmo kadar dopamin sistemine etkisi olan bir faaliyet. Müzik hususunda derslerimde başarılı olduğum lise zamanlarımda telefon kullanmadığım hâlde doğru bir tavır takınıyormuşum da haberim yokmuş; o zamanlar müzik dinlemenin, kulaklık takmanın zararlı olduğunu savunurdum ve bir müziği insanın kendi kendine söylemesini daha faydalı bulurdum. Öncelikle, müzik ile alakalı olarak değişmeyecek tek kural; "Dinlediğiniz müziğe göre duygunuzu değiştirmeyin, o anki duygunuza göre müzik dinleyin" bu çok önemli bir kural, dinlediğiniz müziğe göre duygu durumunuzu şekillendirirseniz bir müddet sonra çok değişken, kırılgan hislere sahip birisi olursunuz, sadece müziği değiştirme tuşu ile ruh hâliniz bir anda 180 derece değişir. Özellikle yolda, metroda müzik dinlemeyen çok az kişi olur siz de bunlardan biriyseniz bir gün müzik dinlemeden hatta kulaklığı yanınıza almadan dışarı çıkmayı deneyin farkı bariz bir şekilde hissedeceksiniz. Diğer taraftan müzik dinlerken başka deryalarda kaybolan, kendini arşa çıkmış hisseden insanlar var bu bana göre en zararlısı çünkü kişi kendisini olmadığı biri gibi hissediyor ve kulaklığı çıkardığı an gerçekler yüzüne bir duvar gibi çarpıyor, bu da bir bakıma pmo yaptıktan sonraki haleti ruhiye gibidir aslında. Yani anlayacağınız arkadaşlar, mümkün mertebe müzik dinlemeyin, bildiğiniz şarkıları o anki duygunuza göre kendiniz söylerseniz daha iyi olur, illaki dinleyeceksiniz de kulaklık olmadan dinlemek daha iyi olacaktır.
Son düzenleme: