Ciks
Mezun
Uzun zamandır üzerinde çalıştığım uygulamalardan birini Ramazan ayı dolayısıyla sizle paylaşayım istedim. Normalde uygulamayı bu haliyle kullanmıyorum ama hazır yeni relapse olmuşken ve önümüzde de Ramazan ayı varken, "Mükemmel Süreç" denemeye karar verdim. Yıllar önce benzer denemelerim olmuş ve muhteşem etkiler elde etmiştim. Bunlardan biri de rüya kalitesindeki inanılmaz artıştı. Fakat bu denemelerim 3 haftayı geçmemişti sanırım... Bir de 2. haftadan sonra mecburiyetten süreci mükemmel ilerletmeye çalışmam vardı ki bununla ilgili yazımı BURADAN okuyabilirsiniz... Bu uygulamayı 2 hafta yaptıktan sonra çok güzel etkiler göreceğimizi düşünüyorum.
Bu kez daha sistemli bir şekilde yapacağım denemeyi sizlerle birlikte yapmaya karar verdim. Uygulamaya
Not : Alımlar bir süre sonra kapanacaktır.
Kullanım:
Kurallar
Bu kez daha sistemli bir şekilde yapacağım denemeyi sizlerle birlikte yapmaya karar verdim. Uygulamaya
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için üye olunuz.
Giriş yapın veya üye olun.
ulaşabilirsiniz...Not : Alımlar bir süre sonra kapanacaktır.
Kullanım:
- Stres Savaşı: Yapmadığınız için sizi gizli gizli strese sokan bir eylemi yapmak. Örneğin (benim için) iş başvurusunda bulunmak, iş yerinden kalan ve uzun zamandır bekleyen işlerimi yapmak.
- Kitap Okumak: En az yarım saat, ideali 1 saat.
- Şeker Diyeti : Yapay şeker içeren hiç bir şey yememek. Bisküvi, çay şekeri vs. Ama doğal olan her türlü şeker yenebilir. Pekmez, bal, incir vs.
- Sosyal Medya Diyeti : Normalde bunu yaparken günde yarım saat izin veriyorum kendime ama bu kez gereksiz vakit ayırdığımız sosyal medyaları tamamen siliyor ve girmiyoruz. İnstagram, Tiktok, Facebook vs. Örneğin ben Youtube da pek faydasız vakit harcamıyorum, o yüzden silmiyorum. Whatsap, telegram gibi uygulamalar gereksiz kullanmadığı sürece kalabilir.
- Oruç : Oruç, bildiğimiz gibi olacak. Aralıklı oruç vs şeklinde farklı bir uygulama olmayacak.
- Bir Yakınını Aramak : (Bu ve aşağıdaki görev için çok şey söylenebilir ama kısacası burda amaç asosyallikten dolayı farkında olmadan içimizde meydana gelen stresten kurtulmak) Bu görevde akraba gibi olan ama arkadaş statüsüne de girmeyen kişileri aramak. Örneğin: Anne, baba, kardeş, dayı, kuzen vs...
- Bir Arkadaşını Aramak : Bir arkadaşını veya bir abini, akıl hocasını aramak... Bu konuşmalar uzun olmak zorunda değil. 1-2 dakika bile olabilir.
- Göz Orucu : Yıllar önce denemiş ve çok güzel sonuçlar almıştım. Bu görevde gözlerimizi en hafif tetikleyicilerden bile korumaya çalışıyoruz. Caddede yürürken gözümüze tetikleyici bulaşmasın diye neredeyse yere bakarak yürüyoruz. Örneğin televizyonda haber spikeri dahi çıktığında ekrana bakmadan haberi dinliyoruz... Bunu bir kaç kez denediğinizde aslında tetikleyicilere zannettiğinizden daha çok baktığınızı anlayacaksınız.
Kurallar
- Uygulamayı, linke tıklayan herkes görüntüleyebilecek fakat düzenleme yetkisi sadece uygulamaya katılanlara verilecek.
- Uygulamaya katılım için bana özelden gmail adresinizi göndermeniz gerekiyor. Uygulamaya telefondan girmek için e-tablolar uygulamasını indirmelisiniz.
- Normalde herkes için ayrı bir dosya oluştururdum ama pratik olması açısından tek bir dosya olacak ve her bir kişi için farklı sekme olacak. Uygulamaya giren kişi "Örnek" sekmesine sağa tıklayıp "Kopyala" diyecek ve kopyaladığı sekmeye sıra numarası+boşluk+adını (forumdaki kullanıcı adını da olabilir) yazacak. Örneğin sekmelerin sırası şöyle olmalı: Örnek - 1. Ciks - 2. Cufcuf - 3. Babadayı ...
- Kimse kendi sekmesinin içi dışında başka bir sekmede değişiklik yapmayacak.
- Yapılan görevlerin yanındaki kutucuklara tik konulacak. Ayrıca her hafta sonunda son sütunda yer alan "Rapor" hücresinin içindeki not bölümüne rapor yazacak. İsteğe bağlı olarak rapor sıklığı artırılabilir... Rapor içeriği kişinin kendine kalmakla birlikte o hafta genel olarak neler yaşadığı. Olumlu-olumsuz gördüğü etkiler yazılabilir... Ayrıca yine son sekmede yer alan "Başarı Puanı" kısmına kaç tane görev yapıldıysa sayılıp bu hücreye yazılacak.
- Bu görevlerin haricinde açılır listedeki görevler de ilaveten eklenebilir.
- Verilerini düzenli girmeyen, raporunu vs yazmayan kişilerin uygulamaya erişimi kaldırılacaktır.