Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kurtulmak Üzerine

CİNGÖZRECAİ

Kibar Hırsız
Dostlarım uzun zamandır kafamı kurcalayan bir şey, biz bu bağımlılıktan kurtulma derken neyi kastediyoruz,
Süreçten beklentilerimiz ne olmalı,
Ne gibi değişiklikler bizim kurtulduğumuzu gösterir mesela.

Kurtulmanın tanımını tartışalım istiyorum.

Kurtulmak bana göre hayatında pmo yapmamış birinin kafa yapısına dönüşmek gibi.
Ama bu çok ütopik geliyor çünkü yıllardır süregelen bir alışkanlık insanın kafasından bu kadar silinebilir mi , bana silinemez gibi geliyor.

Pmo konusunda anamızdan ilk doğduğumuz andaki gibi tertemiz bir beyne sahip olamayacağımız kesin, zihnimizin arşivinde cinsel hayaller kurarken gelebilecek yüzlerce binlerce resim var.

Bundan yüzyıl ya da ikiyüzyıl önce yaşamış kişileri düşünüyorum mesela çoğunun bu şekilde gördüğü tek kadın eşleriydi. Beyinlerine gelebilecek tek görsel budur sanırım. Bizimse kafamızda adeta bir pmo arşivi yatıyor. İzlemesen bile dikkatini dağıtmaya, sana hayal kurdurmaya o dopamin yollarını yeniden açmaya müsait.

Peki biz süreçte değişecek miyiz ne yönde değişeceğiz mesela,
Ne zaman kurtuldum diyeceğiz kendimize
Pmo ya dair isteğimiz azaldığında mı , tamamen yok olduğunda mı,
Pmo ya dair hayaller kurmayı bıraktığımızda mı,
Cinsel hayatla ilgili sağlıklı düşünceler edinmeye başladığımızda mı?
Bu sağlıklı düşünceler nedir mesela insanın eşi dışında hiçbir şeyden tahrik olmaması mıdır?
Yoksa kendine sahip çıkabilecek güce sahip olması mıdır?
Diyelim bu gücü kazandık hep aynı güçte olacak mıyız ya da gittikçe güçlenecek miyiz?

Bugüne kadar hiç izlememiş ve hiç yapmamış bir insan bu süreçlere nasıl giriyor ve kafa yapısı nasıl çok merak ediyorum mesela.

Peki biz süreçte ilerledikçe böyle sağlıksız düşünceler kendiliğinden azalmaya mı başlayacak,
Pmo ya dair isteğimiz azalmaya mı başlayacak,
Yaşadığımız krizler , günlük hayatta aklımıza gelen şeyler bir konunun hemen cinsel tarafıyla ilgilenmek tarzında şeyler nasıl geçecek ya da geçecek mi

Kendiliğinden azalma mevzusundan çok bir mindset değişikliği mi olacak bizde, bu da süreçte kendiliğinden olmaz diye tahmin ediyorum, sürece devam ederken ekstra neler yapmamız gerekecek.

Bu gibi soruları kendi fikirlerinizle ve bildiklerinizle cevaplarsanız mutlu olurum.

invisible

Perdenin Arkasındaki
Kurtulmaktan kasıt bence hiç tanışmamış birisinin yaşamı nasıl olurdu. Bağımlı birinden farkı ne olurdu. Ne kadar keyif alırdı, hayatında, ilişkilerinde, dış görünümünde, yaşam tarzında ne farklı olurdu? Bunu düşünmek ve buna dönüşmek bence.

hakkul

Yeni Üye
Kurtuluşun tanımı nesnel bir şey değil. Bir kişiye göre amaç Tanrı'ya yaklaşmak, bir kişiye göre daha Maskülen/Feminen olmak olabilir...
Buradaki asıl mesele senin ne istediğin. Evet, hiçbir zaman tertemiz olamayacağız, kimimiz onlarca, kimimiz ise birkaç sene buna düzenli olacak maruz kaldı. Ancak bu durum bundan önceki dönemler de de olan bir şeydi, orada da insanlar birbirinden ötürü tahrik oluyordu hatta gizlice cinsel ilişkilere giriyordu, eski dönemlere anakronik bakmaz doğru olmaz. Yazı ve resimin yaygınlaşmasıyla beraber cinsel içerikli yazılar ve resimler de doğrusal olarak yaygınlaştı, hiçbir zaman insanoğlu bu arzulardan tamamen kurtulamadı. İşte hayatın anlamı da inançlı birisi için burada devreye giriyor. Bu tamamlanabilen bir süreç değil her zaman daha fazlasını isteyebilirsin. Düzenli bir süreçten sonra da evet, fark edeceksiniz, insanlara bakış açınız daha doğru olacak. Umarım bir şeyler anlatabilmişimdir vesselam.

Sametak256

Satürn Yolcusu
Bardağın dolu tarafını görmekte fayda var.
Cinsellik Dürtüsünü-Arzusunu yanlış bir biçimde bi yerlere kanalize ettiğinde başına neler gelebileceğiyle alakalı birşeyler sende tecrübeyle sabit bir biçimde belleğinde kayıt altına alınmış durumda orda duruyor.
Eğerki sen süreçlerinden kendi adına dersler çıkarmışsan ve hayatında birşeyleri değiştirmeye çalışırsın er yada geç birşeyler düzelir ve daha iyi hale gelir zaten.

Öğrenmek;Kişiyi harekete geçiren belleğindeki bilgi kaydıdır.
Senin artık bu saatten sonra kendi geleceğini düşünerek,kendi iyiliğin için bu doğrultuda birşeyler yapman lazım.
Birşeylerin farkında olabilirsin,fakat farkında olduklarınla birşeyleri daha iyi hale getirmeye çalışmazsan yine birşeyleri düzelttemezsin ve herşey senin için zamanla daha kötüye gitmeye başlar ve bu işin sonunda çok pişman olursun.
Yani "eyleme geçmeyen farkındalık pişmanlıktır."

Cinsellik dürtüsü/arzusu,sadece üreme iç güdüsünün gereği olarak ortaya çıkmış bir dürtü/arzu değildir.
Aynı zamanda birçok şeyi gerçekleştirmemiz için bize gerekli olan şehveti/şevkide sağlar.
Vücudumuzda meydana gelen bu enerjiyi doğru yerlere kanalize etmemiz lazım,bunu başarabilirsek cinsellik dürtüsü/arzusu içimizde yine var olur ve bu dürtü/arzu artık bizim için birşeyleri gerçekleştirmek adına bizi yönlendiren itici bir dürtü/arzu haline gelir.
Zaten bu dürtüyü/arzuyu tatmin etmek içinde cinsellik deneyimini yaşamak zorunda değiliz.
Cinsellik deneyimini yaşayacaksak bile,çok dikkatli olmalı ve bu işi insan olmaya yakışır bir şekilde yapmaya bakmalıyız.

Son düzenleme:

CİNGÖZRECAİ

Kibar Hırsız
Kurtuluşun tanımı nesnel bir şey değil. Bir kişiye göre amaç Tanrı'ya yaklaşmak, bir kişiye göre daha Maskülen/Feminen olmak olabilir...
Buradaki asıl mesele senin ne istediğin. Evet, hiçbir zaman tertemiz olamayacağız, kimimiz onlarca, kimimiz ise birkaç sene buna düzenli olacak maruz kaldı. Ancak bu durum bundan önceki dönemler de de olan bir şeydi, orada da insanlar birbirinden ötürü tahrik oluyordu hatta gizlice cinsel ilişkilere giriyordu, eski dönemlere anakronik bakmaz doğru olmaz. Yazı ve resimin yaygınlaşmasıyla beraber cinsel içerikli yazılar ve resimler de doğrusal olarak yaygınlaştı, hiçbir zaman insanoğlu bu arzulardan tamamen kurtulamadı. İşte hayatın anlamı da inançlı birisi için burada devreye giriyor. Bu tamamlanabilen bir süreç değil her zaman daha fazlasını isteyebilirsin. Düzenli bir süreçten sonra da evet, fark edeceksiniz, insanlara bakış açınız daha doğru olacak. Umarım bir şeyler anlatabilmişimdir vesselam.
Evet gayet hoş bir yazı olmuş bence, sanırım tarihe bakış açım biraz yanlış.
Bu durumda insanın süreç içerisinde kurtuluşuna dair bir tanımı olmalı ama bana öyle geliyor ki kurtuluşa sürecin sonundaki bir hedef olarak bakıldığı gibi,
Kurtuluş aslında bir süreç de olabilir , nasıl ki felsefe yolda olmaktır deniyorsa kurtuluş da bunun gibi bizim bu illetten kurtulma yolculuğumuz , kendimizi tertemiz yapamayacağımız bariz, ama bu yolculukta kendimize çok şey katabiliriz kurtuluş da aslında bu olacak süreç içerisinde başka birine dönüşeceğiz.

Birkaç gün kendi kurtuluş tanımımı belirlemek için düşüneceğim, bu gibi fikirler de yardımcı oluyor tabii.

CİNGÖZRECAİ

Kibar Hırsız
Bardağın dolu tarafını görmekte fayda var.
Cinsellik Dürtüsünü-Arzusunu yanlış bir biçimde bi yerlere kanalize ettiğinde başına neler gelebileceğiyle alakalı birşeyler sende tecrübeyle sabit bir biçimde belleğinde kayıt altına alınmış durumda orda duruyor.
Eğerki sen süreçlerinden kendi adına dersler çıkarmışsan ve hayatında birşeyleri değiştirmeye çalışırsın er yada geç birşeyler düzelir ve daha iyi hale gelir zaten.

Öğrenmek;Kişiyi harekete geçiren belleğindeki bilgi kaydıdır.
Senin artık bu saatten sonra kendi geleceğini düşünerek,kendi iyiliğin için bu doğrultuda birşeyler yapman lazım.
Birşeylerin farkında olabilirsin,fakat farkında olduklarınla birşeyleri daha iyi hale getirmeye çalışmazsan yine birşeyleri düzelttemezsin ve herşey senin için zamanla daha kötüye gitmeye başlar ve bu işin sonunda çok pişman olursun.
Yani "eyleme geçmeyen farkındalık pişmanlıktır."

Cinsellik dürtüsü/arzusu,sadece üreme iç güdüsünün gereği olarak ortaya çıkmış bir dürtü/arzu değildir.
Aynı zamanda birçok şeyi gerçekleştirmemiz için bize gerekli olan şehveti/şevkide sağlar.
Vücudumuzda meydana gelen bu enerjiyi doğru yerlere kanalize etmemiz lazım,bunu başarabilirsek cinsellik dürtüsü/arzusu içimizde yine var olur ve bu dürtü/arzu artık bizim için birşeyleri gerçekleştirmek adına bizi yönlendiren itici bir dürtü/arzu haline gelir.
Zaten bu dürtüyü/arzuyu tatmin etmek içinde cinsellik deneyimini yaşamak zorunda değiliz.
Cinsellik deneyimini yaşayacaksak bile,çok dikkatli olmalı ve bu işi insan olmaya yakışır bir şekilde yapmaya bakmalıyız.
Gerçekten çok şeyin farkındayız hepimiz onlarca içerik izledik pmonun zararları hakkında , yazılar belki kitaplar okuduk. Zararlarının ne olduğunu bildiğimiz gibi tecrübeyle de sabitledik. Çok pişman olduk belki ağladık kendimizden nefret ettik. Ama bir çıkış yolu bulup kurtulsak bile bir şeyler sonunda bizi yine oraya çektiler.

Tecrübeler konusunda haklısın ki zarara uğradığım zamanlarla ilgili çok fazla anı var beynimde. Ama sorun da zaten kendimize zararı olduğunu bile bile yine bu işe bulaşmamız.

Er ya da geç düzelir demene dikkat ettim. Gerçekten bundan ümitliyim işte belki hayatım boyunca yüz kez yeni bir nofap serisine başladım ama şu aralar gerçekten başka hissediyorum belki bu da bir yerde bozulacak ama en azından savaşı daha sağlıklı şartlarda yürütüyorum şu an. Suçluluk yok,karamsarlık yok, stres yok çünkü artık bu savaşta daha deneyimliyim ve onun silahlarını biliyorum. Belki dönmeyeceğim belki de dönmem uzun sürecek ama hep dönmeyeceğim diye bakacağım tabii.

Cinsellik enerjisini kullanmak mevzusuna gelirsek, bunu çok duydum ama kafama bir türlü entegre olmadı.
Yani bizim fap yaptığımızdan sonraki günler enerjik hissetmememizin sebebi bu mu ya da nofap serisi yapınca enerjimizin yerine gelmesinin.
Mesela hep söylenir cinselliğin yerine bir şeyler koyun diye, nofap yapıp da faydalı işlere yönelmezsek o enerjiyi kullanmazsak bir yerde patlayacağımızın garantisi midir bu, çünkü mantıken o enerjiyi harcayacak bir yer bulamayacağız ve birikecek.
Bu enerji biriktiğinde aklımıza gelen ilk şeylerin cinsellik olması da cinselliğin bu enerjiyi en kolay ve en bol şekilde atılma yolu olması mıdır çünkü bu enerjiyi 10 km koşu yapmakta kullanmak hepimize üşendirici gelir.

Bütün bunları kabul ettik, o zaman bize bu şevki sağlayacak tek şey semen retention mu olacak , yani bir eşimizin olması aslında bizim enerjimizi mi düşürecek yoksa bir şevk kaynağı da bir eşimizin olması mı olacak?

BloodRien

Yoda
Bağımlı birisinin soracağı tarzda sorular bunlar

bir şey eksik kaldı diyelim ya da fayda görmedin nofaptan mesela gidip 31 mi çekeceksin mesela

doğru olan soru şu ? insan doğasında varmı ?
günahmı sevap mı ?
bana faydası varmı ?
insanlar neden yapıyor ?

pbky nin bu başlığa bir cevabı bile var

hiçbir zararı olmasın yine doğru olan yapmamak çünkü vaktini çalıyor

şu şu faydaları gördüm artık bağımlı değilim diye bir şey yok zira beynin bir şeyi unutması çok zordur

hep verdiğim klasik bir örnekte şu gitar çalanlar bilir o notayı öğrendikten sonra ve bir parçada kullandıktan sonra ismini unutsan bile gitarda yerini unutmazsın

pmonun yaptıklarını düşün birde

Sametak256

Satürn Yolcusu
Gerçekten çok şeyin farkındayız hepimiz onlarca içerik izledik pmonun zararları hakkında , yazılar belki kitaplar okuduk. Zararlarının ne olduğunu bildiğimiz gibi tecrübeyle de sabitledik. Çok pişman olduk belki ağladık kendimizden nefret ettik. Ama bir çıkış yolu bulup kurtulsak bile bir şeyler sonunda bizi yine oraya çektiler.

Tecrübeler konusunda haklısın ki zarara uğradığım zamanlarla ilgili çok fazla anı var beynimde. Ama sorun da zaten kendimize zararı olduğunu bile bile yine bu işe bulaşmamız.

Er ya da geç düzelir demene dikkat ettim. Gerçekten bundan ümitliyim işte belki hayatım boyunca yüz kez yeni bir nofap serisine başladım ama şu aralar gerçekten başka hissediyorum belki bu da bir yerde bozulacak ama en azından savaşı daha sağlıklı şartlarda yürütüyorum şu an. Suçluluk yok,karamsarlık yok, stres yok çünkü artık bu savaşta daha deneyimliyim ve onun silahlarını biliyorum. Belki dönmeyeceğim belki de dönmem uzun sürecek ama hep dönmeyeceğim diye bakacağım tabii.

Cinsellik enerjisini kullanmak mevzusuna gelirsek, bunu çok duydum ama kafama bir türlü entegre olmadı.
Yani bizim fap yaptığımızdan sonraki günler enerjik hissetmememizin sebebi bu mu ya da nofap serisi yapınca enerjimizin yerine gelmesinin.
Mesela hep söylenir cinselliğin yerine bir şeyler koyun diye, nofap yapıp da faydalı işlere yönelmezsek o enerjiyi kullanmazsak bir yerde patlayacağımızın garantisi midir bu, çünkü mantıken o enerjiyi harcayacak bir yer bulamayacağız ve birikecek.
Bu enerji biriktiğinde aklımıza gelen ilk şeylerin cinsellik olması da cinselliğin bu enerjiyi en kolay ve en bol şekilde atılma yolu olması mıdır çünkü bu enerjiyi 10 km koşu yapmakta kullanmak hepimize üşendirici gelir.

Bütün bunları kabul ettik, o zaman bize bu şevki sağlayacak tek şey semen retention mu olacak , yani bir eşimizin olması aslında bizim enerjimizi mi düşürecek yoksa bir şevk kaynağı da bir eşimizin olması mı olacak?
Dostum ben 20 yıldır belli sürelerde pmo yapmayı bıraksamda,bi şekilde kendimi pmo yaparken buluyordum.
Fakat hiç vazgeçmedim,bir gün gelicek ve ben pmo bağımlılığından tamamen kurtulacağım dedim.
Karanlığın içerisinde bi yerde küçük bir ışık hüzmesi gördüm ve o ışığın olduğu yere gitmeye kararlıydım ve bu zamana kadar gelinceye dek yanlış şeyler yaptım,kötü şeylerde yaşadım bunlardan gerekli dersleri çıkardım ve geçmişten bugüne gelene kadar kendime çok şey kattım.
Şuan ne düşünüyorum biliyormusun,
pmo bağımlılığını hayatımdan tamamen çıkartsam kim bilir daha neler yapabilirim,bunu çok merek ediyorum bu şey beni gerçekten çok heyecanlandırıyor.

İnsanların bağımlılık yapacak birşeylere saplanıp kalmalarının önemli bir sebebide:
Önceliklerini belirlemedikleri bir hayatta birşeyler yapıyor ve yaşıyor olmalarıdır.
Önceliklerin belirlenmesi meselesi gerçekten çok önemlidir.

İnsan,bu hayatta neler için yaşanmaya değer olduğunu bilmesi gerekiyor.
Çünkü hayatımızda uğruna yaşanmaya değer birşeyler varsa,o hayatta yaptığımız ve yaşadığımız şeyler işte o zaman anlamlı hale gelir.

Önceliklerimizi belirlemekle alakalı neverfap forumda paylaştığım bir yazım var,konuyla alakalı olarak orda birçok videoda paylaştım sana onun linkini atayım.

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6