Arkadaşlar NoFap sürecinde açıkçası irademizi geliştirebileceğimizden şüphem yok ancak bir an gafil avlanıp duygusal boşluklarda belki yoğun stresli anlarda bir gün artık "boşvermek istiyorum salmak istiyorum" gibi duygulara yenik düşüp relaps olmaktan korkuyorum açıkçası. İrademiz her ne kadar kuvvetlense de aslında insan olarak duygusal bir varlığız. Her daim çok mantıklı olduğumuzu düşünmüyorum ve aslında biz duygularımızı yönlendirmeye çalışıyoruz. Ve bu her insanda kemale ulaşma anlamında mümkün müdür emin değilim. İrademizi kuvvetlendirsek de duygusal yapımız sebebiyle onu kemikleştirebileceğimiz düşünmüyorum. Peki bu bi an zayıf yakalandığımız anda relaps olmaktansa son çareler sizce ne olabilir? Aklıma çok sevilen bir yemek geliyor. Tabi bu o yemeğe de perhiz uygulamayı gerektirecek. Bir çeşit ödül gibi ama yemeğin de krizlere sebep olduğunu biliyoruz. Bu çare olur mu bilemedim. Sigara aklıma geliyor. Bana göre ehveni şer gibi
Ama tabi bu nofap öğretisiyle bağdaşmaz. Açıkçası ben cebimde bir b planı c planı bulundurmak istiyorum. Ne diyorsunuz?