26 şubat
-sigara yapar abi ,hattta karında şişkinlik bile yapar bu meret böyle şişer karnın. Birde koku cabası.12 parmak bağırsağım için doktora gittim sene 1900 , doktor karı koca sürekli sigara içiyorlar , bana dedi ki "bu sigarayı bırakcan yoksa bitersin". Bende dedimki "hocam bana bırak diyonda beş dakkada bir dışarı çıkıyon sigaraya". "Hocanın dediğini yap yaptığını yapma" muhabbeti dedi.
Neyse nacizhane lokantacılık yaptım ben yıllarca ; dükkana böyle sizin gibi güzel kardeşlerin geliyordu. Yemeklerden sonra sigara içerlerken banada uzatıyorlardı dolayısıyla başladık böylece ama yanımda taşımıyorum sadece uzattıklarında. Neyse eve gidiyorum hanım diyorki sen sigaraya başlamışsın diye yeygarayı koparıyor leş gibi kokuyorsun filan. Bu şekilde başladık yeniden sigaraya.
--şuan sigara içiyonmu dayı
-tabi günde .. paket
--yaş kaç dayı
-benim yaş 73. Neyse yine o zamanlar gittiğim doktor bana "bu akciğer değil karaciğer olmuş bu"dedi. Ama tabi geldik şimdiye kadar.Neyse bizim bir başka bir tanıdık vardı , yıllarca hiç sigarayla migarayla işi olmadı. Ama adam biranda akciğer kanserinden gitti. Yani diceğim o ki herşeyde bu değil