Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kozmos Günlüğü

• Konuyu başlatan Brock
  • Başlangıç tarihi
B

Brock

Misafir
19 aralık pazartesi
+"İşyerinde bi kere birisi kulağımda tiz ses patlatmıştı , ilk o aklıma geldi. Bunu seçmiyormuyuz ?"
-"yok yok bazı insanlar gerçektende tiz konuşuyor."

B

Brock

Misafir
"Allah'tan başka dostlar edinenlerin durumu, kendine yuva yapan dişi örümceğin durumu gibidir. Evlerin en dayanıksızı ise şüphesiz örümceğin yuvasıdır. Keşke bilselerdi ! " ankebut 10

B

Brock

Misafir
+oruç çok iyi geliyor bana abi sigarayı öyle bıraktım belki sanada fayda sağlar"
-"biliyorum ben de senin yaşındayken çok oruç tutardım"

+"Hiç antidepresanları bıraktığın zaman oldu mu abi?"
-"tabi askerdeyken 19 ay hiç içmedim"

+"Sendemi bırakmıştın sigarayı abi"
-"tabi kardeşim 2.5 yıl içmedim"

+sonra noldu abi neden devam ettirmedin bunları ?"
-"ben ameliyat geçirdim kardeşim guatr amelyatı 2 saat 15 dk. "

B

Brock

Misafir
+"selam özgür abi saygılar"
Şafak sezer :"selam kardeş" korumalara dönüp :"bi tane film çekmiştik orda özgür diye bi karakteri canlandırmıştık ; arkadaş onu diyor heralde"

B

Brock

Misafir
-"dieğerlerimiz değil deerlerimiz öyle ağzını gere gere söyleyince samimiyetide kalmıyor "

B

Brock

Misafir
-"hocam farkındalık rahatsızlık ve..."
-" zamanla geçer o"

B

Brock

Misafir
10 ocak Salı

+"kardeş şu insanlara bak ya ne kadar garipler sanki kendileri kendilerini ayakta tutuyor sanıyorlar ; düşünsene kardeş adamın kulağı var ya iki tane kulak diye bişey var bunun olup olmaması elinde değil. Ama sanki bütün bunlar böyle değilmii gibi davranıyorlar. Çok aciziz."
-"..."

B

Brock

Misafir
2 şubat
"Yaptığımız her seçimde bir bedel öderiz bu nedenle aslında seçim yaparken ödiceğimiz bedeli seçmiş oluruz"

3 şubat
-"Bakarmısın ? Bakarmısınn ?? Mescitte uyumak yasak kalk"
+"Din..."
-"hayır yasak"

B

Brock

Misafir
Ocak
-Seninde ciddi konuştuğun biri olmuşmuydu abi
+ olmuştu
- ondan sonra ?
+ sonradan olmadı hiç böyle birşey biraz sarstı
- neden bitti terkmi edildin veya aldatıldınmı veya senmi terk ettin
+ hiçbiri. Karışık
- anlatmaya çalış
+ kısaca verende Allah alanda. Önemli olan ders çıkarmak
- ne ders çıkardın
+ eğer bitmişse zorlamamak lazım
- nasıl bitmiş bittiğini nerden anladınki nasıl oldu
+ eğer bedelini ödeyemiceğini farketmişsen ve itiraf edemiyorsan bitmiş demektir
-...

B

Brock

Misafir
10 şubat suları
-bir partiye üyemisin ?
+heralde hayır sen
-ben üyeyim iyi parti
+ne parti ?
-iyi parti
+iyii..

20 şubat suları
-benim prensiplerim var dinlenirken iş yapmıyorum sen yap...

B

Brock

Misafir
26 şubat
-sigara yapar abi ,hattta karında şişkinlik bile yapar bu meret böyle şişer karnın. Birde koku cabası.12 parmak bağırsağım için doktora gittim sene 1900 , doktor karı koca sürekli sigara içiyorlar , bana dedi ki "bu sigarayı bırakcan yoksa bitersin". Bende dedimki "hocam bana bırak diyonda beş dakkada bir dışarı çıkıyon sigaraya". "Hocanın dediğini yap yaptığını yapma" muhabbeti dedi.
Neyse nacizhane lokantacılık yaptım ben yıllarca ; dükkana böyle sizin gibi güzel kardeşlerin geliyordu. Yemeklerden sonra sigara içerlerken banada uzatıyorlardı dolayısıyla başladık böylece ama yanımda taşımıyorum sadece uzattıklarında. Neyse eve gidiyorum hanım diyorki sen sigaraya başlamışsın diye yeygarayı koparıyor leş gibi kokuyorsun filan. Bu şekilde başladık yeniden sigaraya.
--şuan sigara içiyonmu dayı
-tabi günde .. paket
--yaş kaç dayı
-benim yaş 73. Neyse yine o zamanlar gittiğim doktor bana "bu akciğer değil karaciğer olmuş bu"dedi. Ama tabi geldik şimdiye kadar.Neyse bizim bir başka bir tanıdık vardı , yıllarca hiç sigarayla migarayla işi olmadı. Ama adam biranda akciğer kanserinden gitti. Yani diceğim o ki herşeyde bu değil

B

Brock

Misafir
28 ocak
-Fiiuuuuuuuuu
-fiiiiuuuuuuuuuuuuuu
-fiiiiiiuuuuuuuuuuuuuu (çay çekme sesi)

B

Brock

Misafir
28 ocak

-sen olmasan bizim gibiler nabardık kardeşim
+asıl sen olmasan biz nabardık kardeşim.

-Özgür irade varmı sence ? şimdi kardeşim düşünsene sen burda duruyordun ben senin karşına geldim sana birşeyler anlatmaya başladım Allah beni karşına çıkarttı böyle bir mekanda ve çay içerek birşeyler konuşuyoruz. Senin iradende olmadan oldu bütün bunlar Allah ın iradesi.ve burda benimle konuşmandan sonra farklı birşey alıcaksın benden bakış açısı fikir ve sende başka biryere birşey taşicaksın , buda senin ilerdeki fikirlerine etki edicek. Bunların çoğu kendi irademiz dışında gelişen şeyler. Sen nişantaşında elit bir ailenin çocuğu olsaydın bambaşka bir akıl yapısında olucaktın, ben veya daha düşük kültür seviyesinde olsaydım ... yani irademizin küçüklüğünü görebiliyormusun kardeşim. Bugünki kararlarının nasıl biri olduğunun çoğu annenin veya babanın nasıl biri olduğuyla alakalı. Yapıcağın en küçük bir harekette bile şurdan çıkınca iradenin ne kadar az payı var ? Bunları sen seçemiyorsun ırkını dilini vs. Yani kısacası çok aciziz kardeşim dua etmekten başka herşey anlamsız bu durumda

B

Brock

Misafir
28 şubat sabah
-kendinizi anlayışlı görüyor musunuz ? Peki yakın çevreniz örneğin anneniz anlayışlı mıydı ?
-kendinizi yargılayıcı görüyor musunuz ? Peki yakın çevreniz ; babanız yargılayıcı mıydı ?

B

Brock

Misafir
4 mart
-bir madrabazın ustaca yaptığı madrabazlığı izlemekten keyif alırım : doğrumu ?

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6