Sametak256
Satürn Yolcusu
Kitap okumak hiç bırakmadığım iyi bir alışkanlığımdır.Kitap okumak bana çok şey katmıştır.
Kitap okumak,insana farklı pencerelerden bakabilme imkanı sunar.Her bir farklı pencereden baktığımda,birşeylerin farklı bir yüzünü görüyorum.
Birgün kitap okurken,o an yaptığım faaliyete odaklandım ve üstünde düşünmeye başladım.
Kitap okurken meydana gelen şeyler:
1)Bilişsel özelliklerimi kullanıyordum: Düşünmek-analiz etmek-kritize etmek-hafızada kayıtlı olan bilgilere bakmak-birşeyler hakkında çıkarımda bulunmak vesaire...
2)Hafızamda kayıtlı olan bilgiler:Hayat tecrübelerim,başkalarının hayat tecrübelerinden öğrendiklerim,birden çok kaynaktan araştırarak-okuyarak edindiğim bilgiler
Aslında kitap okurken yaptığım şeyleri ben hayatımda birçok şeyde daha yapmalıymışım,bu şeyi sonraları farkettim.
Çünkü insan olarak hem bazı özelliklere sahibim,hemde bu okuma faaliyetini birşeylere ilişkin olarak gerçekleştirmenin bana birçok şey anlamında yararıda olucaktı.
Ben ''OKU''madan bu dünyadan göçüp gitmemek gerektiğini düşünen birisiyim.
Peki ''OKU'' maya nerden başlamamız gerekiyor?
Öncelikle ''Kendimizi İyice Okumamız Lazım.''
İlim İlim Bilmektir,
İlim Kendin Bilmektir,
Sen Kendin Bilmez isen,
Ya Nice Okumaktır.
(Yunus Emre)
Kitap okumak,insana farklı pencerelerden bakabilme imkanı sunar.Her bir farklı pencereden baktığımda,birşeylerin farklı bir yüzünü görüyorum.
Birgün kitap okurken,o an yaptığım faaliyete odaklandım ve üstünde düşünmeye başladım.
Kitap okurken meydana gelen şeyler:
1)Bilişsel özelliklerimi kullanıyordum: Düşünmek-analiz etmek-kritize etmek-hafızada kayıtlı olan bilgilere bakmak-birşeyler hakkında çıkarımda bulunmak vesaire...
2)Hafızamda kayıtlı olan bilgiler:Hayat tecrübelerim,başkalarının hayat tecrübelerinden öğrendiklerim,birden çok kaynaktan araştırarak-okuyarak edindiğim bilgiler
Aslında kitap okurken yaptığım şeyleri ben hayatımda birçok şeyde daha yapmalıymışım,bu şeyi sonraları farkettim.
Çünkü insan olarak hem bazı özelliklere sahibim,hemde bu okuma faaliyetini birşeylere ilişkin olarak gerçekleştirmenin bana birçok şey anlamında yararıda olucaktı.
Ben ''OKU''madan bu dünyadan göçüp gitmemek gerektiğini düşünen birisiyim.
Peki ''OKU'' maya nerden başlamamız gerekiyor?
Öncelikle ''Kendimizi İyice Okumamız Lazım.''
İlim İlim Bilmektir,
İlim Kendin Bilmektir,
Sen Kendin Bilmez isen,
Ya Nice Okumaktır.
(Yunus Emre)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link, görmek için üye olunuz.
Giriş yapın veya üye olun.
Son düzenleme: