Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kitap Okumanın Önemi Ve Faydaları

Sametak256

Satürn Yolcusu
Kitap okumak hiç bırakmadığım iyi bir alışkanlığımdır.Kitap okumak bana çok şey katmıştır.
Kitap okumak,insana farklı pencerelerden bakabilme imkanı sunar.Her bir farklı pencereden baktığımda,birşeylerin farklı bir yüzünü görüyorum.

Birgün kitap okurken,o an yaptığım faaliyete odaklandım ve üstünde düşünmeye başladım.

Kitap okurken meydana gelen şeyler:
1)Bilişsel özelliklerimi kullanıyordum: Düşünmek-analiz etmek-kritize etmek-hafızada kayıtlı olan bilgilere bakmak-birşeyler hakkında çıkarımda bulunmak vesaire...
2)Hafızamda kayıtlı olan bilgiler:Hayat tecrübelerim,başkalarının hayat tecrübelerinden öğrendiklerim,birden çok kaynaktan araştırarak-okuyarak edindiğim bilgiler

Aslında kitap okurken yaptığım şeyleri ben hayatımda birçok şeyde daha yapmalıymışım,bu şeyi sonraları farkettim.
Çünkü insan olarak hem bazı özelliklere sahibim,hemde bu okuma faaliyetini birşeylere ilişkin olarak gerçekleştirmenin bana birçok şey anlamında yararıda olucaktı.
Ben ''OKU''madan bu dünyadan göçüp gitmemek gerektiğini düşünen birisiyim.
Peki ''OKU'' maya nerden başlamamız gerekiyor?
Öncelikle ''Kendimizi İyice Okumamız Lazım.''

İlim İlim Bilmektir,
İlim Kendin Bilmektir,
Sen Kendin Bilmez isen,
Ya Nice Okumaktır.

(Yunus Emre)

Son düzenleme:

leftieaf1

Mars Yolcusu
"Vakit varken tomurcukları topla.
Zaman hala uçup gidiyor.
Ve bugün gülümseyen bu çiçek,
yarın ölüyor olabilir." (Dead Poets Society 1989)

mustafa78

Merkür Yolcusu
Kitap okumak hiç bırakmadığım iyi bir alışkanlığımdır.Kitap okumak bana çok şey katmıştır.
Kitap okumak,insana farklı pencerelerden bakabilme imkanı sunar.Her bir farklı pencereden baktığımda,birşeylerin farklı bir yüzünü görüyorum.

Birgün kitap okurken,o an yaptığım faaliyete odaklandım ve üstünde düşünmeye başladım.

Kitap okurken meydana gelen şeyler:
1)Bilişsel özelliklerimi kullanıyordum: Düşünmek-analiz etmek-kritize etmek-hafızada kayıtlı olan bilgilere bakmak-birşeyler hakkında çıkarımda bulunmak vesaire...
2)Hafızamda kayıtlı olan bilgiler:Hayat tecrübelerim,başkalarının hayat tecrübelerinden öğrendiklerim,birden çok kaynaktan araştırarak-okuyarak edindiğim bilgiler

Aslında kitap okurken yaptığım şeyleri ben hayatımda birçok şeyde daha yapmalıymışım,bu şeyi sonraları farkettim.
Çünkü insan olarak hem bazı özelliklere sahibim,hemde okuma faaliyetini birşeylere ilişkin olarak gerçekleştirmenin bana birçok şey anlamında yararıda olucaktı.
Ben ''OKU''madan bu dünyadan göçüp gitmemek gerektiğini düşünen birisiyim.
Peki ''OKU'' maya nerden başlamamız gerekiyor?
Öncelikle ''Kendimizi İyice Okumamız Lazım.''

İlim İlim Bilmektir,
İlim Kendin Bilmektir,
Sen Kendin Bilmez isen,
Ya Nice Okumaktır.

(Yunus Emre)

sosyal ilişkilerim çok zayıf yaş 29 görücüye gitmek istiyorum ama korkuyorum bu yaşıma kadar hiç bir kızla görüşmedim konuşmadım bu korkumu atmama da fayda sağlar mı?

ArdaYNC

Yeni Üye
Eğer hiç kitap okumayan birileri varsa hemen okumaya başlamalı kesinlikle. Çünkü hiç film izlememiş biri ilk film izlediğinde nasıl bir bakış açısı kazanıyorsa kitap okumakta en az o kadar hatta daha fazla bir bakış açısı kazanır. Kitap okumak çok güzel bir eylem.
Neye ilginiz varsa onunla alakalı kitaplar okumaya başlayın ilk kitaplarınızın sayfası az olsun daha rahat alışkanlık kazanırsınız.
Kitap okumak demek günde 100 sayfa okumak değil,5 sayfa 10 sayfa bile yeterli eğer okumakta zorlanıyorsanız.

Sametak256

Satürn Yolcusu
sosyal ilişkilerim çok zayıf yaş 29 görücüye gitmek istiyorum ama korkuyorum bu yaşıma kadar hiç bir kızla görüşmedim konuşmadım bu korkumu atmama da fayda sağlar mı?
Bende 32 yaşındayım,hayatımda birçok şey denedim.
Kitap okumak kadar düşüncelerimi geliştiren,kişisel dönüşümüme yardımcı olan,hayatımda birşeyleri olumlu manada değiştirebilmemde onun kadar bana çok katkısı olan başka birşey daha bulamadım.

Kitap okumaktaki amaç;
Kitapların,sana kazandırdığı bakış açılarıdır.
Kitap okuma alışkanlığı olan biri; durumları-olayları-kişileri belli bakış açılarıyla görür ve onları öyle anlamaya çalışır ve sonra onlar hakkında baktığı yerden çıkarsamalar yapmaya çalışır.
Tabi bunları yaparkende birçok şeyin farkında bir biçimde sonuca gitmeye çalışır.

Yani senin hangi pencerelerden baktığın,birçok şeyin sendeki görünümünüde şekillendirecektir.
Gerçeklik diye birşey yok diyemem.
Fakat nelere hangi pencerelerden baktığın senin o şeylere ne anlam yükleyeceğini ve buna bağlı olarak o şeylerin sendeki önemini ve değerini belirlemede çok etkili olucaktır.

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6