Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kitap Okumanın Faydalarını Biliyoruz, Peki Kitabı Dinlemek?

Erogluzim

Mars Yolcusu
Tarzı uygulamaları elbet biliyorsunuzdur şahsen pdf okumaya adapte olamamışken yolda müzik dinlemek yerine kitap dinlemek daha faydalı olacaktır dediler. Peki sizin fikrinizi öğrenebilir miyim? Kitap dinlemek söylenildiği gibi okumak kadar fayda sağlıyor mu?

Moderatörün son düzenlenenleri:

purplesox05

Mars Yolcusu
Ben kullanıyorum, bilgi öğrenmek ve kaliteli zaman geçirmek için kesinlikle öneririm fakat kitap okumanın yerini asla tutamayacağını söylemem doğru olacaktır.

Tanjiro

Merkür Yolcusu
Ben kullanıyorum, bilgi öğrenmek ve kaliteli zaman geçirmek için kesinlikle öneririm fakat kitap okumanın yerini asla tutamayacağını söylemem doğru olacaktır.
Tamamen katılıyorum. Okumak insana ayrı bir şeyler katıyor. Gözünle takip etmek içinden seslendirmek. Bunları yaparken anlamak. Bunu da yaparken hayal etmek. Ayrı bir şey.

Erogluzim

Mars Yolcusu
Aslında okunacak yer ve zaman var, dinlenecek yer ve zaman var desek daha doğru olur. Ama örnek veriyorum gözün ile bir rahatsızlığın varsa kitap dinlemek senin için doğrusu olacaktır.
Yürürken beklerken müzik dinliyorum bunun yerine alıp okumadığım Simyacı 1984 kitaplarını dinlemeye niyetlendim

SDG

Yoda
Tarzı uygulamaları elbet biliyorsunuzdur şahsen pdf okumaya adapte olamamışken yolda müzik dinlemek yerine kitap dinlemek daha faydalı olacaktır dediler. Peki sizin fikrinizi öğrenebilir miyim? Kitap dinlemek söylenildiği gibi okumak kadar fayda sağlıyor mu?
Odaklanabiliyorsan neden olmasın. Ben otobüste giderken dinlemeye niyetlendim ama tam odaklanamadığımdan okurkenki hazzı tam anlamıyla alamadım.

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Forum Yöneticisi
Ben dikkatimi pek veremiyorum açıkçası. Anlamadığım yerler olunca sarmak uğraştırıyor.
Çerezlik kitaplar üzerinde verim sağlanabilir. Yolda sadece müzik dinlemenin yanında başka aktivite işte.

G

gordon

Misafir
Kişiden kişiye değişir tabi ama ben bisiklet sürerken denemek istedim ama ne yoluma odaklanabildim ne kitaptan birşey anladım. Ama illa birşey dinleyeceğim dersen TRT Dinle uygulamasında sesli tiyatrolar var onlara bakabilirsin.

Lazkopat

Emektar Üye
Kitap sana bir şey katmıyorsa ister sesli ister normal oku. Bir şey farketmez. Tabi dinlemek daha kolayına gelir çoğu kişinin.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6