Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Kilo Vermek İçin Kalori Açığı Şart Mı?

cvehileyle

Jüpiter Yolcusu
Kalori açığı yaratmadan şekeri kessek, aralıklı oruç, omad(günde tek öğün ye 23 saat aç kal)falan yapsak yine de kilo verebilir miyiz? Kalori açığı şart mı kilo vermek için?

Son düzenleme:

izleyici1

Yoda
sağlıklı beslenerek kilo verebilirsin
kilo sorunlarının temelinde sağlıksız beslenme yatar
şeker - rafine gıdalar - tohum yağları - koruyucu- tatlandırıcı -renklendirici - hazır tatlandırılmış içecekler genelde kilo yapar
bakla giller -kabuklu yemişler- et süt ürünleri- meyveler- zeytin ve tereyağı da zayıflatır

Eff

Yoda
Evet. Mantık basit girdiler, çıktılardan az olursa depodan kullanırsın, yani kalori yakarsın, yani kilo verirsin.
Kalori açığı yaratmadan kilo veremesin. Şekeri kesmek kalori açığı yaratmana yardımcı olabilir.
Şekeri kesmek kalori açığı oluşturmuyorsa yine de kilo veremezsin.

Son düzenleme:

İradene_Hakim_Ol

Yeni Fapstronot
Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu'nun 30 günde 10 yıl adlı bilimsel kaynaklardan faydalanılan sağlıklı yaşam kitabını alıp okuyana kadar kalori yaklaşımım biraz temel seviyedeydi. Örneğin günlük ortalama kalori ihtiyacı 2000 olmalı kilo vereceksek düşürmeli alacaksak artırmalıyız vs. gibi yani. Sonrasında yapılan araştırmalara göre asıl önemli olanın yediğimiz besinin kalori miktarının yanı sıra vücuttaki sindirim süresi ve yemek yeme aralığı olduğunu anlamış oldum. Örneğin 500 kalori bir biftek 2 saatte sindirilirken, 500 kalori bir baklavanın sindirim süresi 20 dk ya tekabül ediyor. Bu sindirim süreleri de vücutta kalori harcanmasına sebep olmakta çünkü sindirim için de enerji gerekli. Yemek saatleri de uyandıktan 4 saat sonrası ile uyumadan 4 saat öncesi gibi yapıyorum. Saat öğlen 12 ile akşam 8 arası yemek faslını yürütüyorum başta zor ama zamanla alışılıyor. Ayrıca şekeri bırakmak ne kadar zor olsa da azaltınca dahi eskisine göre daha az acıktığımı düşünüyorum. Kabataslak bu yöntemleri uygulayarak 86 kilodan 79 kiloya düştüm sporu da ekleyince gerçekten dış görünüşümden az çok memnun olmamı sağladı bu durum. Bunu yaparken de kalori hesaplaması yapmadım yani sağlıklı beslendikten sonra çok da sıkıntı olacağını söyleyemem. Hamburger vs gibi fastfoodları ve kola gibi zararlı içecekleri tüketmeyeceksin, şekeri bırakabiliyorsan bırakacaksın, ekmeği abartmayacaksın gibi tavsiyeler verebilirim.

Son düzenleme:

cvehileyle

Jüpiter Yolcusu
sağlıklı beslenerek kilo verebilirsin
kilo sorunlarının temelinde sağlıksız beslenme yatar
şeker - rafine gıdalar - tohum yağları - koruyucu- tatlandırıcı -renklendirici - hazır tatlandırılmış içecekler genelde kilo yapar
bakla giller -kabuklu yemişler- et süt ürünleri- meyveler- zeytin ve tereyağı da zayıflatır
Maltitol olan ve içinde bol diyet lifleri olan baklava, dondurma yediğim zaman kilo aldım, içinde şeker de yok, maltitol tatlandırıcısı var ama fazla yedim. Kalorisi çok yüksek şeker olmasa da, ona bağlıyorum. Misal antep fıstığını 500 gram yesem o da kilo yapar bence

izleyici1

Yoda
Maltitol olan ve içinde bol diyet lifleri olan baklava, dondurma yediğim zaman kilo aldım, içinde şeker de yok, maltitol tatlandırıcısı var ama fazla yedim. Kalorisi çok yüksek şeker olmasa da, ona bağlıyorum. Misal antep fıstığını 500 gram yesem o da kilo yapar bence
hocam sağlıklı beslenme konusunu anlatmam 1 saatimi alabilir
size güvendiğim bir araştırmacıyı önereyim

izleyici1

Yoda
sorun kalori değil sağlıksız beslenme
sağlıksız beslenince çok yeme isteği geliyor
sebep sonuç sırasına dikkat et
sağlıksız beslenme --->çok yeme-->kilo alma
çok yemeye sebep olan şey sağlıksız beslenmedir.

izleyici1

Yoda
sağlıklı doğal gıdalarla beslenmeye başlayınca yeme iştahın gittikçe azalacak
sağlıklı gıdaları anlamak ayrı bir konudur
bu gün toplumda bilgi kirliliğinden dolayı
doğru ve yanlış iç içedir

izleyici1

Yoda
örnek doğal elma armut seni zayıflatır ama hazır meyve suları şişmanlatır
zeytin yağı tere yağı zayıflatır ama çiçek kanola mısır yağı şişmanlatır
gibi

izleyici1

Yoda
psikolojik sorunlardan kaynaklıda çok yeme isteği oluşur
ama biliyorsun psikolojik sorunlara neden olan kaynağı
norno sigara alkol kumar kafein şeker haram kazanç vs..

cvehileyle

Jüpiter Yolcusu
Doğru şekerli ürünler iştahı arttırır. Ama sağlıklı bile beslensem gene çok yiyebilirim, gene kilo verir miyim bu durumda?

King Elessar

Uranüs Yolcusu
Kalori açığı şart. Kalori açığı oluşturabildiğin sürece hamburger, pizza, baklava... yiyerek de kilo verebilirsin fakat tahmin edeceğin üzere bunlar besleyici değil. Bol proteinli, lifli, temiz karbonhidratlı bir beslenme düzeni birçok kişi için en iyisidir.

Spor yapmadan sadece beslenmesine dikkat ederek kilo verenlerin büyük bir kısmı, belli bir süre sonra verdikleri kiloları fazlasıyla geri alıyorlar. Benim tavsiyem spor yapmıyorsanız spora başlamanız. Hareketli olmak, bazal metabolizmanızı arttıracak ve oturduğunuz yerden daha fazla kalori yakmaya başlayacaksınız. Bu da dolaylı olarak kilo vermenizi hızlandıracaktır.

izleyici1

Yoda
Doğru şekerli ürünler iştahı arttırır. Ama sağlıklı bile beslensem gene çok yiyebilirim, gene kilo verir miyim bu durumda?
sağlıklı beslendikten sonra çok yesende zayıflarsın
şöyle örnek vereyim
vahşi doğada avlanan bir kedi besin çok olsada yani avlayacağı hayvan çok olsada
obez veya kilolu olmaz
ama insanlar içinde kedi mamasıyla yetişen kediler obez olur

hazır gıdalar insanın dengesin bozduğu için
doymak bilmez bir duruma getiriyor
iştahın bir türlü bitmiyor ve yedikçe yersin
fakat sağlıklı beslenince
iştahın gider canın yemek istemez

invisible

Perdenin Arkasındaki
Tavsiyem IF yap ve uzun saatler yürü. Açken yürüdüğünde o yağların yakılmasını hissedeceksin. Çok kolay bir şekilde vereceksin.

invisible

Perdenin Arkasındaki
Maalesef çok yürüyemiyorum menisküs ağrı yapıyor
O zaman evde veya spor salonunda ağırlık kaldır. Yağ yakımını 2 gün kadar hızlandırıyor diye biliyorum. Ayrıca kaldırırken de kalori yakıyorsun zaten. Kahve acı biber vs de kalori yakımını artırıyor.

cvehileyle

Jüpiter Yolcusu
O zaman evde veya spor salonunda ağırlık kaldır. Yağ yakımını 2 gün kadar hızlandırıyor diye biliyorum. Ayrıca kaldırırken de kalori yakıyorsun zaten. Kahve acı biber vs de kalori yakımını artırıyor.
Vücut ağırlığı ile egzersiz yapıyorum, yetmez mi?

cvehileyle

Jüpiter Yolcusu
sağlıklı beslendikten sonra çok yesende zayıflarsın
şöyle örnek vereyim
vahşi doğada avlanan bir kedi besin çok olsada yani avlayacağı hayvan çok olsada
obez veya kilolu olmaz
ama insanlar içinde kedi mamasıyla yetişen kediler obez olur

hazır gıdalar insanın dengesin bozduğu için
doymak bilmez bir duruma getiriyor
iştahın bir türlü bitmiyor ve yedikçe yersin
fakat sağlıklı beslenince
iştahın gider canın yemek istemez
Organik çiçek ballı dondurma buldum, bal sağlıklı gıdalara dahil mi? Bal ilave şeker olmasa da doğal olarak epey şeker içeriyor, lif de yok meyve gibi.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6