Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

İtü Nasıl Bir Okul?

Dantês_

Ay Yolcusu
Arkadaşlar bildiğiniz gibi yarın üniversiteler için tercih dönemi başlıyor. Yaptığım sıralamayla İTÜ'de metalurji müh. veya ODTÜ'de fizik okuyabilirim. İkisi de benim için çok güzel bölümler. ODTÜ'nün kalitesi hakkında bir kaygım yok(yurt vs.) tabii devlet üniversitesi olmasından kaynaklı sorunları var ve bu sorunların farkındayım. İTÜ tarafında ise şehrin pahalılığı olsun yurt sorunu olsun (okulda 38k öğrenci bulunuyor yurt kapasitesi 5.500) ciddi kaygılarım var. Forumda İTÜ'de veya İstanbul'da okuyan arkadaşlar varsa birkaç sorum olacak.

1- Okuldaki ilk senenizde size yurt çıktı mı? Çıkmadıysa nerelerde kaldınız? KYK, okul çevresi yurtlar vs.

2- İstanbulda okuyacak birisi için aylık min. gelir ne kadar olur?

3- İTÜ'nün hazırlığını yetersiz bulanlar var. Sizce hazırlık ingilizcede temeli olan birisini akıcı konuşma, yabancı kaynak okuma seviyesine getirebilir mi?

Ben ITU'de okumadım ama istanbulda yaşadığım için sana gerekli cevaplari verebilirim.

1 ve 2'nci sorularına ortak cevap vereyim. Mümkünse KYK'da kal. Değilse özel bir yurtta kal. Çünkü ev masrafları gerçekten fazla İstanbul özelinde.

3'ncu soruna cevap; İTÜ'nün imkanları gayet iyi. Güzel bir çevre ve network edinebileceğin bir okul. Genel olarak temel bilimler ile ilgili bir bölüm yazmanı tavsiye etmem. Onun yerine iyi bir mühendislik yazmanı tavsiye ederim.

Farkli bir alternatif olarak GTÜ'yü de yazabilirsin. Orada senin siralamana uygun makine ve elektronik muhendislikleri de var. Ya da yildiz Teknik de yazabilirsin. Bunları da düşünmeni tavsiye ederim.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6