Ragnar Odinson
Mezun
Dostlar, merhaba. Üniversiteden mezun olmama birkaç hafta kaldı. Onay aşamasında artık mezuniyetim ve mühendis olacağım. Şimdiden iş aramaya başladım ancak iş bulamamak endişesi var içimde. Şu ana kadar 7 farklı yere başvurdum ve ikisinden ret aldım, geriye kalan beşinden de şu anlık bir haber yok. En son başvurduğum dördüne ise dün ve önceki gün mail yoluyla iletişime geçmek istedim. CV'mi attım ve cevap bekliyorum. İş ilanlarına baktığımda sürekli 5 yıl ve üzeri deneyim istiyorlar. Bulduğum birkaç yer var ancak onlara da mail yoluyla ulaşabileceğim gibi görünüyor. Bu durum beni gerçekten endişelendiriyor. Namaz kılmak ve Kur'an okumak dışında yaptığım pek bir şey yok. Bu durum gerçekten can sıkıcı. Hiçbir şey yapmamak, bir işe yaramadığımı hissetmek ve işsiz olduğumu hissetmek beni gerçekten geriyor ve stres oluyorum. Stresimi de yönetemiyorum ve en ufak bir durumda bayılacakmışım gibi hissediyorum.
Herkesin başına gelen bir şey bu, bunun farkındayım. Lakin bunun üstesinden nasıl geleceğimi bilemiyorum. Zihnimde türlü senaryolar ve alternatifler düşünüyorum ama hangisini yapmam gerektiğini bilemiyorum. Bir yandan KPSS'ye hazırlanmak aklıma geliyor, diğer yandan askere gitmek aklıma geliyor, bir taraftan da kendi mesleğim dışında neye yönelebilirim onu düşünüyorum, hatta bir ara ticarete atılmayı bile düşündüm ama nasıl yapacağımı bilemediğim için onu aklımdan çıkardım. Açıkçası kafam aşırı derecede dolu ve ne yapacağımı bilemiyorum. Neye yönelmem gerektiğini, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. İş arıyorum, ilanlara bakıyorum ama sonra ne yapmam gerektiğini, iş bulamazsam nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.
Bu durumu yaşayan elbet birileri vardır diye buraya yazdım. Sizlerin de görüşünü almak, yanlış yaptığım bir şey varsa bunları tartışmak isterim. Görüşlerinize açığım.
Herkesin başına gelen bir şey bu, bunun farkındayım. Lakin bunun üstesinden nasıl geleceğimi bilemiyorum. Zihnimde türlü senaryolar ve alternatifler düşünüyorum ama hangisini yapmam gerektiğini bilemiyorum. Bir yandan KPSS'ye hazırlanmak aklıma geliyor, diğer yandan askere gitmek aklıma geliyor, bir taraftan da kendi mesleğim dışında neye yönelebilirim onu düşünüyorum, hatta bir ara ticarete atılmayı bile düşündüm ama nasıl yapacağımı bilemediğim için onu aklımdan çıkardım. Açıkçası kafam aşırı derecede dolu ve ne yapacağımı bilemiyorum. Neye yönelmem gerektiğini, ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. İş arıyorum, ilanlara bakıyorum ama sonra ne yapmam gerektiğini, iş bulamazsam nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.
Bu durumu yaşayan elbet birileri vardır diye buraya yazdım. Sizlerin de görüşünü almak, yanlış yaptığım bir şey varsa bunları tartışmak isterim. Görüşlerinize açığım.