Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Estarossa|Günlük

Estarossa

Ay Yolcusu
Merhaba arkadaşlar. Ben 18 yaşında, çoğunuz gibi bağımlılıklarından kurtulmaya çalışıp kendini geliştirmek isteyen bir kardeşinizim. Daha önce bir çok sürecim oldu ama maalesef ki kendimi kontrol edemediğim için hepsi başarısızlıkla sonuçlandı ama artık dijital bir ekranda başkalarının becerdiği kızları izleyip arzulayarak kendi elimi becermekten tiksiniyorum bu yüzden nofap'in fayda ve zararlarını geçtim, en başta sırf kendime olan saygımı daha fazla kaybetmemek ve ideallerim için 14 şubatta son kez nofap sürecine başladım. Şu an 6.günümdeyim ve henüz kendime doğru düzgün bir şeyler katamadım, sürekli kendimi geliştirmek için okumalar yapıyordum fakat harekete geçecek disipline sahip olmadığım için okuma yapmanın ötesine geçemiyordum yani kısaca mental mastürbasyon yapıyordum ama artık aksiyona geçme vakti. Yapmam gereken sorumluluklarımı sürekli erteleyen tembel birisiyim fakat bu günden sonra erteleyeceğim tek şey mola vermek olacak sonuçta rekabetçi bir dünyada yaşıyoruz ciddi bir şeyler başarmak ve saygı duyulmak için en kötü günlerimizde bile çalışmamız gerekebiliyor. Bu süreçte nihai hedefim her an elimden gelenin en iyisini yaparak kendimin en iyi versiyonuna dönüşmek olacak çünkü eğer pes etmezsem sonunda ne olacağını görmek istiyorum.

Günlük Hedeflerim;
  • Saat 22.00' da uyuyup 04.30' da uyanacağım. (Önceliğim bu olacak uyku düzenim kötü durumda)
  • Şu an mezun dönemimdeyim yks sınavına hazırlanıyorum, pek çalışkan birisi olmadığım için bir çok eksiğim mevcut o yüzden günlük zorlada olsa min. 5 saat ders çalışıp bir tempo yakalamam lazım çünkü bu sene son şansım ve fazla vaktim kalmadı
  • Spor salonuna yks bitene kadar yazılmayı düşünmüyorum bu sürede evde kendimce bir şeyler yapıp temel oluşturmaya ve gelişmeye çalışacağım, bildiğiniz gibi dış görünüş hayatımızın neredeyse her alanında önemli bir etken bu yüzden sabahları uyanınca karın kası çalışıp ardından soğuk duş alacağım + günlük min. 250 şınav çekeceğim + bir kaç hareket daha yapacağım.
  • Günlük min. 50 sayfa kitap okuyacağım.
  • Sosyal İlişkilerde de pek iyi olmadığım için kırmızı hap vb. alanlarda okumalar yapıp pratikte uygulayacağım. Dikiyonumu geliştirmek için ise konuşma egzersizleri yapıp tekerleme okumaya vakit ayıracağım.
Şimdilik hedeflerim bu kadar. Bu forumun uzun süredir takipçisiyim ve bende burada günlük tutarak kişisel ve fiziksel gelişimimi yakından takip edip paylaşmak istedim, umarım sizlere de bir şeyler katabilirim. Bu benim ilk forum ve günlük tutma deneyimim olacak hatalarım vs. olursa şimdiden özür dilerim. Hepinize sürecinde ve hayatında başarılar diliyorum.

Son düzenleme:

Estarossa

Ay Yolcusu
21.02.2025 / Nofap 7.Gün

Sabah rutini ✅
-Karın kası çalışması
-Soğuk duş
-Kişisel bakım
-Sek kahve eşliğinde kitap okuma

Günlük Spor rutini ✅
- Şınav 300/250
- Mekik 100/100
- Squat 100/100
- Calisthenics çalışması 40dk

Uyku Düzeni ❌ (Geceleri hiç uykum gelmiyor, sanki kaybettiğim günü gece telafi etmeye çalışıyormuş gibi bir psikoloji içerisindeyim ama halledeceğim.)

3 saat ders ❌ (İdeal bir süre fakat benim durumumda olan birisi için yetersiz, min.5 saat'e çıkarmam lazım.)

96 sayfa kitap ✅ (Dostoyevski'nin ''Beyaz geceler'' isimli kitabını bitirdim tek oturuşta, yalnızlık üzerine kaliteli bir hikaye anlatılıyor tavsiye ederim.)

Diksiyon çalışması ✅

Deku

Merkür Yolcusu
Saat 22.00' da uyuyup 04.30' da uyanacağım. (Önceliğim bu olacak uyku düzenim kötü durumda)
Uyku süren çok az. Minimum 8-9 saat kaliteli uyku hem vucüdu toplar hem de derslere daha iyi çalışmanı sağlar. Uykudan asla kısmamanı öneririm

Estarossa

Ay Yolcusu
Uyku süren çok az. Minimum 8-9 saat kaliteli uyku hem vucüdu toplar hem de derslere daha iyi çalışmanı sağlar. Uykudan asla kısmamanı öneririm
Hocam bünyem az uyumaya alıştığından dolayı sanırsam 7 saat üzeri uyuyunca mallaşıyorum ve gün boyu yorgun hissediyorum 6-7 saat arası uyku yetiyor bana, teşekkürler ilgin ve tavsiyen için.

Strafe

Neptün Yolcusu
Bazı insanlara az uyku yetiyorken bazılarına 8 saat bile yetmiyor. 7 saat civarı uyuyorsan vücut için gayet yeterli. Uyku süreni takmamaya çalış.
Son günün verimli geçmiş sadece biraz daha çalışsam iyi olur yazmışsın. Yksde çalıştığın süre önemli değil asıl verim önemli . Şu anki durumunla hedeflerin arasında ne kadar yol var ve böyle gidersem yetişir mi diye düşün. Ben yks senesi çok çalıştım ama gerek yokmuş. Belli bir seviyeden sonra 5 saat yetiyor aslında. 5 saat 3x verimle çalışmak 15 saat x verimle çalışmakla aynı şey.
Nofap, spor kitap okuma süre kaybı gibi gelebilir ama verimini artırmaya yardımcı olur. En azından kitap veya spordan birini her gün yap.

Sınava kadar mentaliteni böyle korursan ve haftanın çoğu gününü verimli geçirirsen başarılı olursun. İyi süreçler.

Son düzenleme:

Estarossa

Ay Yolcusu
22.02.2025 / Nofap 8. Gün

Dünkü yaptığım spor rutinine vücudum fazla alışık olmadığı için bu sabah uyandığımda her yerim ağrıyordu sürekliliği bozmamak için kendimi zorlamadım o yüzden bugün dinleneceğim yarın tam gaz devam.

Sabah rutini ❌
Günlük Spor rutini ❌
Uyku Düzeni ❌
7 saat ders ✅
80 sayfa kitap ✅
Diksiyon çalışması ✅

Estarossa

Ay Yolcusu
23.02.2025 / Nofap 9. Gün

Verimsiz bir gündü daha iyi geçirebilirdim. Verdiğim ufak tavizler bana saatler kaybettiriyor gerekli olmayan aktivitelere farkında olmadan fazla vakit harcıyorum bu durumu düzeltmem lazım.

Sabah rutini ✅
Uyku Düzeni ❌
3 saat ders ❌
72 sayfa kitap ✅
Diksiyon çalışması ✅
Günlük Spor rutini ❌
- Şınav 160/250
- Mekik 100/100
- Squat 0/100
- Calisthenics çalışması 0dk

Estarossa

Ay Yolcusu
28.02.2025 / Nofap 14. Gün

Bazı özel sorunlardan dolayı bir kaç gün rutinlerimi aksattım maalesef ve bu bir hataydı, tekrarlanmayacak bir hata. Artık duygularımın mantığımın önüne geçmesine izin vermeyeceğim. Duygu durumum ne olursa olsun ilerlemeye devam edeceğim çünkü kendi adıma konuşacak olursam neler hissettiğimiz, ne düşündüğümüz, yorgun olmamız vs. kimsenin umurunda değil eğer biz çalışıp çabalamaz isek bunu bir başkası bizim yerimize yapmayacak o yüzden artık anlık zevkler için kalıcı başarıyı ziyan etmeyeceğim. Bugünü ise baya verimli geçirdim bu tempoyu koruyup daha da sağlamlaştırmak için de yarın monk mode'a başlayacağım.

Sabah Rutini ✅
- Meditasyon
- Karın kası çalışması
- Soğuk duş
- Kişisel bakım
- Sek kahve eşliğinde kitap okuma

Günlük Spor Rutini ✅
- Şınav 250/250
- Mekik 100/100
- Squat 100/100
- Calisthenics çalışması 30dk

Uyku Düzeni ✅ (22.00/04.30)

8 Saat Ders ✅ (Nofap'te günler ilerledikçe çalışma isteğim ve odaklanmam daha da artıyor bu sayede masada uzun saatler kalmayı başarıp aynı zamanda konuları daha hızlı hazmedebiliyorum. Dopamin detoksu ile beraber verim daha da artıyor.)

60 Sayfa Kitap ✅ (Kitap okurken aynı zamanda bilgi birikimimi ve genel kültürümü artırmak için şu sıralar tarih&felsefe türünde kitaplar okuyorum.)

Diksiyon Çalışması ✅ (Konuşma egzersizleri ve tekerleme okuma çalışmalarıma ek olarak nefes egzersizleri de ekledim ve youtube'dan hitabet çalışmaya başladım.)

İngilizce Öğrenme ✅ (Az çok temelim olsa da kendime bir çalışma programı ayarlayıp sıfırdan başladım. Fazla vakit ayıramadığım için şu anki hedefim kısa kısa çalışarak süreklilik sağlamak olacak, hiç çalışmamaktan iyidir.)

Estarossa

Ay Yolcusu
01.03.2025 / Nofap 15. Gün

Monk Mode (1. Gün) ✅
Sabah Rutini
✅
Günlük Spor Rutini ✅
Uyku Düzeni ✅
6 Saat Ders ✅
113 Sayfa Kitap ✅
Diksiyon Çalışması ✅
İngilizce Öğrenme ✅

Estarossa

Ay Yolcusu
02.03.2025 / Nofap 16. Gün

Monk Mode (2. Gün) ✅
Sabah Rutini
✅
Günlük Spor Rutini ✅
Uyku Düzeni ❌
9 Saat Ders ✅
80 Sayfa Kitap ✅
Diksiyon Çalışması ✅
İngilizce Öğrenme ✅

Estarossa

Ay Yolcusu
03.03.2025 / Nofap 17. Gün

Monk Mode (3. Gün) ✅
Sabah Rutini ✅
Günlük Spor Rutini ✅
Uyku Düzeni ❌
5 Saat Ders ✅
84 Sayfa Kitap ✅
Diksiyon Çalışması ✅
İngilizce Öğrenme ✅

Son düzenleme:

Estarossa

Ay Yolcusu
05.03.2025 / Nofap 19. Gün

Bugün vaktimin çoğunda evde değildim o yüzden bazı rutinlerim aksadı, akşamda iftara arkadaşlarla yemeğe gittik sonrasında çay kahve falan derken gün bitti. Bulunduğum süreç için sosyalleşmek taviz gibi gözüksede arada bir kendime vakit ayırmam gerektiğini düşünüyorum çünkü o çok arzu ettiğim disiplinden dolayı gün içerisinde sık sık kafayı yiyecek noktalara geliyorum. Sürecim nofap açısından ise iyi gidiyor son bir kaç gündür libidom yükseldi iyice ara ara krizler geliyor ama kendimi kontrol edebiliyorum. Şehvetimi baskılayıp kendimi kontrol etmeyi başarmanın verdiği motivasyon ile de çalışmalarıma daha istekli bir şekilde devam edebiliyorum ancak kendimi biraz daha zorlamam gerekiyor çünkü daha iyisini yapabileceğimden eminim.

Monk Mode (5. Gün) ✅
Sabah Rutini ✅
Günlük Spor Rutini ✅
Uyku Düzeni ❌
5 Saat Ders ✅
30 Sayfa Kitap ❌
Diksiyon Çalışması ❌
İngilizce Öğrenme ❌

Son düzenleme:

Estarossa

Ay Yolcusu
06.03.2025 / Nofap 20. Gün

Monk Mode (6. Gün) ✅
Sabah Rutini ✅
Günlük Spor Rutini ✅
Uyku Düzeni ❌
9 Saat Ders ✅
80 Sayfa Kitap ✅
Diksiyon Çalışması ✅
İngilizce Öğrenme ✅

Estarossa

Ay Yolcusu
07.03.2025 / Nofap 21. Gün

Uyku düzenimin tekrardan bozulmuş olması gün içerisinde ki performansımı ciddi bir şekilde etkiliyordu ve bende daha önce kendimde işe yaramış olan etkili bir çözüm için bu gece uyumadım, dünden beri uyanığım şuan saatin 22.00 olmasını bekliyorum sonra güzel bir uyku çekip sorunumu düzelteceğim, umarım çabam boşa gitmez. Bu arada bu yaptığım pek sağlıklı bir yöntem değil tavsiye etmem, ben diğer yöntemlerden sonuç alamadığım için uyguluyorum. Rutinlerimi ise gün içerisinde uykusuzluktan yorgun olacağım için baya zorlanarak gece hallettim.

Monk Mode (7. Gün) ✅
Sabah Rutini ❌
Günlük Spor Rutini ✅
Uyku Düzeni ❌
5 Saat Ders ✅
50 Sayfa Kitap ✅
Diksiyon Çalışması ✅
İngilizce Öğrenme ✅

shape1
shape2
shape3
shape4