Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Erken Flatline

princeastern

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. Ben de çoğunuz gibi neverfap'i yeni keşfettim. Geçen haftalarda akademi'de bazı makalelere rastladım ve nofap bana çok mantıklı geldi. Hemen ardından ben de sürecimi başlattım. Ancak tuhaf bir şey yaşadım: Normalde ilk başladığında önce coşku dönemi ve daha sonra flatline yaşanması gerekiyor. Anladığım kadarıyla genelde ilk bir ay coşku dönemi, ardından ise flatline yaşanıyor. Ama ben sürecimde 5. günde olmama rağmen bende flatline belirtileri başladı. Gün içerisinde çok halsiz oluyorum, çoğu zaman uykulu oluyorum ve duygusal olarakta tükenmişlik ve bunalım hissi var. Ben neden flatline bu kadar erken deneyimledim acaba? Yada beyin bundan sonra fap yapamayacağımı düşünüp o yüzden mi böyle bir tepki verdi? Yardımcı olursanız sevinirim. Herkese teşekkürler ve süreçlerinde başarılar!

Black Rose

Admin/Üst Düzey Moderatör
Forum Yöneticisi
Cok dusunmeyin sadece sabırla devam edin. Baska islerinize odaklanin. Flatline baska birsey daha ciddi (ya da degil)
Sadece yoksulluk belirtileri...

123

Yeni Fapstronot
Kendi tecrübemden örnek vereyim; ilk 1 haftaalık sürecimde aynı ben de böyle olmuştum. Fizyolojik midir? nörolojiik bir sorun mudur? bilemiyorum. Uykulu, halsiz, hiçbir şey yapmak istemeyen bir insan olmuştum. ve 7. günde relaps olmuştum ve hiç bir pişmanlığım da olmamıştı. Tabi bu ilk deneyimimdi. Aslında siz flatline döneminde değilsiniz. Sadece 2-3 günde PMO yapacağınıza, bunu yapmayı bıraktığınız için yoksunluk gösteriyorsunuz aynı uyuşturucu made bağımlılarında olduğu gibi (bknz. youtube memati madde bağımlısı) yani beyniniz dopamin almaya alışmış siz de vermeyince krizde ve sizi en yakın PMO istasyonuna götürmek için sizi kötü hissettiriyor. Dopamin bağımlısı beyni anlamak için şu videoyu izleyebilirsiniz
. Uykulu halinizi de son PMO istasyonu da fazlaca dopamine mağruz kalmanıza bağlıyorum. Aynı şekilde bunu da yaşamıştım tecrübemden söylüyorum. Şuan için yapmanız gereken doğal dopamin kaynaklarına maruz kalmak ve kendinize; aaa ne güzel bu doğal dopamin demeniz. Yani yürüyüşteyseniz olabildiğince keyif alın. Son olarak yeni döneminizi nofap(relaps olmamak) üzerine bina etmeyin. Aşırı derecede yapmayacağım derseniz bir şekilde irade yenik düşebiliyor. Siz sadece ne yapacağınızı planlayın yalnız kalmayın ve gözlerinizi koruyun gerisi gelecektir🤗.

je.veuxvivre

Yeni Fapstronot
Merhaba dostum, benzer durum bende de oluyor bahsedilen coşku ve flatline dönemleri kişiden kişiye değişebiliyor ruhsal durum, ailevi ilişkiler, yaşadığımız bir çok olay buna etki eder.

BloodRien

Yoda
yoksunluk belirtisi normaldir

flatline girdiğinizde bir bardak düşünün 100g ağırlığında o bardağı 110 g güçle kaldırırsınız sizi o kadar halsiz bitkin hayattan soğumuş yapıyor (herkes için geçerli değil)

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6