Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

En Son Okuduğunuz Kitap Ve Yorumlarınız

Whiplash

Yoda
wh:37b41c672

Afganistan'ın huzurlu günlerinden başlayıp, Sovyet işgali, Taliban zulmü ve Amerika'ya uzanan göç yolculuğu üzerinden anlatılan hikaye, iki çocukluk arkadaşının –Emir ve Hasan'ın– derin bağını merkezine alıyor.

Emir, zengin ve saygın bir iş adamı olan Baba'nın oğlu; Hasan ise Baba'nın sadık hizmetkârı Ali'nin oğlu. İkisi birlikte büyüyor, uçurtma savaşlarında yan yana savaşıyor, ama aralarındaki sınıf, etnik köken ve toplumsal duvarlar hiç kapanmıyor. Emir, babasının gözündeki onay eksikliğini gidermek için çabalarken, Hasan'ı en iyi arkadaşı ve en sadık koruyucusu olarak görüyor. Hasan ise Emir'e karşı koşulsuz bir sevgi besliyor – "Senin için bin kere" diyecek kadar.

Hikaye, çocuklukta yaşanan derin bir ihanetle kırılıyor; Emir'in suçluluk duygusu yıllarca peşini bırakmıyor. Afganistan'ın kaosunda yolları ayrılıyor: Baba ve Emir Amerika'ya sığınıyor, yeni bir hayat kurmaya çalışıyor. Ama geçmiş, affetmiyor. Yıllar sonra gelen bir haberle Emir, kefaret arayışına çıkıyor – bu sefer Afganistan'a, Taliban'ın gölgesine geri dönerek.

Kitabın tek eleştirilecek yanı, yazarın Amerika'yı biraz fazla idealize etmesi: Taliban ve Sovyetler işgalci ve zalimken, Amerika sanki herkese kucak açan, özgürlük vadeden bir sığınak gibi resmediliyor. Bu hafif bir "Amerika güzellemesi" hissi veriyor. Onun dışında, dostluk, ihanet, baba-oğul ilişkileri, suçluluk ve kurtuluş temaları o kadar dokunaklı işlenmiş ki, sayfaları bitirince uzun süre etkisinden çıkamıyorsunuz.

sigmaburda821

Ay Yolcusu
Şuan Altay cem meriçin Peygamberliğin ispatı kitabını okuyorum bitirmedim ama yarısına kadar geldim ve kitapla ilgili yazarın bazı videolarını izledim müellifin oldukça başarılı bir iş çıkardığını Düşünüyorum H.Z.Muhammedin Peygamberlik iddiasını inceliyor ve 3 ihtimalden bahsediyor bu haber ya doğru ya yalan ve o kişi yalan söylediğin farkında yada yalan ve o kişi yalan söylediğinin farkında değil son söylediğim 2 ihtimali çürütürsek geriye haberin doğru olduğu sonucu kalır müellif yalan söylediğinin farkında olan bir yalancı olma ihtimalini samimiyet delilleri adını verdiği bölümde çürütüyor deli olma ihtimalini fetanet delilleri adını verdiği bölümde çürütüyor ayrıca mucizeler içinde bir bölüm var bir mucize örneği vermem gerekirse icaz mucizesi bana göre çok önemli bir mucizedir şimdi yalan söylediğinin farkında ise yalancı ve sahtekardır haşa ama öyle olamaz çünkü yaptığı bazı şeyler hiçbir çıkarla açıklanamaz ve ona zararı olmuş şeyler mesela Miraç hadisesi bu olayı Peygamberimiz hangi kişisel çıkarla anlatmış olabilir bu haberden dolayı hasımları onunla alay edebilir taraftarları şüpheye düşebilirdi yada uyarı ayetleri bu ayetleri uydurmuş olamaz çünkü bu ayetler onu siyasi olarak kötü etkiler bunu neden uydursun hemde öyle bir durumdayken başka bir sürü örnekler de var tabiki ama burada hepsini anlatamam şimdi farkında olmayarak yalan söyleyen yani haşa deli olma ihtimalini ele alalım bu ihtimal de yoktur çünkü Peygamberimiz Melek gördüğünü sesini duyduğunu iddia ediyor ve namazda şeytandan kendini korumaya çalışıyor eğer Peygamber deli olsaydı görsel,işitsel,dokunsal halüsinasyonları olan biri anlamına gelirdi aynı zamanda hasta farkındalığı da düşük olduğu için çok ağır bir tablo karşımıza çıkardı böyle bir durumdaki bir kişi bırakın halkı yönetmeyi Ordu yönetip savaşlar kazanmayı 1.5 milyar insanın inandığı bir Din ortaya koymayı normal hayatına bile devam edemez eser bu şekilde Haber delilini uzun ve güzel şekilde anlatıyor ben kısaca özetledim insanların Dinden uzaklaştığı bu günlerde böyle eserler faydalı olacaktır diye düşünüyorum

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6