Çok merak ettiğim ve cevaplanmasını arzuladığım sorular yönelteceğim. Birkaç yıl önce ciddi manada bir bağımlılık dönemi geçirdim, aşırı oranda fazla kafamı kurcalayan ve kendimi kaybedercesine yaptığım bir süreçti bu. O zamanlar da yoğun bir vaziyette şarkı dinliyordum ama bu dinleme şöyle ki, sadece hoşuma giden kısımları saatlerce dinliyor ardından başa sarıyor veya hemen başka şarkıya geçiyordum. Herhangi bir şeyi esnasında hemen atlıyor, odaklanamıyordum. Başka psikolojik nedenlerden dolayı hastanede yatmam gerektiği için yaklaşık 7 ay süren bu bağımlılıktan kurtulduğum bir aşamaya girdim, bilinçsiz olduğum için de yeni okudum bu dopamin dengesizliğini falan, hastanede hiç bir sıkıntı olmadı, oranın atmosferinden aklıma dahi gelmedi ama yemekleri çok hızlı yemeye başladım, deli gibi abur cubur saatlerini beklemeye falan başladım. Sonra ki dönemde ve şu aa 3 hafta öncesine kadar eskisi gibi olmasa da ara sıra kendime hakim olamadım. Ama şunu fark ediyorum ki, kendimi dizginlediğim her an, mesela en sevdiğim yemekleri sürekli yaptırmışım ve aklımda kaldığı kadarıyla söyleyebilirim ki elim ayağım titreyerek kısaca hayvan gibi yiyormuşum, bir haftadır dopaminden kurtulmaya çalışıyorum, ani haz veren şeylerden vazgeçmem gerektiğini öğrendim. Daha önce de mastürbasyon yapmıyor olmama rağmen dopamin sistemimin düzelmemesinin nedeni anladığım kadarıyla müzik gibi yemek gibi şeylerden bu sistemi bozuyor olmaya devam etmem değil mi? Devam etmrm halinde aşırı zihim bulanıklığı, hafıza sorunları, algılama problemleri düzelir mi, ne kadar sürede düzelir? Ve akşamları erkenden uykum geliyor, bazen algım tamamen kapanıyor gibi oluyor, yatar yatmaz da uyuyorum, sebebi nedir acaba?