1 aylık program kafanda çok ağır bir yükmüş gibi gelebilir. Bence temeli zayıf ve yeni başlamış olan biri için 1 aylık program yapmak saçma. Gözünde koca bir dağ gibi görünüyordur eminim. Benim ilk programım 1 günlüktü, tamamlayarak yavaş yavaş program süresini uzattırdım. Ayrıca programda tamamlamadığın tek bir günden sonra, sonraki gün dünki programın aklına geliyordur büyük ihtimal. Eğer bir günü tamamlayamamışsan diğer gün dünki programın yüzüne dahi bakma. Direkt es geçip programa devam et. Diğer türlü psikolojik olarak beynin çok yorulur. Hiç olmazsa bir gününü (genelde pazar yaparlar) tatil ve telafi günü olarak ayarla. Tamamlayamadığın günlerin görevlerini o güne atarsın. Eğer hepsini tamamlamışsan da ödül olarak o gün bir tatilin olmuş olur.
Odaklanamama konusunda ise dediğim gibi bu düşünceler seni baskılayıp çalışmana engel oluyor olabilir, bir de dikkat süreni kısaltan sosyal medya uygulamaları... Gerçekten çalışmak ve iyi bir YKS süreci geçirmek istiyorsan sosyal medya uygulamalarından kurtulman gerekiyor. Kendimden biliyorum, hepsinden kurtulduktan 1 hafta sonra dahi öyle küçük değil, gerçekten ciddi derecede dikkat süremin arttığına şahit oldum. Beyin sen izin verirsen her daim kendini yeniliyor ve onarıyor. Sadece önünü açman gerek.
Özetle, çalışır gibi görünüp 1 seneni psikolojik ve sosyal işkence olarak geçirmek istiyorsan aynı şekilde devam et. Ya da 1 sene bile olsa tüm sosyal medya uygulamaları ve video oyunlarından kurtul, emin ol böyle yaparsan sürecin hem psikolojik hem refah açısından daha iyi geçecek, ders çalışırken huzurlu hissedeceksin, çünkü süreç boyunca başka bir uğraşın olmayacak, sadece 1 sene, hatta 326 gün... Şöyle düşün, önüne bir buton koysalar, bu butona bastığında ömründen bir sene gidecek ancak istediğin üniversiteyi kazanacaksın deseler, basarsın değil mi? Tabii ki senin önüne öyle bir buton koymaları imkansız, ancak o butonu kendin yaratmalı ve basmalısın.