EyesOnTheWord
Merkür Yolcusu
Merhaba arkadaşlar
Bu yazımda nasıl çok güçlü bir iradeye sahip olabilirsiniz bundan bahsedeceğim.
Öncelikle şunu söylemeliyimki hepimiz bir fıtratta yeryüzüne geliyoruz.
Bilimsel tarafına hakim olmasamda şu şekilde izah edebilirim.
Bazılarımız çok duygusal ve cinsel isteği yüksek olurken bazılarımız ise duygusal değil ve genelde bu insanlarında iradesi kuvvetli oluyor.
Bu olayı ben şöyle betimliyorum.
Cinsel iç güdü faytonu çeken atlar,
Faytoncu yani atları dizginleyen kişi ise siz yani iradeniz,
Hepimizde bu oranlamalar farklı şekilde yeryüzüne geliyoruz.
Atları güçlü olan kişilerin faytoncusu güçsüz olduğundan dolayı onu ne kadar dizginlemeye çalışsada başarılı olamıyor.
Bir daha pmo yapmayacağım.
Tık beyne bir cinselliği çağrıştıran bir star geliyor bir sahne geliyor.
İşte burada tam olarak irade devreye giriyor.
Yap veya yapma
Eğer yapma demenize rağmen sık sık beyniniz bu soruyu önünüze getiriyorsa ve yıldırıyorsa dürtüsel beyninizdeki duyarlılığı bastıracak iradeniz yok demektir.
Sorun değil size inşa etmenin formülü dedim çünkü bu konuyu takıntı haline getirdim ve sonunda buldum.
İradenizi güçlendirdikten sonra artık hayır dediğinizde istekleriniz size tekrar zorlayamayacak.
Eyvallah abi patron sensin diyecek emin olabilirsiniz.
İradeyi güçlendirmenin ilk olarak fizyolojik zorlamayla inşa edileceğini belirtmeliyim.
Ve bununla birlikte benimsenen mentaliteden geçer.
KURAL 1
İradenizi güçlendirmek için dövüş sporlarıyla ilgilenin evet yanlış duymadınız grup dövüş eğitimi veren bir salona en az bir sene gidin.
İdmanları aksatmayın.
Bir süre sonra umursamaz,çok kolay insanlara hayır diyebilen,ciddi ve ağırbaşlı insanlara dönüşeceksiniz.
Bunlar başlıca etkileri diğer etkileride başlayanlara sürpriz olsun.
Peki neden dövüş sporları diyenler elbet olacaktır.
Dövüş sporları diyorum çünkü orada size idmanı yaptıran baş bir eleman vardır ve her zaman her idmanda sizi iliklerinize kadar zorlar.
Dolayısıyla ön beyniniz bu idmanlara maruz kala kala aynı kolların hacimlenmesi gibi gelişir ve güçlenir.
Dolayısıyla ön beyniniz geliştikçe duygusallığınız azalır ve yalnızlığa töleransınızda git gide artar yani duygusal olarak da olgunlaşırsınız.
Çok detaya girip yazıyı uzatmak ve sizleri sıkmak istemiyorum.
Deneyin ve özellikle psikolojik değişiminizden mutlaka bu yazı altına paylaşın.
KURAL 2
Yolda yürürken bir partinin sloganında görmüştüm çok dikkatimi çekmişti.
“İnadın iradendir.”
Bu söz üzerine çok düşündüm gerçekten de haklıydı.
İrade bir konu hakkında verdiğiniz hükümdür yani karardır.
İnsanlar sizi kararlarınız hakkında değiştirmek isteyecektir bu kaçınılmaz.
Ancak sizi kararlarınızdan caydırabilirlerse iradenin mental tarafını benimseyemezsiniz.
İnsanlar size diyecek al yak bi cuğara
+Hayır ben bıraktım artık içmiyorum.
-Keyif sigarası vs size o zıkkımı içirebilmek kendi isteğini yerine getirtmek için ısrarcı olacaklar taviz vermeyin.
Kısacası özellikle hayatınızı negatif etkileyeceğini kesin kanaat getirdiğiniz konuda karar verdiyseniz insanların binbir türlü gerekçe sunsa da veya samimiyetiniz olsa da yapmayın.
Eğer yaparsanız sevdiğiniz insan sizi daha sevmiyor ve samimiyetiniz pekişmiyor yalnızca kendinize yanlış yapıyorsunuz.
Ancak siz kararlı olduğunuzda arkadaşlarınız veya ısrarcı şahıs kimse size içten içe büyük saygı duyuyor.
Ve emin olun sizin gibi kararlı olabilmek için her şeyi verir.
Kural 3
Son olarak kendi kurallarınız olsun ve ona itaat edin.
Siz kendinizin komutanısınız.
Mesela kendimden örnek vereyim;
Tuvalete asla telefonla girmem bu kuralımı asla çiğnemem.
Veya yürüyen merdivenin olduğu yerde her zaman normal basamakları kullanırım isterse çinseddi olsun farketmez.
Bu davranışlarla beyninize bu adam ne zorluk olursa olsun yapacak son derece kararlı diyor.
Arkadaşlarımlayken de aynen bu şekilde davranırım.
Bana içten içe deli gözüyle bakıyorlar ama zerre umrumda değil.
Ben kendime koyduğum kurallara uyarım kimse için o kuralları çiğnemem.
Bu gibi kurallar koyup onu başkası hiçbir şekilde çiğnememelisiniz.
Genelde insanlar her zaman kolayı seçer ve sizinde onlar gibi olmanızı isterler.
İnsanoğlunun doğası böyle iyi veya kötü bir fikir,eylem neyi yaparsa veya benimserse tabiri caizse suç ortağı arıyor.
Onlar size uysun siz onlara uymayın.
Size uyarlarsa güçlü olurlar.
Uymazlarsa zayıf kalırlar kendi tercihleri
Son olarak psikolojik birkaç madde ekleyeceğim.
Yatmadan önce kendinizi her zaman telkinleyin
Bu yazımda nasıl çok güçlü bir iradeye sahip olabilirsiniz bundan bahsedeceğim.
Öncelikle şunu söylemeliyimki hepimiz bir fıtratta yeryüzüne geliyoruz.
Bilimsel tarafına hakim olmasamda şu şekilde izah edebilirim.
Bazılarımız çok duygusal ve cinsel isteği yüksek olurken bazılarımız ise duygusal değil ve genelde bu insanlarında iradesi kuvvetli oluyor.
Bu olayı ben şöyle betimliyorum.
Cinsel iç güdü faytonu çeken atlar,
Faytoncu yani atları dizginleyen kişi ise siz yani iradeniz,
Hepimizde bu oranlamalar farklı şekilde yeryüzüne geliyoruz.
Atları güçlü olan kişilerin faytoncusu güçsüz olduğundan dolayı onu ne kadar dizginlemeye çalışsada başarılı olamıyor.
Bir daha pmo yapmayacağım.
Tık beyne bir cinselliği çağrıştıran bir star geliyor bir sahne geliyor.
İşte burada tam olarak irade devreye giriyor.
Yap veya yapma
Eğer yapma demenize rağmen sık sık beyniniz bu soruyu önünüze getiriyorsa ve yıldırıyorsa dürtüsel beyninizdeki duyarlılığı bastıracak iradeniz yok demektir.
Sorun değil size inşa etmenin formülü dedim çünkü bu konuyu takıntı haline getirdim ve sonunda buldum.
İradenizi güçlendirdikten sonra artık hayır dediğinizde istekleriniz size tekrar zorlayamayacak.
Eyvallah abi patron sensin diyecek emin olabilirsiniz.
İradeyi güçlendirmenin ilk olarak fizyolojik zorlamayla inşa edileceğini belirtmeliyim.
Ve bununla birlikte benimsenen mentaliteden geçer.
KURAL 1
İradenizi güçlendirmek için dövüş sporlarıyla ilgilenin evet yanlış duymadınız grup dövüş eğitimi veren bir salona en az bir sene gidin.
İdmanları aksatmayın.
Bir süre sonra umursamaz,çok kolay insanlara hayır diyebilen,ciddi ve ağırbaşlı insanlara dönüşeceksiniz.
Bunlar başlıca etkileri diğer etkileride başlayanlara sürpriz olsun.
Peki neden dövüş sporları diyenler elbet olacaktır.
Dövüş sporları diyorum çünkü orada size idmanı yaptıran baş bir eleman vardır ve her zaman her idmanda sizi iliklerinize kadar zorlar.
Dolayısıyla ön beyniniz bu idmanlara maruz kala kala aynı kolların hacimlenmesi gibi gelişir ve güçlenir.
Dolayısıyla ön beyniniz geliştikçe duygusallığınız azalır ve yalnızlığa töleransınızda git gide artar yani duygusal olarak da olgunlaşırsınız.
Çok detaya girip yazıyı uzatmak ve sizleri sıkmak istemiyorum.
Deneyin ve özellikle psikolojik değişiminizden mutlaka bu yazı altına paylaşın.
KURAL 2
Yolda yürürken bir partinin sloganında görmüştüm çok dikkatimi çekmişti.
“İnadın iradendir.”
Bu söz üzerine çok düşündüm gerçekten de haklıydı.
İrade bir konu hakkında verdiğiniz hükümdür yani karardır.
İnsanlar sizi kararlarınız hakkında değiştirmek isteyecektir bu kaçınılmaz.
Ancak sizi kararlarınızdan caydırabilirlerse iradenin mental tarafını benimseyemezsiniz.
İnsanlar size diyecek al yak bi cuğara
+Hayır ben bıraktım artık içmiyorum.
-Keyif sigarası vs size o zıkkımı içirebilmek kendi isteğini yerine getirtmek için ısrarcı olacaklar taviz vermeyin.
Kısacası özellikle hayatınızı negatif etkileyeceğini kesin kanaat getirdiğiniz konuda karar verdiyseniz insanların binbir türlü gerekçe sunsa da veya samimiyetiniz olsa da yapmayın.
Eğer yaparsanız sevdiğiniz insan sizi daha sevmiyor ve samimiyetiniz pekişmiyor yalnızca kendinize yanlış yapıyorsunuz.
Ancak siz kararlı olduğunuzda arkadaşlarınız veya ısrarcı şahıs kimse size içten içe büyük saygı duyuyor.
Ve emin olun sizin gibi kararlı olabilmek için her şeyi verir.
Kural 3
Son olarak kendi kurallarınız olsun ve ona itaat edin.
Siz kendinizin komutanısınız.
Mesela kendimden örnek vereyim;
Tuvalete asla telefonla girmem bu kuralımı asla çiğnemem.
Veya yürüyen merdivenin olduğu yerde her zaman normal basamakları kullanırım isterse çinseddi olsun farketmez.
Bu davranışlarla beyninize bu adam ne zorluk olursa olsun yapacak son derece kararlı diyor.
Arkadaşlarımlayken de aynen bu şekilde davranırım.
Bana içten içe deli gözüyle bakıyorlar ama zerre umrumda değil.
Ben kendime koyduğum kurallara uyarım kimse için o kuralları çiğnemem.
Bu gibi kurallar koyup onu başkası hiçbir şekilde çiğnememelisiniz.
Genelde insanlar her zaman kolayı seçer ve sizinde onlar gibi olmanızı isterler.
İnsanoğlunun doğası böyle iyi veya kötü bir fikir,eylem neyi yaparsa veya benimserse tabiri caizse suç ortağı arıyor.
Onlar size uysun siz onlara uymayın.
Size uyarlarsa güçlü olurlar.
Uymazlarsa zayıf kalırlar kendi tercihleri
Son olarak psikolojik birkaç madde ekleyeceğim.
Yatmadan önce kendinizi her zaman telkinleyin