Merhaba arkadaşlar,
Normal insanlara bakıyorum 200.günüm filan diyor açıkçası şaşırıyorum.
Ben hiperaktif biriyim bu eylem benim sakinleştiricim gibi bunu bırakınca çok fazla şeyle ilgilenmek istiyorum ve içime sığmayan bir enerji oluşuyor dehb’si olanlar dediğimi anlayacaktır
Dostum böyle bir enerjiye sahipsen, bu enerjiyi en iyi şekilde yönetmeye çalışman bu konuda emek sarfetmen seni bir çok kişiden avantajlı hale getirecek.
Zamanında neredeyse odaklanabilme yeteneğimi kaybetmiş gibiydim ve bir uyarandan diğerine koşuyordum. Bu durum DEHB mi bilmesem de , DEHBye sahip insanlarda benzer durumlar yaşanabiliyor. Sana verebileceğim bir kaç tavsiye var kendim denediğim ve uzmanlaştığım.
-Öncelikle odak süreni arttırmaya çalış ve zihnini tek bir konuda yoğunlaştır. Bunu ilk başlarda kısa süreli yapıp daha sonralarda bu süreyi gitgide arttır. Aynı spor yapıyormuşsun gibi , ilk hafif ağırlıklarla başlarsın sonra da ağırlıkları arttırırsın. Bu sistemi odaklanabilmen için kullan
-Mastürbasyonun seni sakinleştirmesinin sebebi , prolaktin ve oksitosin salgılaması. Prolaktini dopamin sistemini kontrol etmek için salgılıyor oksitosinin niye salgılandığı hakkında bir fikrim yok. Sen doğal bir şekilde bu dopamin sistemini kontrol edebilecek vaziyete geldiğinde mastürbasyona hiçte ihtiyaç duymayacaksın.
- Nöroplastisite 101-202-303-404 diye bir kitap serisi var erkekadam sitesinin , bu seriyi okuyup dopamin serotonin sistemini daha iyi anlayıp ona göre kendine yol çizebilirsin.