Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Dehb (Adhd) Bağımlılık

hypertrophy

Yeni Fapstronot
Dostlar teşhisi konmuş dehb var bende ilaç tesavisine başladım şuan 18mg concerta ilk ayım fakat şunu sormak istiyorum
Araştırmalarda özellikle suçlularda dehn olanlarda daha çok bağımlılık suça eğilim vb görülmüş bende sürekli birşeye bağımlı hal ve geldiğimi farkettim şu son 2-3 senedir saysam komik
Alışveriş bağımlılığı
Kafein bağımlılığı
Mastürbasyon pmo bağımlılığı
Kumar bağımlılığı
Oyun bağımlılığı
Ne yapsam bağımlı hale geliyorum bunun dehb ile bir ilişkisi gerçekten var mı sizce

nebudo

Yeni Üye
Dostlar teşhisi konmuş dehb var bende ilaç tesavisine başladım şuan 18mg concerta ilk ayım fakat şunu sormak istiyorum
Araştırmalarda özellikle suçlularda dehn olanlarda daha çok bağımlılık suça eğilim vb görülmüş bende sürekli birşeye bağımlı hal ve geldiğimi farkettim şu son 2-3 senedir saysam komik
Alışveriş bağımlılığı
Kafein bağımlılığı
Kumar bağımlılığı
Oyun bağımlılığı
Ne yapsam bağımlı hale geliyorum bunun dehb ile bir ilişkisi gerçekten var mı sizce
ilaç kullanımın nasıl,
kullandığın zaman bağımlılıklarına bir engelleyici etkisi varmı, merak ediyorum

mawsqss

Yeni Fapstronot
Alışveriş bağımlılığı
Kafein bağımlılığı
Kumar bağımlılığı
Oyun bağımlılığı
Bana da 2 hafta önce DEHB tanısı konuldu her şeyin farkına vardım yani kendini çözmekle alakalı bi durum. Eğer kendi vücudunuzu çözerseniz sorun olmaz. Ben wellbutrin kullanıyorum bu ilaçların ana etkisi dopamini yükseltmesi. Yani DEHB'li kişilerde bazal dopamin seviyesi düşük olduğu için sürekli dopamin arayışında oluyor. Concerta gibi stimülan ilaçlar alındığı an dopamini yükseltir. Concerta 7-8 saat civarı vücutta kalır onun için planlamanızı iyi yapmanız lazım. Etkisi geçtikten sonra dopamin crash'ine yakalanıp relapse olma ihtimaliniz yüksektir. Eğer dürtüselliğiniz varsa psikiyatrınız ile görüşüp dürtüsellik için ilaç yazmasını isteyebilirsiniz (Örnek olarak rixper) ben ek olarak da 2mg rixper kullanıyorum dürtüselliğin azalması için.

mvhhd88

Ay Yolcusu
Alışveriş bağımlılığı
Kafein bağımlılığı
Kumar bağımlılığı
Oyun bağımlılığı
Var ama mesela diyelim ki zor bir işe yöneldin acayip focuslaniyorsun buda dehbin artı yani ama eksi yanları daha fazla ne yazikki

hypertrophy

Yeni Fapstronot
ilaç kullanımın nasıl,
kullandığın zaman bağımlılıklarına bir engelleyici etkisi varmı, merak ediyorum
hocam şöyle söyliyim çok şiddetli bi bağımlılığım yoktu bir süredir ama aklıma normalden daha az geliyor.
Ders çalışırken şuanlık etkisi var ama sanki az kalıyor bi dahaki ay doktoruma danışacağım belki doz arttırır ilk 2 saat efsane bi odak veriyor

hypertrophy

Yeni Fapstronot
En cok dahi cikanda dehbler ama einstein mozart vs
Orası öyle ama bu parlak kısım parlayamayan kısmın üzerini örttüğü için dehb zeki hastalığı olarak biliniyor

genelde doğal seçilimle aptal olanlar eleniyor uyuşturucu bağımlısı suçlu vb oluyorlar zeki olanlar bir şekilde yolunu bulup çabalıyorlar dediğiniz gibi hiperfokus gibi uzun periyotta odaklanarak işe yarar şeyler yapabiliyorlar

bana kalırsa adhd sanatçı hastalığı çünkü ben ilaç kullanmazken çok kreatif bir insandım insanlar hep benden birşeyler hakkında fikir isterdi şuan bu özelliğim gitti diyemem ama adhdde belirleyici özerliklerden birisi bu imiş okuduğum kadarıyla çünkü beyin bi ona bi ona kayıyor arasında bağlantı kuruyor

ben ilgimi çeken konulara çok odaklanabilirken ders çalışmak gibi konularda baya güçlük çekiyordum bu ilaç iyi geldi

hypertrophy

Yeni Fapstronot
Bana da 2 hafta önce DEHB tanısı konuldu her şeyin farkına vardım yani kendini çözmekle alakalı bi durum. Eğer kendi vücudunuzu çözerseniz sorun olmaz. Ben wellbutrin kullanıyorum bu ilaçların ana etkisi dopamini yükseltmesi. Yani DEHB'li kişilerde bazal dopamin seviyesi düşük olduğu için sürekli dopamin arayışında oluyor. Concerta gibi stimülan ilaçlar alındığı an dopamini yükseltir. Concerta 7-8 saat civarı vücutta kalır onun için planlamanızı iyi yapmanız lazım. Etkisi geçtikten sonra dopamin crash'ine yakalanıp relapse olma ihtimaliniz yüksektir. Eğer dürtüselliğiniz varsa psikiyatrınız ile görüşüp dürtüsellik için ilaç yazmasını isteyebilirsiniz (Örnek olarak rixper) ben ek olarak da 2mg rixper kullanıyorum dürtüselliğin azalması için.
Benim ana konu dürtüsellikti zaten relapse olmadım hala ama oyun konusunda gerçekten artış oldu sadece haftasonu oynuyordum artık haftaiçide oynsma isteğim geliyor arada oynuyorum

neveragain1

Yeni Üye
DEHB muhtemelen bende var, dopamin sistemim o kadar kötü ki PMO yaptıktan sonra 10 gün zihinsel engelli gibi dolaşıyorum etrafta, bir şey okuyorum anlam çıkaramıyorum, bağlantı kuramıyorum.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6