Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Concerta Ile Beraber Farkettiğim Bazı Şeyler

hypertrophy

Yeni Fapstronot
—Öncelikle ben dehb’li biriyim ve tabiki doktor eşliğinde tedavi sürecindeyim
-Concerta yani metilfildenat tedavisi kullan iyileşsin bırak mantığıyla değil kullan hayatını adapte et bırak şeklindedir veya çoğu zaman bırakılmaz sadece mg yükseltilip kişinin isteğine göre reçete edilir
~ Concerta kullandıktan sonra yavaş yavaş farkettiğim ilaçtan sonra değişen bazı şeyler şunlardı arkadaşlar
~~~~Yazı yazma stilim daha güzel ve okunur oldu

•Bi dönem cs2 oynarken çok daha iyi oynadığımı farketmiştim
•Relaps olduktan sonra toparlanma sürem çok hızlandı
•Olmak isteyipte hep birşeylerin yarım kaldığını hissettiğim kişiliğimde yaşamımda yavaş yavaş birşeyler yerine oturmaya hayat daha sürdürülebilir olmaya başladı
•Artık ikili diyaloglar ders dinleme kitap okuma gibi eylemlerde kafam her ne kadar bazı olumsuz şeyler düşünsede odağımı fazla etkilemedi özellikle bunu yksde farkettim bu noktada biraz ilaçlı kişiyi ilaçsızdan ayıran şey baş gösterdi

> Her ne kadar sen ilaç kullanıyorsun tabi yaparsın diye bir düşünce olsada şunu bilmeliyiz arkadaşlar biz dehbli kişiler veya sen dehbli isen bir hastasın normal bir insan değilsin normal bireyler relaps olduğunda 1-2 güne toparlanıyorsa biz 1 haftada zor kafayı topluyoruz masabaşında oturmak bizim için çok güç ve bazen beynin fonksiyonlarını hiç kullanamıyoruz beynimiz sisli şekilde geziyoruz

>İlacın bendeki bazı yan etkilerine gelecek olursak
•Bazen beni aşırı saldırgan biris yapabiliyor
•Normalde dolaylı yoldan dürtüselliği engellemesi lazım ama bende malesef dürtüselliği azaltmadı belkide arttırdı
•Midemde kelebek hissini yaşamaya başladım
•Ejakülasyon sürem çok uzadı buda relaps olduğumda çook çook uzun saatler pmo izlediğim anlamına geliyor ki bu 3-4 saatleri bile buluyor yalan yok hatta bu durum saatlerce televizyon izlettiği bile oluyor
> Ama günün sonunda concerta tedavisini sürdürebildiğim kadar sürdüreceğim çünkü beni normal bir insan gibi hissettiriyor kognitif fonksiyonlarımı kullanamamak alık alık dolaşmak hoş birşey değil birde şuna değineyim dehblerde uyaran kısıtlaması çoğu zaman işe yarayabilir superfocus denen duruma bizi itebilir ama bunda hayattaki diğer fonksiyonlara eşit bir dağılım olmadığı için bir konuda çok iyi olup diğer konularda berbat olabiliriz bazı arkadaşlarımızın çok iyi sanayici olup makinadan anlayıp iki saat masabaşında kitap okuyamamasıda bundandır ilgi alaka meselesi

**Hayat geçiyor özellikle genç yaşlarımızdayken ilaca başlamak en mantıklısı olabilir yoksa o alıklığı arkadaş ortamında çekeceksniz derslerinize odaklanmada çekeceksiniz

İlaç propagandası yapıyorum gibi bir metin oldu beni yanlış anlamayın bu bir dost tavsiyesi

çoğu kişi bununla keşke daha önce tanışsaydım diyor ki bende öyle demiştim çünkü bunca zaman kendimi sadece akademik olarak başarısız gördüm herkes akademik olarak başarılı olacak diye bir zorunluluk yok ama herkes ders çalışabilecek durumda olup çalışıp çalışmamayı seçtiğinde eşit koşullarda oluruz

Sigmaburda821

Venüs Yolcusu
Bana da concerta yazmıştı doktor ama biz sonra bir daha yazmamasını istedik kırmızı reçete olduğu için zaten dehb olmadığımı düşünüyorum concerta bende şu etkileri yaptı tek seferde ders çalışma sürem iki katına çıktı odaklanmamı artırdı enerji verdi ama son iki saatinde biraz kötü hissettiriyordu ilaç 12 saat etkili 10.saaten sonra 10-12.saat arası kötü hissettiriyordu

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6