Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Cinsel Uyarılma Hissetmemek Sorun Mudur?

Priv@te_reflection

Jüpiter Yolcusu
Geçenlerde bir arkadaşımla konuşurken aklıma takılan bir soru oldu: Acaba cinsel uyarım hissetmiyorsak erkekliğimizi mi yitiriyoruz? Nofap gibi alışkanlıkları bırakma sürecinde bazen krizlerden kaçınmaya çalışıyoruz. Ancak krizlerin hiç gelmemesi ya da cinsel dürtülerin zayıflaması, erkekliğimizle ilgili bir sorun anlamına mı geliyor? Bu konuda kafa karışıklıkları olabiliyor.

Arkadaşım, cinsel istek hissetmemenin, erkekliğin zayıflaması ya da "menopoz" benzeri bir durum olduğunu ima ederek durumu hafife aldı. Ona göre cinsel uyarım olmuyorsa bu bir eksiklik belirtisi. Ancak ben bu görüşe katılmıyorum. Cinsel istek duymuyor olmak, kişinin erkekliğini ya da doğasını kaybettiği anlamına gelmez. Üstelik cinselliği hissetmek, bunu her seferinde fiziksel olarak dışa vurmak zorunda olduğumuz anlamına da gelmiyor.

Cinsel enerjiyi farklı şekillerde yönlendirmek de mümkün. Tıpkı öfkenin hırsa dönüştürülebilmesi gibi, cinsel enerji de yaratıcı, üretken ya da manevi bir forma dönüştürülebilir. Cinsel dürtülerin kontrol edilmesi, kişinin iradesini güçlendirdiğini ve daha dengeli bir yaşam sürmesine katkı sağladığını düşünüyorum.

Ayrıca, bu tür dürtüleri kontrol etmek, kişinin sadece kendisine değil, çevresine ve ilişkilerine de saygı duymasını sağlar. Sürekli anlık hazların peşinden gitmek yerine, daha derin ve anlamlı bağlar kurmak daha tatmin edici olabilir.

Peki, sizin bu konuda düşünceleriniz nedir? Sizce cinsel isteklerin kontrolü, insanın doğasına aykırı mı, yoksa bu enerji doğru yönlendirildiğinde hayatı daha anlamlı kılabilir mi?

Kaptan Tsubasa

Venüs Yolcusu
Cinsel istek doğamızda var fakat bu isteği pmo ile bastırmak yapabileceğimiz en büyük hatadır. Doğada hiçbir hayvan yılın her günü boşalmaz veya istek duymaz ya da teknoloji gelişmeden önceki insanları da ele alabiliriz. Cinsel istek bir kadından hoşlandığımızda bizi ona sürükleyecek en önemli itici güç olmalıdır fakat günümüzde bir kadından hoşlanınca hayal alemindeki veya internet alemindeki kadınları ona tercih ediyoruz. Ben hayatında hiç pmo yapmamış birinin cinsel istek duymadığını düşünmüyorum. Aslında soruyu tam cevaplayamadım şimdi toparlıyorum. Bir erkek düşünelim. Çok güzel bir kızdan hoşlanmış ama bu kız , erkek ile maddi durumundan veya sosyal statüsünden dolayı ilişki kurmak istemiyor. Bu durumda erkek sırf o an cinsel isteği var diye daha düşük bir seviye kızla birlikte olmalı mıdır ya da sanal alemde hapsolmalı mıdır ? Yoksa bu kızı etkilemek için cinsel istekten gelen enerjiyi de doğru yönlendirip kızın istediği gibi biri mi olmalı . Bu durum sadece çok güzel bir kız için geçerli değildir. İlerideki kendinizi geliştirmiş , harika bir insan olmuş halinizi düşünerek de bu enerjiyi doğru yönlendirebilirsiniz.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6