Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Birşeyleri Kaçırıyor Musun ?

Sigmaburda821

Venüs Yolcusu
Bazı insanların hissettiği berbat bir his vardır birşeyleri kaçırıyorum hissi kaçırılan şey hayattır kişi öyle çekinir,korkar,çok düşünür ve bazı şeyleri gözünde büyütür ki hayatını yaşayamaz hale gelir bu yazıda çekingenlik konusundan bahsedeceğiz yazının odak noktası daha çok sosyal anksiyete olacak sosyal anksiyete hakkında yazı yazmam biraz ironik fakat faydalı olacağını düşünüyorum

1)SPOTLIGHT SENDROMU VE GÖZDE BÜYÜTMEK
Sosyal anksiyeteli kişiler şöyle düşünüyor farkında olmadan. herkes bana odaklanmış Yani sen küçük bir hata yaptın herkes bunu gördü herkes seninle dalga geçecek herkes senin aptal olduğunu düşündü işler böyle mi tabiki hayır sonuçta herkesin kendi hayatı var kimsenin üzerinde spot ışıkları yok ve emin olun kimse size sizin kadar dikkat etmiyor ve sosyal anksiyeteli kişiler olayları gözünde çok büyütüyor
mesela kıza selam verecek bu çok basit birşey kızın hayatında neredeyse hiç yer kaplamayan önemsiz birşey ama kişi bunu o kadar gözünde büyütür ki bunu asla yapamaz bu ona yapılan bir iyilikle ilgili de olabilir mesela bir kişi ona basit bir yardım etti bunu yaparken o kişi çok düşünmedi bu eyleme büyük bir değer vermedi ama iyilik yapılan kişi o değeri verdi
aslında büyük tabloya bakarsak sosyal eylemlerin çok küçük ve kıymetsiz olduğu anlaşılır yani sana az yardım edilmiş olması yardım etme eyleminin az yaşandığını göstermez dediğim gibi büyük resme odaklanın

2) AKIŞINA BIRAKMAK
Sosyal anksiyeteli kişiler aşırı analiz ederler ve hayata adım atmazlar fakat hayat durmadan analiz etmek ve eyleme geçmemek için çok kısadır olayları akışına bırakınca gerçekten yaşadığınızı hissedeceksiniz

3)YETERSİZLİK HİSSİ
Baştan söylüyorum yetersiz değilsiniz çünkü 70 IQ çirkin ve 165 boyunda bile olsanız ağzınız laf yaparsa toplum sizi kabul eder ağzın laf yapması da öyle zor gelişen bir beceri değildir topluma girmekle gelişir ve bence gelişmesi pek az sürer yani yetersiz değilsiniz yetersiz olsanız bile kısa sürede yeterli hale gelebilirsiniz bu işler böyle

4) ACININ KISA SÜRMESİ
Sosyal anksiyeteli kişiler biriyle ilk iletişimde çok heyecan ve korku hissederler ama bu acı gerçekten kısa sürer hatta konuşmadan önce konuşmaya giderkenkinden de düşük seviyeye gelir yani biz şunu anlayabiliriz siz oturup nasıl gitsem nasıl yapsam diye düşünmek yerine hemen giderseniz toplam olarak daha az acı hissedersiniz

5) KENDİNE 3. ŞAHIS KAMERASINDAN BAKMAK
Sosyal anksiyeteli kişilerde gördüğüm bir diğer şey kendini 3.şahıs kamerasından izlemek kendini yargılamak fakat iletişimde 3.şahıs dahil değildir ve ne 1.şahıs nede 2.şahıs 3.şahıs kadar yargılayıcı değildir kişi düştüğü bu hatadan dolayı kendi kendisini strese sokar ve iletişimini baltalar
karşınızda oturup kendi kendinizi yargılayan bir hakim olduğunuzu düşünün tabiki bu şekilde konuşamazsınız siz 3. Değil 1.şahıssınız bunu anlamanız çok önem taşıyor

6) HANGİSİ DAHA KORKUNÇ
Kişi 2 korkutucu şeyin arasında kalmıştır sosyalleşmenin korkusu ve boşa giden bir hayat korkusu hangisi daha kötü sizce kısa süren önemsiz bir korku mu yoksa elindeki tek hayatının boş geçmesi mi kişi bu korkunç sondan kurtulmak için hayata adım atmak zorundadır aksi halinde onu bekleyen hüzün dolu bir son vardır

Bu yazıda sosyal anksiyete ve birşeyleri kaçırıyor olma hissinden bahsettik son olarak şu sözleri söylemek istiyorum bu sizin hayatınız özgürsünüz yargılanma korkusu özgürlüğünüzü elinizden almasın hayatınızda merkez sizsiniz o yüzden hayatınızda diğer insanlar sizin kadar
kıymetli değildir

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6