Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Bilinen Etkilerin Haricinde

Sametak256

Uranüs Yolcusu
Dopamin reseptörlerinin sayısının artmaya başlaması + serotonin hormonunun artmaya başlaması;daha düşük dozda hazlarla,daha uzun tatmin hissinin oluşmaya başlaması ve testosteron hormonunun yükselmeye başlamasıyla kişi kendini daha enerjik ve canlı hissetmeye başlar.

hypertrophy

Ay Yolcusu
Pmo nun dopaminsel etkisi yıkıcı bunun sonucunda da dış uyaranlar pek zevk vermez hale geliyor kişi kendisini az veya çok soyutluyor dışarıya karşı ve bir diğer yandan
dopamin kişinin verdiği kararlara ne kadar güveneceğini de belirliyor kişi günlük hayatta dopamin düşük seviyede yaşadığında verdiği kararlara güveni olmaz kendisine güveni olmazsa dışarıya hiç olmaz kaygı ve endişe geliştirmeye başlar.
Endişe ve kaygı sempatik sinir sistemini sürekli aktif tutar sempatik sinir sistemi savaş ve kaç modudur kişi huzuru hissedemez ve bunun sonucunda da stresten dolayı sebum dengesi bozulur büyüme hormonları salgılanmayı azaltır bunların etkisiyle cilt kötüleşmeye başlar, kendi kendisini hem iyi bir şekilde onarmaz ve cilt bariyeri zayıflar zayıflayan bariyeri korumak için sebum yani yağ salgılanır buda dengesiz ve düzensiz olduğu için akne oluşumuna sebep olur cilt gittikçe kötüleşir.

Uykudan yana da söyleyeceklerim şunlar savaş ve kaç modunda olan bir zihin huzur hissetmeden sizce ne kadar rahat uyuyabilir.

Kaygıdan dolayı zihinde dolaşan düşünceler uykuyu zayıf kılıyor en ufak şeyde uyanmak uykuyu zayıf kılıyor.

Bu etkilerden bahsettim de belki ben edginle yaptığım pmo ile zihni iyice kötü duruma soktuğum için sonrasındaki etkiler bana çok kuvvetli geliyordur bilemiyorum senle gördüğümüz etkilerin ikiliğinin sebebi bu olabilir sen haklı olabilirsin.

Yada sen sürecini yeterince temiz yürütmüyorda olabilirsin bu etkilere uşaşacak kadar.
Nofapin çoğu şeyi plesebo bahsettiğin şeylerinde bilimsel olarak tam dayanağı yok aslında çoğu teorik bilim “broscience” boşalmanın prolaktini arttırdığına dair iddialar var prolaktin artılı östrojenide artırır östrojende kemik yoğunlu ve igf üzerinden fayda sağlar dozunda
bu noktada Dopamin detoksu denen muhabbetle testo artışı hedefleyen insanlar östrojen düşüşünüde düşünmeli ama işin içinde aromatizasyon farkı genetik lh fsh birsürü etki var yani demem o ki bahsettiğin şeylerin etkisi yüzde 1 falan kaydadeğer şeyler değil

Fap yapmadığım uzun süreçlerde cildimde hiçbir fark olmadı en ufak cinsel şeyden bile uzaktım beslenmem sporum uykumda süperdi ama cildimde hiçbir fark yoktu şekersiz besleniyordum
Ek olaraktan testo dht artışı hücre yenilenmesini arttırır buda yüzde sebum artışı meydana getirir testonun yüksek olmasında kortizolun etkisi iki türlü vardır hem düşürür hem yükseltir kısa vadede yükseltir çünkü testo acil durumlarda fazla salgılanır
Bende edgng yaparak yapıyorum 1 fap 2-3 saat sürüyor en az cilt açısından vs farkı olmuyor alarmı daha az umursuyorum onu farkettim onun harici uykudada fark göremedim aksine uyku öncesi yaptıpımda uykuya dalmamı iyileştirdi bunlar hep birbiriyle çelişen durumlar dostum :)

hypertrophy

Ay Yolcusu
Dopamin reseptörlerinin sayısının artmaya başlaması + serotonin hormonunun artmaya başlaması;daha düşük dozda hazlarla,daha uzun tatmin hissinin oluşmaya başlaması ve testosteron hormonunun yükselmeye başlamasıyla kişi kendini daha enerjik ve canlı hissetmeye başlar.
Seratonin artışı östrojen arttırır östrojen testoya ters
dopamin reseptörlerinin sayısı arttığına dair birşey okumadım adhdli bireylerde ön loba dopamin iletimi daha az sağlandığı düşünülüyor kullanım azaldığı iddia ediliyor pmodada buna benzer bir durum olabilir
En yaygın etkisi haz verdiği için dürtülerle hareket ettiren amigdala aktivitesinin artmasıdır bunun reseptörlük bir durumu yok haz alıyorsun vücut seviyor daha çok istediği için amigdala aktivitesi artıyor kısaca
Ek olaraktan yattığın yerden nofapin testoya hiç faydası yok Testo arttırmasının sebepleri dolaylıdır doğrudan değildir
mesela hedeflerin peşinde motive olman testesteronu arttırır dopaminin dengeliyse hedef koyup yolunda ilerlersin

Sametak256

Uranüs Yolcusu
Seratonin artışı östrojen arttırır östrojen testoya ters
dopamin reseptörlerinin sayısı arttığına dair birşey okumadım adhdli bireylerde ön loba dopamin iletimi daha az sağlandığı düşünülüyor kullanım azaldığı iddia ediliyor pmodada buna benzer bir durum olabilir
En yaygın etkisi haz verdiği için dürtülerle hareket ettiren amigdala aktivitesinin artmasıdır bunun reseptörlük bir durumu yok haz alıyorsun vücut seviyor daha çok istediği için amigdala aktivitesi artıyor kısaca
Ek olaraktan yattığın yerden nofapin testoya hiç faydası yok Testo arttırmasının sebepleri dolaylıdır doğrudan değildir
mesela hedeflerin peşinde motive olman testesteronu arttırır dopaminin dengeliyse hedef koyup yolunda ilerlersin
Dopamin Reseptörlerinin Artması (Up-regülasyon):Aşırı uyarıcıya maruz kalan beyin, kendini korumak için reseptör sayısını azaltır (tolerans gelişimi).Uyarıcılar azaldığında reseptör sayısı tekrar artar.Böylece küçük ve doğal hazlar (kitap okumak,yürüyüş yapmak,bir dostla sohbet etmek) kişiye büyük keyif vermeye başlar.
Serotonin Artışı:Serotonin; tatmin, huzur ve aidiyet hissinden sorumludur.Dopaminin yarattığı anlık "arzu ve arayış" hissinin aksine,serotonindeki artış uzun süreli bir iç huzur ve dingin tatmin hissi yaratır.
Testosteron Yükselişi:Bu durum fiziksel enerji artışı, motivasyon, odaklanma gücü ve yaşama sevinci (canlılık) olarak kişiye geri döner.

Dopamin-Serotonin-Testosteron bu üçlü birarada olduğunda;kişi anlık hazların kölesi olmaktan çıkıp, uzun vadeli hedeflerine odaklanabilen ve hayatın doğal akışından keyif alan "en yüksek potansiyelli" versiyonuna dönüşmeye başlar.

Testosteron salınımı arttığında,bu östrojen salınımını engellemez.Seratonin hormonu ruh dengesi-iç tatminide sağlayan bir hormondur.
Testosteron hormonu artsa bile seratonin hormonu salgılanmaya devam edebilir.Bu iki hormonun etkilerini kendi içinde deneyimlemiş ve şahit olmuşsanız zaten bu olayın bir gerçekliği olduğunada emin olursunuz.
Hatta düzenli spor yapmak hem testosteronu hem de serotonini aynı anda artırır.Bende spor yapan biriyim,her iki hormonunda etkilerini kendi içimde deneyimledim ve buna tanıklık ettim ve bu sebeble bu olayın gerçekliğindende eminim.

Son düzenleme:
shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6