Son Paylaşımlar

Sitemize Hoşgeldiniz NeverFap Türkiye

Bize katılmak için kayıt olabilir veya giriş yapabilirsiniz.

Forum Rehberi >>>

Neverfap Türkiye Forum kurallarını öğrenmeniz ceza almanızı engeller. Kurallarımızı okuyunuz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Yönetimle İletişime Geç >>>

Sitemizi kullanırken yaşadığınız sorun ve önerilerinizi yöneticiler ile paylaşabilirsiniz. Sağdaki simgeye tıklayarak gidebilirsiniz.

Baş Ağrısı Ve Krizler

EyesOnTheWord

Merkür Yolcusu
Arkadaşlar merhaba,

Ben istisnasız her nofap yaptığımda 3.günden sonra giderayak kötü olmaya başlıyorum 5 veya 6.günde dibi görüyorum.
Gece yatarken bir huzursuzluk oluyor asla hiçbir şeyden keyif alamıyorum birden depresif düşünceler ve ölmek istemeler geliyor.
Sonra öfkeleniyorum kıvranıyorum akabinde hüngür hüngür ağlıyorum.
Ve süreçlerimde hatta şu satırları yazarken bile başımın sağ ve sol tarafında ağrılar var.
Dolu dolu hayat yaşayan biriyim fakat bu yoksunluk döneminde giderek algım kapanıyor dolayısıyla yaptığım şeyleri yapamıyorum.
Mesela ikinci üniversite okuyorum dersi dinliyorum veya okuyorum ama algılamıyorum boşa dinliyor gibi hissediyorum anlamadığım içinde kapatıp düşünmemi gerektirmeyen aktivitelere yöneliyorum.
Zeka oyunları,satranç,gitar çalmak,ingilizce kitap okumak gibi.
Bazen gidip çok kötü hissettiğimde meyve yerim daha iyi hissederim.

Bu algı kapalılığını yaşadığımda ne yapmalıyım tavsiyeleriniz var mı?
Şunu yapsan iyi gelir gibi yada bu katlanılması gereken bir süreç mi?
Genelde bu algı kapalılığı ve depresifliği 1-2 saat yaşıyorum sonra yavaş yavaş daha iyi hissediyorum.

LightElectricWave

Cumhuriyet Savcısı 🔰
Üst Düzey Moderatör
Bu durumlarda yapacağın en ama en mantıklı şey önce sakin olmak ve duygularını kabul etmek. Bu tarz durumlar baş gösterirken film izleyebilir, dışarı çıkabilir veya spor yapabilirsin.

Bilmen gereken bu durumun geçici olduğu.

Ciks

Mezun
Kurtuluş Reçetesi 2 adlı konumdaki linkteki grafikleri incelemeni öneririm.

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6